Sevilla sa stane na 3 roky dejiskom finále Copa del Rey

NETKY.SK • 5 Február 2020, 19:22 • 2 min
Sevilla sa stane na 3 roky dejiskom finále Copa del Rey

MADRID - Finálové zápasy futbalového Španielskeho pohára sa až do roku 2023 budú konať v Seville. V stredu toto rozhodnutie potvrdila Španielska futbalová federácia (RFEF).

slovakia

left justify in out

Nevyužívaný štadión 

Estadio La Cartuja má kapacitu 57 000 divákov a vybudovali ho v roku 1999 pre potreby atletických MS. Nehráva na ňom žiadny klub z La Ligy. Finále Copa del Rey sa na ňom uskutoční tento rok 18. apríla.

 

img

 

Vzor po Anglicku?

Španielsko sa tak stalo po Anglicku ďalšou krajinou, ktorá bude využívať jeden zo svojich futbalových štadiónov len na veľké zápasy. V Londýne takto Briti vynovili Wembley, kde sa hrajú len medzištátne zápasy a veľké zápasy domácich pohárových súťaží. O tom, že by malo byť Estadio La Cartuja národným futbalovým štadiónom Španielska sa ešte nerokuje. 

 

img

 

Po minulom roku opäť

Aj posledné finále národného pohára sa uskutočnilo v Seville, na štadióne Benita Villamarina, ktorý je domácim stánkom Betis Sevilla. FC Valencia tu zdolala FC Barcelonu 2:1. 

 

img

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona