Liga arabských štátov odmietla údajný mierový plán Trumpa

NETKY.SK • 6 Február 2020, 10:18 • 2 min
Liga arabských štátov odmietla údajný mierový plán Trumpa

MOSKVA – Ministri zahraničných vecí 22 arabských štátov prijali stanovisko Palestínčanov a odmietli spolupracovať so Spojenými štátmi pri zriaďovaní tzv. "mierového plánu" amerického prezidenta.

slovakia

left justify in out

V uznesení prijatom na mimoriadnom samite Ligy arabských štátov sa uvádza, že plán USA "nepovedie k spravodlivému mieru". Arabská liga tvrdí, že Izrael by sa nemal snažiť implementovať americkú iniciatívu násilím.

 

Podľa generálneho tajomníka Ligy arabských štátov Trumpov plán "neprinesie stabilitu a mier, ale zaseje semená konfliktu a utrpenia na ďalších sto rokov".

 

Prezident PA Abú Mazen vystúpil pred ministrami zahraničných vecí Ligy arabských štátov, ktorý sa zišli v Káhire na žiadosť Palestínskej samosprávy v súvislosti s plánom Trumpa.

 

Abú Mazen uviedol, že poslal premiérovi Izraela Netanjahuovi list o ukončení kontaktov palestínskej autonómie s Izraelom. Taký istý list bol zaslaný aj Američanom.

 

"V listoch sme oznámili, že prerušujeme kontakty s Izraelom a Spojenými štátmi vrátane bezpečnostnej spolupráce, pretože porušili dohody ktoré sme podpísali. Izrael ako okupačná krajina musí prevziať zodpovednosť", vyhlásil Abú Mazen.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies