Archív článkov za Apríl 2019, strana 1

Otvor článok

Jedna z obvinených v kauze Kim Čong-nam prijala nižšiu obžalobu

1.4 2019 06:20

KUALA LUMPUR - jedna z dvoch žien podozrivých z vraždy nevlastného brata severokórejského vodcu, Vietnamka Doan Thi Huong, prijala nižšiu obžalobu, a tak ju zrejme čoskoro prepustia.

Otvor článok

Krém z medvedieho cesnaku s parmezánom

1.4 2019 07:00

BRATISLAVA - Medvedí cesnak nájdeme v lese a na trhu, ale môžeme si ho vypestovať aj na záhrade pod ovocnými stromami. V listnatých lesoch sa nachádza na vlhkých pôdach a spoznáme ho podľa špicatých listov. Ľudia si ho môžu mýliť s konvalinkou, ale typická vôňa cesnaku je nezameniteľná.

Otvor článok

Kto bude novým prezidentom Ukrajiny? Zatiaľ to vyzerá takto!

1.4 2019 07:09

KYJEV - Predbežné výsledky po zrátaní 34 percent odovzdaných hlasov v ukrajinských prezidentských voľbách prekvapujú.

Otvor článok

Kríza vo Venezuele graduje, skracuje sa pracovný čas a zatvárajú školy

1.4 2019 07:47

CARACAS - Venezuela bojuje s výpadkami elektrickej energie, pričom situácia je už natoľko neúnosná, že vláda bola nútená schváliť skrátenie pracovného času a zavrieť školy.

Otvor článok

Kráľovná Alžbeta vo svojich 93 rokoch končí so šoférovaním, vieme prečo

1.4 2019 08:31

LONDÝN - Britská kráľovná Alžbeta II. sa zaviazala, že napriek svojej záľube v autách i šoférovaní sa tejto činnosti dobrovoľne vzdáva.

Otvor článok

Prítomnosť ruských vojakov vo Venezuele robí vrásky na tvári západnej politike

1.4 2019 08:52

TASS - USA sú pobúrené tým, že Rusko vyslalo armádu do Venezuely. Navyše sa vyhrážajú, že podniknú kroky, ale nie sú schopní urobiť nič, aby tejto udalosti čelili. Moskva má vo Venezuele rovnaké postavenie ako v Sýrii a na Kryme.

Otvor článok

Všetko sa začína doma

1.4 2019 08:55

Bratislava – Dianu Arpášovú aj s dieťaťom prenajímateľ zo dňa na deň vyhodil z bytu. Táto žena si prešla peklom. Bývala tri dni na ulici a rok a pol v nocľahárni, kde prespávala s ďalšími dvadsiatimi ženami v jednej miestnosti.

Otvor článok

V Nepále vyčíňalo počasie, lejak si vyžiadal desiatky obetí

1.4 2019 09:06

KÁTHMANDU - Nepál postihli prudké lejaky, ktoré v priebehu včerajšieho dňa zasiahli južnú časť krajiny.

Otvor článok

Máte problémy s cholesterolom? Jedzte toto!

1.4 2019 09:51

BRATISLAVA - So znižovaním tzv. zlého cholesterolu nám nemusia pomáhať len lieky, vhodná úprava stravy môže byť často dostačujúca.

Otvor článok

Toto by vám dnes mal v práci povoliť šéf, tvrdí doktorka

1.4 2019 11:08

K bežným pracovným benefitom by sa počas dnešného dňa podľa doktorky Neriny Ramlakhanovej z Univerzity v Leedse malo pridružiť ešte niečo navyše.

Otvor článok

Spojené štáty budú aj naďalej pokračovať v poskytovaní vojenskej pomoci pre Ukrajinu

1.4 2019 11:20

RIA NOVOSTI - Spojené štáty vynaložili viac ako 1,3 miliardy dolárov na posilnenie obrany pre Ukrajinu a zlepšenie jej interakcie s NATO od roku 2014. Uviedol to tlačový tajomník Pentagonu Eric Pachon.

Otvor článok

AGROKRUH: Revolučné organické pestovanie zeleniny

1.4 2019 12:00

SLOVENSKO-V Hrubom Šúre sa nachádza výnimočna farma. Jej majiteľ Ján Šlinský založiť podnik v systéme Agrokruh, ktorý zabezpečuje pestovanie organickej zeleniny za cenu konvenčnej - chemicky ošetrovanej.

Otvor článok

FOTO + VIDEO: Pyramída v Louvre sa prepadla do priepasti, takto to momentálne vyzerá!

1.4 2019 12:02

Tí, ktorí sa v týchto dňoch rozhodli navštíviť múzeum Louvre, boli zrejme poriadne prekvapení!

Otvor článok

Karim Benzema spasil Real v poslednej minúte zápasu

1.4 2019 13:07

MADRID - Futbalisti Realu Madrid pod vedením staronového trénera Zinedina Zidana sa počas víkendu natrápili v ligovom zápase proti Huescu. Až ku koncu zápasu sa podarilo skórovať Karimovi Benzemovi a povinné tri body si tak Real mohol pripísať na svoje konto po dramatickom zápase.

Otvor článok

Vodič chcel zamaskovať alkohol v dychu, vyriešil to vskutku neuveriteľne!

1.4 2019 13:33

Polícia v Južnej Karolíne nemohla uveriť vlastným očiam po tom, čo zastavila istého šoféra.

Otvor článok

NHL: Boston má účasť v playoff už istú, Pánik s Tatarom ešte bojujú

1.4 2019 13:45

NEW YORK - Boston Bruins počas dnešnej noci nestačili na hokejistov Detroitu a podľahli im na ich domácom ľade pomerom 3:6. Nebola to ani noc Jaroslava Haláka, ktorý pri prehre svojho tímu stál takmer po celý čas v bráne. Posledný gól zápasu dal Detroit už do prázdnej bránky a spečatil tak svoje víťazstvo.

Otvor článok

Štyria obvinení v kauze vraždy Jána Kuciaka zostávajú vo väzbe

1.4 2019 14:58

BANSKÁ BYSTRICA - Štyria obvinení v prípade obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice, Alena Zs., Tomáš Sz., Miroslav M. a Zoltán A., zostávajú vo väzbe do 27. novembra.

Otvor článok

REPORTÁŽ: Na Slovensku vznikne špeciálna polícia, ktorá sa bude zaoberať trestnou činnosťou v oblasti životného prostredia

1.4 2019 15:02

BRATISLAVA - Na Slovensku vzniká samostatná environmentálna polícia, ktorá sa bude prioritne zaoberať trestnou činnosťou v oblasti životného prostredia. Počas dnešného dňa sa takto vyjadril riaditeľ odboru environmentálnej kriminality na Prezídiu Policajného zboru (PZ) Mário Kern. Naša polícia prípady v oblasti envirokriminality rieši od roku 2005. V súčasnej dobe sa však budú jej rady jednak posilňovať a meniť štruktúru.

Otvor článok

Vo Vysokých Tatrách horí les, hasia ho desiatky hasičov

1.4 2019 15:19

VYSOKÉ TATRY - V oblasti Tatranských zrubov horí les a lesný porast, na mieste zasahujú už desiatky hasičov. Z operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove.

Otvor článok

V apríli čaká školákov sedem celoštátnych kôl predmetových olympiád

1.4 2019 15:35

BRATISLAVA – V apríli čaká žiakov sedem celoštátnych kôl predmetových olympiád. Tí najlepší z celého Slovenska si zmerajú sily na olympiádach z ruského jazyka, ľudských práv, slovenského jazyka a literatúry, fyziky, ale aj na Turnaji mladých fyzikov.

Otvor článok

Jakarta má prvé metro

1.4 2019 15:50

JAKARTA - V Jakarte v pondelok spustili prevádzku vôbec prvej linky metra. Úrady dúfajú, že tento krok pomôže zmierniť problémy s dopravou v indonézskom hlavnom mete.

Otvor článok

40 zranených: V Brne sa zrazil trolejbus s električkou

1.4 2019 16:00

BRNO - Niekoľko desiatok zranených si vyžiadal v pondelok čelný stret električky s trolejbusom v centre Brna. Hasiči niekoľko ľudí vyslobodzujú. Frekventovaná ulica Křenová je z dôvodu nehody uzavretá, informuje český portál iDnes.cz.

Otvor článok

Za vyhynutie mnohých druhov obojživelníkov môže pleseň

1.4 2019 16:06

BRATISLAVA - Za vyhynutie mnohých druhov obojživelníkov môže pleseň, uvádzajú vedci. Vedci si všimli rozsiahle úhyny obojživelníkov po celom svete asi pred troma desaťročiami. Ako pravdepodobnú príčinu identifikovali pleseň.

Otvor článok

Meno nového ministra financií ešte stále nie je známe

1.4 2019 16:08

BRATISLAVA - Predseda SNS Andrej Danko žiada nové meno ministra financií. SNS totiž nemá ako prediskutovať svoj návrh na znižovanie dane. Musí sa ale počkať na rozhodnutie predsedníctva vládnej strany Smer-SD, ktorá následne prezradí meno nového ministra.

Otvor článok

Z hlavného mesta sa od pondelka lieta aj do Eindhovenu a Malagy

1.4 2019 16:27

BRATISLAVA – Z Letiska M. R. Štefánika v Bratislave možno od pondelka využiť aj priame pravidelné linky do Eindhovenu v Holandsku a do Malagy v Španielsku. Oba lety z Bratislavy sú k dispozícii dvakrát týždenne.

Otvor článok

Istanbulský dohovor musí schváliť ako vláda, tak aj prezident

1.4 2019 16:40

BRATISLAVA - V prípade Istanbulského dohovoru nemôže sama vláda spraviť žiadne opatrenia, ktoré by viedli k podpisu dokumentu. jedná sa totiž o prezidentskú zmluvu. Exministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská ozrejmila tento fakt spoločnosti prostredníctvom sociálnej siete. Jediné čo môže parlament urobiť so súvislosťou urýchlenia procesu je odporučiť prezidentovi, aby danými krokmi pri ratifikácii dokumentu poveril člena vlády.

Otvor článok

Európska únia zakázala Shazam

1.4 2019 16:45

Nový európsky autorský zákon čoskoro spôsobí, že Shazam zanikne a nebude schopný pracovať v rámci EÚ.

Otvor článok

Olympijské hry v Tokiu 2020 čaká revolučná novinka

1.4 2019 19:30

TOKIO - Počas letnej olympiády 2020, ktorá sa bude konať v hlavnom meste Japonska Tokiu, sa organizátori postarajú o prielom v technológiách. Prvýkrát v histórii sa bude využívať pre všetkých účastníkov s akreditáciou systém rozpoznávania tvárí.

Otvor článok

Ladislav Nagy by veľmi rád reprezentoval Slovensko aj na tohtoročných MS v hokeji

1.4 2019 20:16

PIEŠŤANY - Ladislav Nagy, 39-ročný krídelník, ktorý aj v tento sezóne pôsobil v tíme HC Košice, sa musel len pred niekoľkými dňami vysporiadať s vypadnutím svojho mužstva z playoff Tipsportligy proti tímu HK Poprad. od dnešného dňa začína aj preňho posledná príprava pred MS v hokeji 2019.

Otvor článok

Bude Justin Bieber otcom?

1.4 2019 23:32

Hailey Baldwin, manželka Justina Biebera, je údajne 3 mesiace tehotná s Justinom Bieberom. Ten sa pochválil, že bude otcom na Instagrame...

Otvor článok

Témou diskusií s predstaviteľmi OECD v Bratislave bude digitalizácia a inovácie

1.4 2019 23:48

BRATISLAVA - Generálny tajomník Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD) Ángel Gurría navštívi v dňoch 2. až 4. apríla Bratislavu.

Otvor článok

Európska únia musí lepšie uskladňovať energiu, aby splnila energeticko-klimatické ciele

1.4 2019 23:52

BRUSEL - Európska únia potrebuje lepšie uskladňovanie energie. Audítori uvádzajú, že Komisia si je vedomá významu výskumu a inovácií, a prijala opatrenia na zjednodušenie hlavného programu EÚ, aby splnila ciele v oblasti energetiky a klímy. Uvádza sa to v pondelňajšej zverejnenej správe Európskeho dvora audítorov (EDA).

Otvor článok

Briti odmietli všetky zmeny rozvodovej dohody, zrejme dôjde k tvrdému brexitu

2.4 2019 06:19

LONDÝN - Poslanci Dolnej snemovne britského parlamentu opäť neprijali ani jednu zo štvrtok možných alternatív k návrhu dohody o brexite.

Otvor článok

Pagáčiky s medvedím cesnakom

2.4 2019 07:00

BRATISLAVA - K jari neodmysliteľne patrí aj medvedí cesnak. Okrem lahodného pesta a voňavej soli si z neho pripravte aj tieto neodolateľné pagáčiky. Sú nenáročné na prípravu, takže ich budete mať hotové raz-dva.

Otvor článok

Deti zavraždeného Chášukdžího dostávajú od Saudskej Arábie vysoké sumy, prečo?

2.4 2019 07:05

WASHINGTON - Americký denník Washington Post, pre ktorý pracoval aj zavraždený novinár Džamál Chášukdží zistil, že Chašukdžího deti dostali od Saudskej Arábie domy vysokej hodnoty a mesačne od nich dostávajú aj tisícky dolárov.

Otvor článok

Prezidentské voľby na Ukrajine boli demokratické, tvrdí EÚ

2.4 2019 07:55

BRUSEL - Prvé kolo prezidentských volieb, ktoré sa na Ukrajine konalo v nedeľu, prebehlo podľa európskych pozorovateľov v zmysle demokracie a neboli tu porušené žiadne medzinárodné štandardy.