Archív článkov za Január 2019, strana 1

Otvor článok

Je tu rok 2019, bratislavský ohňostroj sprevádzal tradičný valčík

1.1 2019 09:13

BRATISLAVA - Niekoľkominútovým ohňostrojom na Dunaji spojeným so svetelnou a hudobnou šou privítali tisícky návštevníkov hlavného mesta nový rok 2019.

Otvor článok

Odložme rozdiely bokom a otvorme pre Britániu novú kapitolu, vyzýva Theresa Mayová

1.1 2019 09:44

LONDÝN - Britská premiérka Theresa Mayová vyzvala poslancov parlamentu, aby podporili jej plán odchodu Spojeného kráľovstva z Európskej únie.

Otvor článok

Takto sa oslavovalo na newyorskom Times Square!

1.1 2019 10:05

NEW YORK - Približne milión ľudí počítal posledné sekundy roka 2018 na upršanom námestí Times Square v New Yorku, kde oslavujúci sledovali tradičné spúšťanie tzv. krištáľovej časovej gule, ohlasujúce začiatok roka 2019, po ktorom sa na dav zosypali konfety a oblohu osvetlil ohňostroj.

Otvor článok

Čo si do nového roka praje Miro Žbirka?

1.1 2019 10:29

BRATISLAVA - Slovenský spevák Miro Žbirka si želá len pár najdôležitejších vecí.

Otvor článok

Prieskum: Slovákom novoročné predsavzatia nevydržia. V roku 2019 ich ale plánuje takmer polovica, hlavne zdravotné

1.1 2019 11:30

BRATISLAVA – Posledné dni v roku sú bezpochyby spojené s bilancovaním roka uplynulého a s plánmi na rok nadchádzajúce. Práve na novoročné predsavzatia sa zameral prieskum ktorý zisťoval, aké oblasti života sú pre obyvateľov Slovenska podstatné a ako dlho im predsavzatia vydrží. Šetrenie si nechala spracovať franchisová sieť výživových poradní NATURHOUSE v prvej polovici decembra renomovanou agentúrou STEM/MARK, ktorá oslovila vyše 500 respondentov.

Otvor článok

Silvestrovské oslavy sa zaobišli bez narušenia verejného poriadku

1.1 2019 12:09

Bratislava - Počas silvestrovských osláv v centre Bratislavy neznamenala polícia žiadne narušenie verejného poriadku. Mestskí policajti preverovali 122 oznámení v súvislosti so zákazom používania zábavnej pyrotechniky v hlavnom meste.

Otvor článok

Celtic Glasgow prejavil záujem o útočníka z Dunajskej Stredy

1.1 2019 13:05

DUNAJSKÁ STREDA - Škótsky futbalový klub Celtic Glasgow má údajne záujem o útočníka fortunaligového klubu FC DAC 1904 Dunajská Streda Vakouna Issoufa Baya.

Otvor článok

Daňo prvýkrát skóroval v AHL, stal sa treťou hviezdou zápasu

1.1 2019 13:36

WINNIPEG - V desiatom zápase v nižšej zámorskej súťaži AHL v tejto sezóne sa slovenský hokejista Marko Daňo dočkal prvého gólu. Jeho tím Manitoba Moose zvíťazil nad Coloradom Eagles 4:1 a 24-ročný slovenský krídelník v 27. min zvýšil náskok domácich na 3:0.

Otvor článok

MS20: Mladých Slovákov čakajú vo štvrťfinále Rusi! Vyhovuje nám to, tvrdí Bokroš

1.1 2019 13:42

Victoria - Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov s napätím sledovali záverečný zápas A-skupiny MS tejto vekovej kategórie, ktorý im určil súpera do štvrťfinále. Väčšina z nich i tréner Bokroš boli po stretnutí spokojní a potešilo ich, že sa vo štvrtok ráno stretnú s Ruskom.

Otvor článok

V Trnave končia dve veľké opory, priestor dostanú mladí odchovanci

1.1 2019 14:05

TRNAVA/BRATISLAVA - Zimnú prípravu odštartujú hráči FC Spartak Trnava už 7. januára. V kabíne sa s určitosťou neobjavia dve opory, stopér Martin Tóth a defenzívny záložník Lukáš Greššák.

Otvor článok

Čepelová vzdala zápas prvého kola dvojhry na turnaji WTA v Aucklande

1.1 2019 14:34

Auckland - Slovenská tenistka Jana Čepelová sa neprebojovala do 2. kola dvojhry na turnaji WTA v novozélandskom Aucklande. Utorňajší duel s Američankou Amandou Anisimovovou vzdala v druhom sete za stavu 2:6 a 0:3.

Otvor článok

Krásne gesto hráča Manchestru United, obdaroval zamestnancov klubu a deti v nemocnici luxusnými darčekmi

1.1 2019 14:58

Londýn - Luke Shaw obdaroval na Vianoce zamestnancov Manchestru United. Hráč anglického futbalového klubu minul v luxusnom londýnskom obchode Harrods na darčeky 10.000 britských libier.

Otvor článok

Zábavná pyrotechnika zabila rakúskeho tínedžera aj dvoch Holanďanov

1.1 2019 16:24

BERLÍN - Silvestrovská zábavná pyrotechnika pripravila počas silvestrovskej noci v Európe o život najmenej troch ľudí.

Otvor článok

Sedem ľudí zahynulo pri požiari rodinného domu

1.1 2019 16:27

MOSKVA - Sedem ľudí prišlo o život pri mohutnom požiari, ktorý v utorok ráno zachvátil rodinný dom v ruskom meste Orsk v oblasti Uralu.

Otvor článok

VIDEO Muž precestoval najopustenejšie miesta na planéte, predstavuje ich vo videu

1.1 2019 16:39

Koniec roka je obdobím bilancovania. K bilancovaniu prispel aj prieskumník opustených miest Bob Thissen z Holandska, ktorý odhalil desiatky najzaujímavejších miest, ktoré počas dekády svojho putovania navštívil. Sú medzi nimi napríklad oblasť okolo jadrovej elektrárne Fukušima v Japonsku alebo väzenie Holmesburg v Amerike.

Otvor článok

Koniec roku v NBA: Preteky bábätiek a smeč maskota

1.1 2019 17:22

USA - Američania si jednoducho vedia každý voľný čas vyplniť zábavou. Nikdy sa nenudia a dôkazom toho bol aj duel zámorskej basketbalovej ligy NBA, kde sa počas prestávky diali veci. Zápas bol významný už len z toho dôvodu, že sa konal posledný večer v roku, a práve preto si organizátori pre divákov pripravili aj niekoľko prekvapení.

Otvor článok

VIDEO Novozélandskú jaskyňu osvetľuje bizarný hmyz: Vytvára ilúziu hviezdnej oblohy

1.1 2019 17:33

Novozélandský jaskynný komplex Waitomo by asi nebol ničím obzvlášť výnimočný, nebyť jeho bizarných obyvateľov. Temné zákutia zatopenej jaskyne osvetľujú takzvané svetielkujúce červy, ktoré na stropoch a stenách vytvárajú fascinujúci pohľad podobný hviezdnej oblohe, píše server CNN.

Otvor článok

Silvestrovská noc ako zo zlého sna

1.1 2019 18:17

PARÍŽ - Zakončenie roka 2018 si návštevníci jednej z atrakcii zábavného parku búdú pamätať už do smrti. Plánované oslavy príchodu Nového roku vystriedali strach, smútok, hnev a beznádej.

Otvor článok

Famózna Petra Vlhová: Po obrovskom slalome ovládla aj paralelný

1.1 2019 18:43

OSLO - Slovenská lyžiarka Petra Vlhová triumfovala v paralelnom slalome Svetového pohára v Osle. Vo finále zdolala Američanku Mikaelu Shiffrinovú a pripísala si šieste víťazstvo kariéry. Vlhová prekonala víťazné konto Veroniky Velez-Zuzulovej, ktorá uspela v štyroch špeciálnych a jednom paralelnom slalome.

Otvor článok

Cestári varujú pred snehovými jazykmi a závejmi na cestách

1.1 2019 21:27

BRATISLAVA - Meteorológovia varujú pred silným vetrom, ale aj pred tvorbou snehových jazykov a závejov či snežením. Na stredu (2.2.) vydal Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) viacero výstrah prvého a druhého stupňa pre väčšinu územia Slovenska.

Otvor článok

Počet zranených po vyčíňaní vodiča, ktorý útočil na cudzincov, sa zvyšil na 5

1.1 2019 21:33

BERLÍN - Opakované útoky autom na ľudí oslavujúcich príchod Nového roka zaznamenali v utorok krátko po polnoci na západe Nemecka.

Otvor článok

Chlapčeka, ktorého našli pod ruinami zrútenej budovy, vezú do Moskvy

1.1 2019 21:39

MOSKVA - Jedenásťmesačného chlapčeka, ktorého v utorok našli záchranári pod ruinami zrútenej časti obytného bloku v ruskom Magnitogorsku, prevážajú lietadlom do Moskvy, kde sa má podrobiť náročnej operácii.

Otvor článok

V českej vláde môže dôjsť k zmenám

2.1 2019 10:05

PRAHA - Český premiér Andrej Babiš (ANO) v rozhovore, ktorý v utorok večer odvysielala Česká televízia (ČT), nevylúčil, že by tento rok mohlo dôjsť k rekonštrukcii vlády.

Otvor článok

Ministerstvo obrany pripúšťa diskusiu o povinnej vojenskej službe

2.1 2019 10:33

BRATISLAVA - Z hľadiska konkurencieschopnosti vojenského povolania na trhu práce nie je záujem o Ozbrojené sily (OS) SR taký veľký. Ministerstvo obrany (MO) SR preto pripúšťa celospoločenskú diskusiu o opätovnom zavedení povinnej vojenskej služby.

Otvor článok

Železničná nehoda v Dánsku si vyžiadala 6 mŕtvych

2.1 2019 11:06

KODAŇ - Šesť obetí na životoch je hlásených v súvislosti so železničnou nehodou, ku ktorej došlo dnes v skorých ranných hodinách na moste medzi dvoma ostrovmi v Dánsku. Uviedla to spravodajská stanica Sky News s odvolaním sa na miestne médiá.

Otvor článok

Eurovoľby prebehnú už v máji tohto roku

2.1 2019 11:35

BRATISLAVA - Hoci sa voľby do Európskeho parlamentu konajú na konci mája, už dnes je jasné, že súčasná Európska komisia bude pracovať minimálne do konca roka. Obyvatelia EÚ zvolia nový Európsky parlament, následne krajiny navrhnú svojich kandidátov na eurokomisárov. Tých potom čakajú vypočutia v parlamente a následne to všetko ešte musí schváliť predseda Európskej komisie.

Otvor článok

Výbuch v Magnitogorsku má už 19 obetí

2.1 2019 12:08

MOSKVA - Počet obetí pri výbuchu plynu v ruskom Magnitogorsku sa vyšplhal už na 19. Osud ďalších 20 osôb je zatiaľ neznámy. Informovala o tom agentúra Interfax s odvolaním sa na miestne úrady.

Otvor článok

Pellegrini chce v koalícii diskutovať o nižších daniach pre ľudí s najnižšími platmi

2.1 2019 12:33

BRATISLAVA - Ľudia s najnižšími mzdami by mohli platiť nižšie dane. Naznačil to predseda vlády Peter Pellegrini, ktorý tvrdí, že chce v koalícii otvoriť diskusiu na tému daňového zaťaženia skupín s nízkym príjmom. Bližšie podrobnosti k tomuto zámeru neuviedol, pripustil však, že by sa to mohlo týkať už príjmov za rok 2019.

Otvor článok

Ako sa nakoniec Valverde rozhodne?

2.1 2019 13:37

BARCELONA - Tréner Ernesto Valverde nevie, či futbalistov španielskeho klubu FC Barcelona povedie aj v budúcej sezóne 2019/2020. Päťdesiatštyriročný Bask v novoročnom rozhovore pre BarcaTV vyhlásil, že v otázke blízkej budúcnosti má mnoho pochybností.

Otvor článok

Prvé bábätká tohto roka sú na svete: Novorodencov navštívil aj prezident Andrej Kiska

2.1 2019 13:46

V pôrodniciach sa nesviatkovalo a rušno tam býva aj na Nový rok. Pozrite, kde sa na Slovensku narodili prvé tohtoročné bábätká.

Otvor článok

Aj seniori môžu mať problémy s výživou

2.1 2019 13:52

Bratislava – Aj u seniorov sa môžu vyskytovať výživové poruchy ako podvýživa alebo, naopak, obezita, ktoré sú príčinou rôznych zdravotných problémov.

Otvor článok

Vláda a automobiky v Nemecku pokračujú v rokovaniach o úprave starších dieselov

2.1 2019 14:15

BERLÍN - V Nemecku pokračujú rozhovory medzi vládou a výrobcami automobilov o aktualizácii systémov filtrovania emisií výfukových plynov starších dieselových vozidiel. Cieľom je zákaz ich vjazdu do niektorých miest. Ministerstvo dopravy podalo dnes takéto stanovisko prostredníctvom svojej hovorkyne.

Otvor článok

P. Pellegrini: Na zavedenie povinnej vojenskej služby treba široký konsenzus

2.1 2019 14:51

BRATISLAVA - Ak sa má zaviesť povinná vojenská služba, je potrebná celospoločenská dohoda. Predseda vlády SR Peter Pellegrini (Smer-SD) to povedal v stredu v reakcii na ministra obrany Petra Gajdoša (SNS), ktorý pripustil celospoločenskú diskusiu o tejto téme.

Otvor článok

Na Stamford Bridge príde v lete posila za 65 miliónov libier

2.1 2019 15:04

BRATISLAVA - Pulišič sa presťahoval do Nemecka ešte ako mladík a v drese Dortmundu si pripísal viac ako 80 vystúpení. V novembri sa sám vyjadril, že jeho snom je hrať v anglickej Premiere League. Ten sa mu po konci sezóny aj splní, keď zamieri do jedného z najsilnejších klubov v Anglicku, slávnej londýnskej Chelsea.

Otvor článok

Cioppino: Seafood Stew, San Francisco Style

2.1 2019 15:07

CALIFORNIA-After living in Slovakia now for almost three years, it’s super special for me to return for Christmas holidays to my native California and enjoy the taste of our culinary treasures, one of which I would like to share with you today.

Otvor článok

VIDEO Milióny žien v Indii demonštrovali za rovnosť pohlaví

2.1 2019 15:32

NAÍ DILLÍ - Milióny žien na juhu Indie vytvorili "ľudskú reťaz" na podporu rovnosti pohlaví.