Štyria obvinení v kauze vraždy Jána Kuciaka zostávajú vo väzbe

NETKY.SK • 1 Apríl 2019, 14:58 • 2 min
Štyria obvinení v kauze vraždy Jána Kuciaka zostávajú vo väzbe

BANSKÁ BYSTRICA - Štyria obvinení v prípade obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice, Alena Zs., Tomáš Sz., Miroslav M. a Zoltán A., zostávajú vo väzbe do 27. novembra.

slovakia

left justify in out

Rozhodol o tom v pondelok sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica. O tom informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

 

img

 

Štvoricu zobral do väzby sudca ŠTS koncom septembra. Voči rozhodnutiu podali sťažnosť, ktorú NS SR následne zamietol. Dôvodom väzby bola možná obava, že by obvinení pokračovali v trestnej činnosti, mohli sa skrývať a ovplyvňovať svedkov.

 

Investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú zastrelili 21. februára 2018 v ich dome vo Veľkej Mači v okrese Galanta výstrelmi z pištole kalibru 9 mm. Za obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy hrozí obvineným doživotný trest odňatia slobody.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies