Kráľovná Alžbeta vo svojich 93 rokoch končí so šoférovaním, vieme prečo

NETKY.SK • 1 Apríl 2019, 08:31 • 2 min
Kráľovná Alžbeta vo svojich 93 rokoch končí so šoférovaním, vieme prečo

LONDÝN - Britská kráľovná Alžbeta II. sa zaviazala, že napriek svojej záľube v autách i šoférovaní sa tejto činnosti dobrovoľne vzdáva.

slovakia

left justify in out

O britskej kráľovnej Alžbete II. je známe, že autám rozumie, ako máloktorá žena. Počas II. svetovej vojny, ešte ako 18-ročná princezná, pracovala v ženskej divízii britskej armády Women's Auxiliary Territorial Service, kde sa venovala oprave automobilov. Neskôr bola aj šoférkou sanitky. Zrejme tu vznikol aj jej mimoriadne kladný vzťah k automobilom.

 

Kráľovná bez problémov šoférovala aj po 90-tke. Jednoducho sa svojej pasie odmietala vzdať. V apríli oslávi 93 rokov a prišla so zásadným rozhodnutím. Na odporúčanie svojich poradcov v oblasti bezpečnosti Alžbeta oznámila, že sa dobrovoľne vzdá možnosti šoférovať po verejných komunikáciách.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

71 years... I deserve an award

Príspevok, ktorý zdieľa Her Majesty (@queenelizabeth),

Táto správa prišla z Kensingtonského paláca približne dva mesiace po medializovanej nehode jej manžela, 97-ročného princa Philipa, ktorý počas svojho šoférovania spôsobil dopravnú nehodu. Ohrozil ňou životy dvoch žien a deväťmesačného dieťaťa. V dôsledku tejto udalosti sa monarcha šoférovania dobrovoľne vzdal.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hand over the keys mister

Príspevok, ktorý zdieľa Her Majesty (@queenelizabeth),



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona