Jedna z obvinených v kauze Kim Čong-nam prijala nižšiu obžalobu

NETKY.SK • 1 Apríl 2019, 06:20 • 2 min
Jedna z obvinených v kauze Kim Čong-nam prijala nižšiu obžalobu

KUALA LUMPUR - jedna z dvoch žien podozrivých z vraždy nevlastného brata severokórejského vodcu, Vietnamka Doan Thi Huong, prijala nižšiu obžalobu, a tak ju zrejme čoskoro prepustia.

slovakia

left justify in out

30-ročná Doan Thi Huong stíhaná vo veci vraždy Kim Čong-nama sa zrejme čoskoro dostane na slobodu. Jej právnik vysvetlil, že nová obžaloba sa nevzťahuje na samotnú vraždu, ale na spôsobenie zranenia. Žene tak momentálne hrozí maximálne 10-ročné väzenie, právnik sa však vyjadril, že by s vysokou pravdepodobnosťou dostala kratšiu sadzbu.

 

img

 

Druhú zo žien obžalovanú v rovnakej kauze, Indonézanku Siti Aisyahovú, počas marca prepustili na slobodu po tom, čo generálna prokuratúra stiahla voči nej obžalobu.

 

img

 

Vražda sa odohrala sa odohrala 13. februára 2017 na letisku v malajzijskej metropole Kuala Lumpur. Podľa výpovedí oboch obvinených malo ísť o atentát severokórejských tajných agentov, ktoré ich presvedčili, že ide o žart, akúsi skrytú kameru, a tak nič netušiace ženy potreli Kim Čong-namovi tvár nervovoparalytickou látkou VX, na následky čoho muž zahynul. Severná Kórea, samozrejme, podobné obvinenia odmieta.

 

Kim Čong-nam bol nevlastným bratom súčasného vodcu KĽDR Kim Čong-una a najstarším synom ich spoločného otca, bývalého lídra Kim Čong-ila. Dlhé roky žil v dobrovoľnom exile v Macau a vyjadroval sa pomerne kriticky na adresu severokórejského režimu i samotného Kim Čong-una.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies