Olympijské hry v Tokiu 2020 čaká revolučná novinka

NETKY.SK • 1 Apríl 2019, 19:30 • 2 min
Olympijské hry v Tokiu 2020 čaká revolučná novinka

TOKIO - Počas letnej olympiády 2020, ktorá sa bude konať v hlavnom meste Japonska Tokiu, sa organizátori postarajú o prielom v technológiách. Prvýkrát v histórii sa bude využívať pre všetkých účastníkov s akreditáciou systém rozpoznávania tvárí.

slovakia

left justify in out

Japonsko, ako organizátorská krajina, sa bude chcieť počas Olympijských hier 2020 ukázať svetu v plnej kráse. Už v oblasti automobilového priemyslu je vidieť, že Japonci a elektronika jednoducho patria k sebe. I keď v dnešnej dobe, keď sa skoro všade vyvíjajú elektromobily, je rozdiel menší. Japonci však počas hier prídu s úplnou novinkou, ktorá v histórii olympiád nemá obdobu.

 

img

Tokio, hlavné mesto Japonska a dejisko letných olympijských hier 2020

 

Zhruba 300 000 športovcov, aspoň také sú do týchto chvíľ predpokladané čísla, sa vďaka novému systému na rozpoznávanie tvárí tzv.  Pokročilému systému riadenia prístupu (AACS) dostane bez väčších problémov na ficiálne miesta, kde budú mať bežní smrteľníci vstup zakázaný. Rozpoznávanie tvárí sa nebude týkať len samotných športovcov s ich výpravami, ale aj novinárov, dobrovoľníkov či organizátor. Jednoducho všetkých, ktorí sa budú nejakým spôsobom na realizácii a prípravách podieľať. 

 

 

"Sme hrdí, že môžeme naplniť našu úlohu ako partner Medzinárodného olympijského výboru (MOV) a zaistiť bezpečné prostredie pre všetkých účastníkov. Výrazne zredukujeme podvody, chyby a čas čakania na kontrolných bodoch. Sme radi z tohto inovatívneho riešenia, ktoré prispeje k bezpečnej organizácii OH plných nadšenia," uviedol v tlačovej správe Patrick Adiba, výkonný viceprezident a generálny riaditeľ divízie pre významné podujatia a olympijské hry spoločnosti Atos.

 

img

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies