Archív článkov za Február 2020, strana 2

Otvor článok

Vyhlásenie o neprípustnosti meniť históriu, navrhnuté Ruskom, podpísalo 76 poslancov PACE zo 17 krajín

3.2 2020 10:58

ŠTRASBURG – Vyhlásenie o neprípustnosti zmeny dejín Druhej svetovej vojny, predložené ruskou delegáciou, dostalo podporu od 76 delegátov PACE zo 17 krajín. Dokument je uverejnený na oficiálnej webovej stránke Parlamentného zhromaždenia a dostal štatút písomného vyhlásenia.

Otvor článok

Rusko plánuje deportovať cudzincov nakazených koronavírusom

3.2 2020 11:13

MOSKVA - Rusko plánuje z krajiny deportovať cudzincov, ktorým diagnostikovali nový koronavírus. Informoval o tom v pondelok ruský premiér Michail Mišustin, píše agentúra AFP.

Otvor článok

Americká CIA zverejnila tajné dokumenty o vodcovi ukrajinských nacistov

3.2 2020 12:25

MOSKVA – Po Putinovi aj Američania otvorili archívy druhej svetovej vojny. Tieto dokumenty naznačujú, že vodca ukrajinských nacionalistov Stepan Bandera je vinný zo smrti viac ako 20 000 ľudí.

Otvor článok

Koronavírus sa u pacientky v Ružomberku nepotvrdil

3.2 2020 13:44

RUŽOMBEROK – Infekciu koronavírusom u 33-ročnej pacientky, ktorú v nedeľu (2. 2.) prijali v Ústrednej vojenskej nemocnici (ÚVN) v Ružomberku, nepotvrdili.

Otvor článok

REPORTÁŽ: Súd vyčlenil Miroslava M. na samostatné konanie

3.2 2020 14:32

PEZINOK - Senát Špecializovaného trestného súdu v Pezinku vylúčil v dnešných hodinách prípad obžalovaného Miroslava M. na samostatné konanie vo veci vraždy novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

Otvor článok

Molnára zavraždil Marček, k činu sa priznal

3.2 2020 14:39

PEZINOK - Podnikateľa Petra Molnára usmrtili dve strely do hlavy, ktoré mu spôsobili devastačné poranenia mozgu. Uvádza sa to v znaleckom posudku súdnej lekárky Michaely Rendekovej, ktorý dnes na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku prečítal prokurátor.

Otvor článok

Uniknutá nahrávka prezradila nové skutočnosti o zostrelenom lietadle

3.2 2020 14:56

KYJEV - Uniknutá nahrávka komunikácie medzi iránskym dispečerom letovej prevádzky a iránskym pilotom naznačuje, že tamojšie úrady okamžite vedeli, že ukrajinské lietadlo zostrelila pri Teheráne raketa, hoci to niekoľko dní popierali.

Otvor článok

Tento mladík z FC Barcelona prekonal už tri rekordy klubu

3.2 2020 15:02

BARCELONA - Nedeľňajší triumf katalánskeho futbalového veľkoklubu FC Barcelona doma nad Levante 2:1 zariadil dvoma gólmi mladý útočník Ansu Fati. Stále iba 17-ročný rodák zo západoafrickej republiky Guinea-Bissau sa tým postaral o ďalší rekord španielskej La Ligy.

Otvor článok

Ceny plynu sa zvýšia aj napriek krokom v SPP

3.2 2020 15:41

Najväčší dodávatelia energií zvýšili pre domácnosti ceny za dodávky plynu tak, ako o tom rozhodol regulačný úrad. Urobili to aj napriek krokom Ministerstva hospodárstva Slovenskej republiky.

Otvor článok

BVS Bratislava podáva trestné oznámenie za úmyselné znečistenie vody

3.2 2020 15:48

BRATISLAVA - Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS) podala minulý týždeň v piatok trestné oznámenie na neznámeho páchateľa za trestný čin ohrozenia prevádzky ústrednej čistiarne odpadových vôd v bratislavskej mestskej časti Vrakuňa.

Otvor článok

Môže januárová posila hrať za nový tím v osemfinále?

3.2 2020 16:34

Dilema, ktorá sa riešila v Lige majstrov aj Európskej lige UEFA veľmi dlho. Pravidlá sa mali donedávna tak, že pokiaľ hráč prestúpil počas zimného obdobia do klubu, ktorý je účastníkom vyraďovačky jedného z dvoch európskych pohárov, nemohol za tento klub v danej sezóne už nastúpiť.

Otvor článok

Johnson má jasnú víziu, s podmienkami EÚ nesúhlasí

3.2 2020 17:23

Európska únia a Británia sa už v prvých dňoch po vystúpení Britov z EÚ dostali do sporu. Britský premiér Boris Johnson trvá na tom, že Londýn sa nemusí zaviazať k plneniu noriem platných v EÚ, zatiaľ čo Brusel varoval zavedením ciel a kvót, ak sa tak nestane.

Otvor článok

Štefan Harabin sa vyjadril ohľadom Danka či na zadržanie Vaskyho s Daňom

3.2 2020 18:35

Necelý mesiac pred voľbami ide už naozaj do tuhého. Volebný líder strany Vlasť sa zúčastnil ďalšej diskusie, tentoraz v PRAVDA TV.

Otvor článok

Francúzsky prezident navrhol summit troch európskych krajín

3.2 2020 19:36

VARŠAVA - malo by ísť o stretnutie najvyšších predstaviteľov Weimarského trojuholníka, neformálneho zoskupenia Francúzska, Nemecka a Poľska. Summit by sa podľa jeho slov mohol uskutočniť v najbližších mesiacoch.

Otvor článok

Eva Mendes nemá problém so starnutím, je za to vďačná

3.2 2020 20:08

Americká herečka Eva Mendes nemá problém so starnutím. Cez víkend to potvrdila aj cez svoj profil na sociálnej sieti Instagram. Reagovala na podpichnutie zo strany jedného z používateľov, ktorý poukázal na jej vek.

Otvor článok

Odpustí sa im to v knihe, ale v reálnom živote už nie

4.2 2020 05:24

„Milenci si vymieňajú hriešne sľuby. Delí ich viera v to, čo sa nikdy nestane. Zakázaná láska je totiž oveľa nevidomejšia ako tie ostatné, odmieta si priznať prehru."

Otvor článok

Novému vírusovému ochoreniu podľahlo už najmenej 425 ľudí

4.2 2020 06:41

PEKING - Počet potvrdených úmrtí v dôsledku nakazenia novým druhom koronavírusu v Číne stúpol v utorok na 425 po tom, ako úrady v provincii Chu-pej nahlásili 64 nových smrteľných prípadov. Informovala o tom tlačová agentúra AFP.

Otvor článok

Emilia Clarke z Hier o tróny nečíta o sebe na internete

4.2 2020 07:19

LONDÝN - Anglická herečka Emilia Clarke o sebe nevyhľadáva a nečíta veci na internete. Vďaka tomu si tak nespája to, čo si ostatní myslia, s tým, ako sa hodnotí ona sama.

Otvor článok

AKTUALIZÁCIA: Hasiči riešia desiatky prípadov, ktoré spôsobilo počasie

4.2 2020 08:24

BRATISLAVA - Počasie motoristom v utorok nepraje. Na viacerých miestach ich potrápi znížená viditeľnosť, niektoré úseky sú dokonca pre nákladnú dopravu uzavreté. Informuje o tom Slovenská správa ciest (SSC) na svojom webe zjazdnost.sk.

Otvor článok

Cesta k uhlíkovej neutralite Slovenska je podľa politikov zložitá

4.2 2020 08:32

BRATISLAVA - Cesta k uhlíkovej neutralite, ku ktorej sa Slovensko zaviazalo, je zložitá. Vyplynulo to z dnešnej diskusie organizovanej portálom Euractiv.sk, na ktorej sa zúčastnili minister hospodárstva Peter Žiga (Smer-SD) a programoví lídri politických strán v oblastiach energetiky a životného prostredia Caroline Líšková (KDH), Karol Galek (SaS), Eduard Heger (OĽaNO) a Erik Baláž (PS/Spolu).

Otvor článok

Zachránenej korytnačke dali preháňadlá aby z nej dostali plasty

4.2 2020 09:17

To, že sú moria a oceány plné plastov je bohužiaľ známy fakt. Plasty tak putujú aj do morských živočíchov, ktoré ich v domnení, že ide o potravu, zožerú.

Otvor článok

Srbský prezident odmietol dohodu s USA

4.2 2020 09:28

BELEHRAD – Prezident Alexander Vučič si nemyslí, že by malo Srbsko zastaviť medzinárodnú kampaň ohľadom zrušenia uznania Kosova, ktoré zabavili albánski separatisti v reakcii na zrušenie oficiálnej hospodárskej blokády Prištiny srbskými enklávami (100%-ná daň na dovážaný tovar zo Srbska, ako aj z Bosny a Hercegoviny).

Otvor článok

Bojuje čínska vláda dostatočne proti šíreniu koronavírusu?

4.2 2020 10:00

PEKING - Najvyšší predstavitelia Číny priznali v súvislosti s bojom proti nákazlivému koronavírusu určité "nedostatky a chyby". Zásahy proti nelegálnym trhom so zvieratami považuje čínska vláda za kľúčovú.

Otvor článok

Rusko má dôvod, prečo neveriť západným partnerom

4.2 2020 10:04

MOSKVA – Člen nemeckého spolkového snemu Alexander Noah v komentári nadchádzajúcich rozsiahlych cvičení NATO pod názvom "Obranca Európy", vyjadril nepopulárne stanovisko, ktoré pretrváva v západných politických kruhoch - Severoatlantická aliancia je agresorom voči Rusku, zatiaľ čo Moskva je v obrannom postavení.

Otvor článok

Prečo súd vylúčil verejnosť z dnešného výsluchu Aleny Zsuzsovej?

4.2 2020 10:31

PEZINOK - Senát Špecializovaného trestného súdu vylúčil verejnosť z časti pojednávania v kauze vraždy Jána Kuciaka, počas ktorej sa budú oboznamovať posudky z oblasti farmácie, psychológie a psychiatrie obžalovanej Aleny Zsuzsovej.

Otvor článok

Avast zbieral dáta jeho užívateľov a predával ich za milióny eur

4.2 2020 11:14

Dáta o tom, ako sa správajú ľudia na internete, sú pre obchodníkov veľmi cenné. Poskytujú totiž informácie o zákazníkoch. V súvislosti s aktuálnou kauzou českej antivírusovej firmy Avast, ktorá podľa medializovaných zistení predávala anonymizované dáta o používateľoch, na to upozornil expert Vladimír Palečka.

Otvor článok

Film Sviňa má titulnú pieseň s folklórnymi prvkami

4.2 2020 11:16

BRATISLAVA - Vo svete vysokej politiky, no ešte vyššej mafie bielych golierov sa odohráva nový slovenský film Sviňa.

Otvor článok

Jean Paul Gaultier sa rozlúčil so svetom módy svojou recyklovanou kolekciou

4.2 2020 13:54

Francúzsky návrhár Jean Paul Gaultier ohlásil koniec svojej kariéry návrhára haute couture (vysokej módy) a na svojej poslednej módnej show predstavil kolekciu v štýle recyklácie, vytvorenú zo svojich starších modelov a znovu použitých látok a materiálov.

Otvor článok

Lobotka zrýchľuje hru Neapolu, januárová posila sa osvedčuje

4.2 2020 14:13

TALIANSKO - pondelkovom zápase 22. kola talianskej Serie A medzi Sampdoriou Janov a SSC Neapol (2:4) dostal slovenský futbalový stredopoliar Stanislav Lobotka príležitosť nastúpiť v drese "partenopei" od začiatku stretnutia.

Otvor článok

Koľko zarába novopečený lekár a lekár s 20 ročnou praxou?

4.2 2020 14:15

Predseda Lekárskeho odborového združenia Peter Visolajský upozornil, že 30-ročný lekár čerstvo po atestácii má rovnakú mzdu, ako dvojatestovaný vedúci lekár oddelenia s 20-ročnou praxou v 45 rokoch.

Otvor článok

Muž chcel znásilniť mladú ženu, prišiel o pohlavný orgán

4.2 2020 14:50

Mladá žena odrezala penis mužovi, ktorý sa ju podľa jej slov pokúsil znásilniť. Žena sa podľa polície bránila nožom voči napadnutiu muža, ktorý sa v čase keď bola sama doma vlámal do jej domu v provincii Pandžáb v strednej časti Pakistanu a pokúsil sa zmocniť sa jej.

Otvor článok

Na Kaufland Cupe Slovensko bez viacerých opôr

4.2 2020 15:55

BRATISLAVA - Až poltucet zmien musel urobiť tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay pred blížiacim sa turnajom Kaufland Cup v Poprade (6.-8. 2.). Do obrany nepríde pôvodne nominovaný Michal Čajkovský z Dinama Moskva v KHL a v tíme ho nahradí skúsený Dominik Graňák z Karlových Varov.

Otvor článok

Fehérváry sa vracia do prvého tímu Capitals

4.2 2020 16:27

WASHINGTON - Vedenie najlepšieho klubu súčasnej NHL sa rozhodlo povolať z farmy slovenského obrancu Martina Fehérváryho z farmárskeho Hershey Bears.

Otvor článok

Neymar sa v sobotu škaredo zranil, deň na to sa objavil na oslave

4.2 2020 17:09

PARÍŽ - Brazílska nátura futbalistu Neymara sa mu teraz nemusí veľmi vyplatiť. Po zranení, ktoré utrpela hviezda svetového futbalu v sobotňajšom stretnutí s Montpellierom sa preukázalo ako poranenie rebier a vyžaduje si dlhšiu liečbu. Neymar to však riešil po svojom.

Otvor článok

Spoznaj Slovensko vďaka festivalu Hory a Mesto

4.2 2020 17:15

Slovensko je krajina mnohých tvárí. Nájdete v nej moderné mestá, ale aj nádhernú prírodu, ktorú by bola škoda neprebádať. Festival Hory a mesto sa pravidelne usporadúva v Bratislave, má však oveľa väčšie pôsobenie, a to na medzinárodnej úrovni. Tento rok sa prvýkrát uskutoční aj v meste Sládkovičovo v Trnavskom kraji.

Otvor článok

Andrej Danko sa ospravedlnil prezidentke Čaputovej za svoje výroky

4.2 2020 18:09

BRATISLAVA - Predseda Národnej rady (NR) SR a SNS Andrej Danko k ospravedlneniu ešte dodal, že došlo k nepochopeniu jeho slov. Od prezidentky chce, aby neslúžila politickým záujmom Progresívneho Slovenska (PS).