Silný vietor usmrtil štvorročné dieťa na Myjave

NETKY.SK • 6 Február 2020, 12:21 • 2 min
Silný vietor usmrtil štvorročné dieťa na Myjave

MYJAVA - Obrovská tragédia sa stala dnes dopoludnia na Staromyjavskej ulici v Myjave. Podľa prvotných informácií vietor prevrátil autobusovú zastávku, zranené boli dve maloleté deti, jedno z nich nehodu neprežilo.

slovakia

left justify in out

Vedenie mesta prijalo opatrenia, aby predišlo ďalšej tragédii v dôsledku počasia. "Dnešná udalosť, kedy silný vietor vyvrátil prístrešok autobusovej zastávky pri nemocnici a ten pripravil o život dieťa a druhé zranil, nás veľmi zasiahla a zarmútila. Celá vec je vyšetrovaná políciou a samospráva okamžite prijala opatrenia na kontrolu všetkých ostatných prístreškov, zariadení a stromov, ktoré by mohol silný vietor poškodiť. Je nám to veľmi ľúto, vyjadrujeme úprimnú sústrasť rodine dieťaťa a sme pripravení jej akokoľvek pomôcť v tejto ťažkej životnej situácii," uvádza vedenie mesta vo svojom včerajšom vyhlásení k situácii.

 

Nehodu neprežilo 4 ročné dieťa
Podľa riaditeľa myjavskej Nemocnice s poliklinikou Henricha Gašparíka stála na zastávke v čase prevrátenia prístrešku päťčlenná rodina. Dvom dospelým a najstaršiemu dieťaťu sa nič nestalo. Štvorročné dieťa nehodu neprežilo, dvojročné bolo prevezené s vážnymi poraneniami hlavy do Detskej fakultnej nemocnice v Bratislave.

 

img
 

Nehodu spôsobil silný vietor

Tragická udalosť sa stala na ulici Staromyjavská. "K príčinám a spôsobu odpútania autobusovej zastávky sa vyjadrí znalec príslušného odvetvia. Na mieste prebiehajú procesné úkony," uviedla polícia. "Pravdepodobne pod vplyvom poveternostných podmienok a silného vetra došlo k prevráteniu autobusovej zastávky práve v momente, keď sa tam nachádzala päťčlenná rodina. Dvaja dospelí a najstaršie dieťa sú v poriadku. Žiaľ, pre dve deti sa udalosť neskončila dobre," uviedol riaditeľ Nemocnice s poliklinikou Myjava Henrich Gašparík

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Gabriela Nagyova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies