Jakarta má prvé metro

NETKY.SK • 1 Apríl 2019, 15:50 • 2 min
Jakarta má prvé metro

JAKARTA - V Jakarte v pondelok spustili prevádzku vôbec prvej linky metra. Úrady dúfajú, že tento krok pomôže zmierniť problémy s dopravou v indonézskom hlavnom mete.

slovakia

left justify in out

Nová linka je prvou fázou rozsiahlejšieho projektu, ktorý zatiaľ pokrýva 16-kilometrovú trasu. Jej oficiálne otvorenie nasleduje po týždňoch skúšobnej prevádzky, počas ktorej mohli obyvatelia využívať metro zadarmo. Iné iniciatívy na odľahčenie preťaženej dopravy doteraz vždy zlyhali, keďže väčšina ľudí využíva najmä súkromné autá.

 

Pred uvedením metra do prevádzky mala Jakarta v prevádzke systémy verejnej dopravy, ako napr. rýchlu tranzitu autobusu TransJakarta a vlaku.

 


Ale tieto systémy hromadnej dopravy sa nestali prvou voľbou pre obyvateľov Jakarty. Len 20% obyvateľov Jakarty využíva na svoju každodennú dopravu verejnú dopravu.


Riaditeľ nového vyzval tiež metropolitnú vládu v Jakarte, aby vydala niektoré nariadenia, ktoré donútia obyvateľov, aby prešli zo svojich áut a motoriek na verejnú dopravu. 


Parkovacie tarify a daň z predaja automobilov by sa mali zvýšiť a mali by existovať mýtny cestný systém, uviedli odborníci.


Druhú fázu výstavby by mali dokončiť v roku 2024, pričom ďalšie trasy sú plánované na neskôr.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies