Archív článkov za Február 2020, strana 3

Otvor článok

Macron je názoru, že Európa by sa nemala otáčať Rusku chrbtom

4.2 2020 19:01

VARŠAVA - Počas oficiálnej návštevy Poľska predostrel francúzsky prezident myšlienku že dištancovanie sa Európskej únie od Ruska je "vážnou chybou".

Otvor článok

Vakcína proti HIV sa neosvedčila, odborníci sú sklamaní

4.2 2020 19:44

USA - Testovanie experimentálnej vakcíny, ktorej cieľom bolo ochrániť ľudí pred vírusom HIV, sa skončilo neúspechom. Americký Národný zdravotný inštitút (NIH) ukončil test HVTN 702, na ktorom sa zúčastnilo viac ako 5 000 ľudí z Juhoafrickej republiky (JAR).

Otvor článok

Bol psychicky chorý 40 rokov, ale odkaz od Boha ho uzdravil

5.2 2020 07:16

Zmena vôbec nie je ľahký proces. Či už ide o zmenu k lepšiemu alebo horšiemu, prispôsobiť sa jej znamená vstúpiť na úplný začiatok.

Otvor článok

Regionálne nemocnice potrebujú na dofinancovanie v tomto roku 56 miliónov eur

5.2 2020 07:29

BRATISLAVA - Regionálne nemocnice budú v tomto roku potrebovať navyše 56 miliónov eur.

Otvor článok

Česko nepošle Číne na pomoc len peniaze

5.2 2020 07:44

PRAHA - Česká vláda nepošle Číne na boj s novým koronavírusom poslala iba peniaze, pomôže aj materiálne. Česko by mohlo do Číny poslať napríklad respirátory alebo ochranné odevy. V utorok to povedal minister zahraničných vecí Tomáš Petříček, citoval ho server Novinky.cz.

Otvor článok

Diana Mórová: Film Sviňa je veľmi dobrý materiál, výpovedný aj herecký

5.2 2020 08:07

BRATISLAVA - Do sveta vysokej politiky, mafie bielych golierov, organizovaného zločinu i obchodu s bielym mäsom zavedie divákov nový slovenský film Sviňa.

Otvor článok

Meteorológovia varujú pred povodňami, vo viacerých okresoch platia výstrahy

5.2 2020 10:19

BRATISLAVA – V niektorých slovenských okresoch môže vzniknúť povodeň. Varuje pred ňou Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý na svojej webstránke vydal pre povodeň výstrahy rôznych stupňov.

Otvor článok

9 miliónový projekt má na Slovensko prilákať 40 vedcov zo zahraničia

5.2 2020 10:54

BRATISLAVA - Projekt Slovenskej akadémie vied (SAV) za zhruba deväť miliónov eur má prilákať na Slovensko 40 vedcov pôsobiacich v zahraničí.

Otvor článok

Putin splní sen Petra Veľkého, Rusko bude mať v Iráne vojenské prístavy

5.2 2020 10:59

MOSKVA – Rusko plánuje využiť iránske prístavy v Bandar Bushehr a Chahbehar ako popredné vojenské základne pre vojnové lode a jadrové ponorky.

Otvor článok

Čo stojí za onkologickým ochorením?

5.2 2020 11:13

Každým rokom ochorie na rakovinu viac ako 90 000 ľudí, pričom každý štvrtý ochoreniu podľahne. Hoci sa jedná stále o vysoké číslo, úspešnosť liečby je dnes mnohonásobne vyššia ako pred rokmi. Jednak je to dané pokrokom modernej medicíny, ale aj včasnou diagnostikou.

Otvor článok

Rusko rozmiestnilo svoje rakety na Kube

5.2 2020 11:16

MOSKVA – Na území kubánskej vojenskej základne sú umiestnené rakety typu "Kaliber“ stredného doletu, ktoré dokážu prekonať vzdialenosť od kubánskeho ostrova do Washingtonu za dve minúty, uviedli to na ruskom ministerstve obrany.

Otvor článok

Čína požiadala americkú spoločnosť o patent na liek proti koronavírusu

5.2 2020 13:01

PEKING - Čínsky výskumný inštitút požiadal o patent na použitie experimentálneho liečebného prípravku od americkej firmy Gilead Sciences s názvom remdesivir, ktorý by podľa vedcov mohol pomôcť s liečbou nového koronavírusu, na ktorý už zomreli stovky ľudí a tisíce sa ním nakazili. Informovala o tom v stredu agentúra Reuters.

Otvor článok

Polícia SR je limitovaná, nie vždy môže zasahovať v zmysle zákona

5.2 2020 15:53

Aj vy ste si už určite častokrát všimli, že policajné zložky tohto štátu zasahujú na miestach, kde to nie je za potreby a naopak, kde sa ich prítomnosť až výsostne žiada, tam absentujú. Zákon o Policajnom zbore (PZ) však hovorí jasne. Prečo je teda tomu tak?

Otvor článok

Prezidentka Čaputová prijme rozhodnutie NRSR o Istanbulskom dohovore

5.2 2020 16:38

BRATISLAVA - Hlava SR sa vyjadrila, že bude v plnej miere rešpektovať výsledok hlasovania parlamentu SR o Istanbulskom dohovore. Podľa vlastných slov nebude stáť väčšine NRSR v ceste.

Otvor článok

Prvý duel na Kaufland Cupe odohráme proti Bielorusom

5.2 2020 17:22

POPRAD - Už zajtra o 18. hodine čaká našich hokejistov prvý zápas na tradičnom Kaufland Cupe. Svoje sily si v Poprade zmerajú s mužstvom Bieloruska.

Otvor článok

Vie Google, ako vyzeráte?

5.2 2020 17:38

Spoločnosť Google predstavila svoj najväčší smart displej Google Nest Hub Max, ktorý má kontroverznú vlastnosť. Zariadenie neustále sleduje a analyzuje svoje okolie, pričom zaznamenáva aj tváre užívateľov.

Otvor článok

Sevilla sa stane na 3 roky dejiskom finále Copa del Rey

5.2 2020 19:22

MADRID - Finálové zápasy futbalového Španielskeho pohára sa až do roku 2023 budú konať v Seville. V stredu toto rozhodnutie potvrdila Španielska futbalová federácia (RFEF).

Otvor článok

Netradičná nehoda sa stala hitom internetu

5.2 2020 20:15

VEĽKÁ BRITÁNIA - Kuriózny prípad sa stal v utorok v meste Devizes v južnom Anglicku, kde dôchodkyňa omylom vošla autom do vstupných dverí svojho domu.

Otvor článok

AKTUALIZÁCIA: Pri páde lietadla v Istanbule sa zranilo vyše 120 ľudí

5.2 2020 20:55

ANKARA - Na istanbulskom Medzinárodnom letisku Sabihy Gökcenovej zišlo v dnešných hodinách z pristávacej dráhy lietadlo, ktorého trup sa zlomil na tri časti. Spočiatku sa uvádzalo, že na mieste je 52 zranených osôb.

Otvor článok

Danko a Lipšic by mali podľa Harabina skončiť

5.2 2020 21:32

Volebný líder politickej strany Vlasť sa necelý mesiac pred voľbami prihovoril svojim sympatizantom vo videu, kde opisuje nekalé praktiky a pôsobenie predsedu NRSR a vládnej SNS Andreja Danka, ako aj slovenského právnika a bývalého ministra spravodlivosti a vnútra SR Daniela Lipšica, ktorý v súčasnosti vystupuje ako obhajca rodiny Kuciakovcocv v kauze vraždy novinára a jeho snúbenice.

Otvor článok

99 dní je málo času na lásku

6.2 2020 06:10

„Chcem zažiť deň, počas ktorého budem neprestajne snívať o tebe. Dovtedy... Dovtedy budem načúvať vetru a sledovať, ako sa hýbe zem."

Otvor článok

Vietnamský diplomat bol na Slovensku vyhlásený za personu non grata

6.2 2020 07:16

BRATISLAVA - Štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR František Ružička vo včerajších večerných hodinách odovzdal vietnamskému veľvyslancovi v SR Minh Trong Duongovi verbálnu nótu.

Otvor článok

Boston aj vďaka Halákovi kraľuje celej NHL, Rangers dali 2 góly za 6 sekúnd

6.2 2020 08:10

USA/KANADA - Boston sa vďaka nočnej výhre nad Chicagom posunul do čela celej NHL. Významnú stopu zanechal v tomto zápase aj slovenský brankár Jaroslav Halák. Rangers sa zase podaril unikátny kúsok, keď za niekoľko sekúnd otočili zápas.

Otvor článok

Medzi Izraelom a Palestínou to opäť vrie

6.2 2020 09:13

GAZA - Izraelská armáda vo štvrtok opäť podnikla nálety na pozície radikálneho palestínskeho hnutia Hamas v pásme Gazy. Bola to reakcia ostreľovanie izraelského územia raketami a na vypúšťanie balónov s výbušnými zariadeniami, ktoré po dopade na zem môžu spôsobiť výbuch alebo požiar.

Otvor článok

Robert Fico a jeho cesta na post premiéra SR

6.2 2020 10:02

BRATISLAVA - Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) opustilo pred 14 rokmi vládnu koalíciu vedenú predsedom Slovenskej demokratickej a kresťanskej únie (SDKÚ - DS) Mikulášom Dzurindom. Tento krok viedol k predčasným parlamentným voľbám.

Otvor článok

Putin kúpil loď na dokončenie plynovodu Nord Sream-2 za 1 miliardu dolárov

6.2 2020 10:08

MOSKVA – Nemecký veľvyslanec v Rusku Geza Andreas von Geir uviedol, že Berlín očakáva spustenie plynovodu Nord Stream-2 najneskôr v prvom štvrťroku 2021 a poznamenal, že v lepšom prípade sa už môže hovoriť aj o konci tohto roka.

Otvor článok

Liga arabských štátov odmietla údajný mierový plán Trumpa

6.2 2020 10:18

MOSKVA – Ministri zahraničných vecí 22 arabských štátov prijali stanovisko Palestínčanov a odmietli spolupracovať so Spojenými štátmi pri zriaďovaní tzv. "mierového plánu" amerického prezidenta.

Otvor článok

Na súde v Pezinku vypovedajú znalci a príslušníci Europolu

6.2 2020 10:53

PEZINOK - Dvaja znalci z Odboru počítačovej kriminality Úradu kriminálnej polície Prezídia Policajného zboru a tiež dvaja príslušníci organizácie Europol majú dnes pred Špecializovaným trestným súdom v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka vypovedať o dešifrovaní komunikácií zo zaistených mobilných telefónov Mariana Kočnera a Aleny Zsuzsovej.

Otvor článok

Ako konať v prípade sexuálneho obťažovania?

6.2 2020 11:07

O bezpečnosť vo vlakoch zodpovedá vlakvedúci, prípadne ak je prítomná polícia. Napriek tomu sa stávajú prípady, kedy jednotlivec ohrozuje svojim chovaním spolucestujúcich. Taký bol aj prípad mladej Ivany T., ktorá cestovala v Bratislavy do Zvolena.

Otvor článok

Zedník, Surový či Uram sa objavia opäť na ľade

6.2 2020 11:07

Od piatka 7. februára do soboty 8. februára sa v Spišskej Novej Vsi budú konať Majstrovstvá Slovenska veteránov v hokeji. Na turnaji bude štartovať šesť tímov, na súpiskách je aj viacero známych mien.

Otvor článok

Lobotka figuruje na súpiske proti Barcelone

6.2 2020 12:17

NEAPOL - V osemfinále tohtosezónnej edície Ligy majstrov bude mať hráčske zastúpenie aj slovenský futbal. V talianskom klube SSC Neapol dopísali na súpisku aj januárovú posilu zo španielskej Celty Vigo Stanislava Lobotku.

Otvor článok

Silný vietor usmrtil štvorročné dieťa na Myjave

6.2 2020 12:21

MYJAVA - Obrovská tragédia sa stala dnes dopoludnia na Staromyjavskej ulici v Myjave. Podľa prvotných informácií vietor prevrátil autobusovú zastávku, zranené boli dve maloleté deti, jedno z nich nehodu neprežilo.

Otvor článok

REPORTÁŽ: Milan Ďatelinka o Attilovi, tréningoch a zápase so Siwym

6.2 2020 12:40

Na podujatí noc s legendou pod taktovkou Petra Větrovského a hlavného hosťa Attilu Végha sa v utorok večer v obchodnom centre Bory Mall zúčastnilo aj niekoľko ďalších hostí zo sveta zmiešaných bojových umení a šowbiznisu. Jedným z nich bol aj úspešný zápasník organizácie Oktagon Milan Ďatelinka, ktoré po troch víťazných zápasoch v rade o mesiac v Ostrave preverí nebezpečný Poliak Grzegorz Siwy.

Otvor článok

Do slovenských kín prichádza snímka o Harley Quinn

6.2 2020 13:04

Filmové publikum si ju zamilovalo ako bláznivú priateľku Jokera. Teraz sú však bývalí milenci čerstvo po rozchode a Harley Quinn sa musí postarať sama o seba.

Otvor článok

REPORTÁŽ: Slávnostné oceňovanie záchranárov

6.2 2020 13:22

BRATISLAVA - Pevne verím, že rok 2020 bude pre všetkých Slovákov z pohľadu množstva tragédií milosrdnejší. Ministerka vnútra Denisa Saková to uviedla v stredu na slávnostnom oceňovaní záchranárov v priestoroch Zimnej jazdiarne Bratislavského hradu. Celkovo si ocenenia prevzalo 266 záchranárov, ktorí zasahovali pri najtragickejších udalostiach minulého roka. Na ceremoniáli sa zúčastnil aj premiér Peter Pellegrini a minister obrany Peter Gajdoš.

Otvor článok

REPORTÁŽ: Na ocenenie Krištáľové krídlo je nominovaných 29 osobností

6.2 2020 14:05

Medzi nominovanými na ocenenie tohtoročným Krištáľovým krídlom sú aj lyžiarka Petra Vlhová, Cigánski diabli či herec Juraj Kukura. Krištáľovým krídlom ohodnotia už po 23-krát najvýraznejšie a najúspešnejšie osobnosti kultúrnej, vedeckej, hospodárskej a umeleckej sféry.