Boston aj vďaka Halákovi kraľuje celej NHL, Rangers dali 2 góly za 6 sekúnd

NETKY.SK • 6 Február 2020, 08:10 • 2 min
Boston aj vďaka Halákovi kraľuje celej NHL, Rangers dali 2 góly za 6 sekúnd

USA/KANADA - Boston sa vďaka nočnej výhre nad Chicagom posunul do čela celej NHL. Významnú stopu zanechal v tomto zápase aj slovenský brankár Jaroslav Halák. Rangers sa zase podaril unikátny kúsok, keď za niekoľko sekúnd otočili zápas.

slovakia

left justify in out

Boston pred Caps 

Hokejisti Bostonu s kapitánom Zdenom Chárom a brankárom Jaroslavom Halákom zvíťazili v nočnom zápase na ľade Chicaga 2:1 po predĺžení. Piate víťazstvo v rade posunulo Bruins na čelo NHL o jeden bod pred doterajšieho lídra Washington.

 

img

 

Priebeh zápasu
Z predĺženia ubehlo 79 sekúnd, keď o triumfe Bostonu rozhodol prvým gólom v sezóne Charlie McAvoy. Chárov kolega z obrannej dvojice vyťažil zo skvelej prihrávky Jakea DeBruska a potom mal pred sebou už len odkrytú bránku. McAvoy sa dočkal gólu vo svojom 52. zápase sezóny, dosiaľ mal na konte 19 asistencií. Kapitán Chára odohral 21:18 min s bilanciou 1 strela na bránku, 4 "hity", 1 zablokovaná strela. 

 

 

Slovenský "múr" v bráne Bruins

Brankár Halák čelil 22 streleckým pokusom domácich, prekonal ho iba Alex DeBrincat v 27. min počas presilovej hry. Dosiahol úspešnosť 95,5% a vychytal štrnáste víťazstvo v sezóne. Slovenskému gólmanovi patrí ôsma priečka v hodnotení brankárov podľa priemeru inkasovaných gólov s 2,36 gólu na zápas. Lídrom je jeho fínsky kolega z tímu Bruins Tuukka Rask (2,15).

 

img

 

Rangers uhrali zápas s Leafs
Hokejisti New Yorku Rangers využili výhodu domáceho prostredia a v Madison Square Garden zdolali súperov z Toronta 5:3. Skóre zápasu otvoril dvadsiatym gólom v sezóne hosťujúci John Tavares, ale do konca prvej tretiny domáci otočili na 3:1. Pozoruhodné boli najmä dva góly v rozpätí šiestich sekúnd, ktoré strelili v čase 17:18 a 17:24 min Mika Zibanejad a Chris Kreider. Nie je to však klubový rekord. Rýchlejšie dva góly dosiahli v drese Rangers 19. októbra 2014 Martin St. Louis a Rick Nash, stačili im na to štyri sekundy. 

 

 

Hviezda Toronta

Neskôr síce zabral najlepší strelec Maple Leafs Auston Matthews a dvoma gólmi znížil na 3:4, ale posledné slovo mal útočník Rangers Gregg McKegg. Päťdesiatosem sekúnd pred koncom gólom do prázdnej bránky spečatil na 5:3. Matthews má po strede už 39 gólov a v poradí najlepších strelcov súťaže sa dostal na druhé miesto, keď predstihol 38-gólového Davida Pastrňáka z Bostonu. Na čele je kapitán Washingtonu Alex Ovečkin so 40 zásahmi.

 

img

Nočné zápasy NHL:

New York Rangers - Toronto 5:3 (3:1, 1:1, 1:1)
Martin Marinčin (Toronto) bol medzi náhradníkmi

Chicago - Boston 1:2 po predĺžení (0:0, 1:1, 0:0 - 0:1)
Zdeno Chára odohral 21:18 min, 1 strela na bránku, 4 "hity", 1 zablokovaná strela, Jaroslav Halák (obaja Boston) odchytal 60:53 min, 21 zákrokov z 22 striel, úspešnosť 95,5%
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies