Regionálne nemocnice potrebujú na dofinancovanie v tomto roku 56 miliónov eur

NETKY.SK • 5 Február 2020, 07:29 • 2 min
Regionálne nemocnice potrebujú na dofinancovanie v tomto roku 56 miliónov eur

BRATISLAVA - Regionálne nemocnice budú v tomto roku potrebovať navyše 56 miliónov eur.

slovakia

left justify in out

Na utorkovom (4.2.) rokovaní sa na tom zhodli zástupcovia Asociácie nemocníc Slovenska (ANS) a súkromnej zdravotnej poisťovne Dôvera, priblížil jej PR špecialista Matej Štepianský.

 

img

 

Potrebné dofinancovanie

Tieto prostriedky sú podľa jeho slov potrebné na krytie legislatívnych požiadaviek pre rok 2020. Pripomenul, že na zvýšenie úhrad je potrebné dofinancovanie rezortu zdravotníctva.

 

"S ANS sme sa dohodli na úprave cenových podmienok platných od 1. januára 2020 s tým, že finálne úpravy cenových podmienok pre tento rok sa zrealizujú k 1. aprílu 2020. To znamená, že o nich ešte budeme rokovať," doplnil Štepianský. Zmluvy nemocníc s Dôverou sú platné na neurčitý čas, rokuje sa o cenových podmienkach.

 

ANS tiež rokovala so zástupcami štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP), s ktorou má zmluvu uzatvorenú do konca decembra. Aktuálne cenové dojednania platia do konca marca. Na stretnutí sa začali rokovania o podmienkach, ktoré budú platiť pre nasledujúce obdobie, doplnila Slávka Gáborová z referátu komunikácie VšZP.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies