Na súde v Pezinku vypovedajú znalci a príslušníci Europolu

NETKY.SK • 6 Február 2020, 10:53 • 2 min
Na súde v Pezinku vypovedajú znalci a príslušníci Europolu

PEZINOK - Dvaja znalci z Odboru počítačovej kriminality Úradu kriminálnej polície Prezídia Policajného zboru a tiež dvaja príslušníci organizácie Europol majú dnes pred Špecializovaným trestným súdom v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka vypovedať o dešifrovaní komunikácií zo zaistených mobilných telefónov Mariana Kočnera a Aleny Zsuzsovej.

slovakia

left justify in out

Súd verejnosť z pojednávania vylúčil

Senát Špecializovaného trestného súdu vylúčil na návrh prokurátora verejnosť z hlavného pojednávania v kauze vraždy Jána Kuciaka na čas, keď bude vykonávaný výsluch znalcov z polície a Europolu. Znalci súdu vysvetlia, akým spôsobom získali komunikáciu cez Threemu z telefónu Mariana K. Dôvodom je zachovanie tajnosti postupov pri vyšetrovaní kybernetickej kriminality. Mohlo by dôjsť k ohrozeniu bezpečnosti Európskej únie, zdôvodnila predsedníčka senátu Ružena Sabová.

 

Dôkazmi sú 4 telefóny obžalovaných

Súd má tiež dnes v pláne vypočuť znalca z odboru informačno-komunikačných prostriedkov Jaroslava Ostera. Ako vecnými dôkazmi súd disponuje dvomi zaistenými telefónmi Mariana K. a tiež dvomi telefónmi Aleny Zs. Tá však dnes na pojednávanie neprišla, požiadala o konanie v neprítomnosti.

 

img

 

Prokurátor úradu špeciálnej prokuratúry podal v prípade vrážd Jána Kuciaka, Martiny Kušnírovej, Petra Molnára a ďalších skutkov pôvodne obžalobu na Tomáša Sz., Miroslava M., Alenu Zs. a Mariana K. Miroslava M. však v pondelok 3. februára vyčlenili na samostatné konanie, keďže pred súdom priznal vinu.

 

Správu budeme aktualizovať. 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Gabriela Nagyova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies