Archív článkov za Apríl 2019, strana 2

Otvor článok

Mick Jagger pôjde do nemocnice, čaká ho vážna operácia

2.4 2019 08:17

LONDÝN - Britský spevák a skladateľ Mick Jagger sa pripravuje na operáciu, vážny zákrok podstúpi už tento týždeň.

Otvor článok

Hnutie #MeToo obvinilo speváka z obťažovania, ten spáchal samovraždu

2.4 2019 09:00

MEXIKO - Populárny mexický spevák bol hnutím #MeToo obvinený zo sexuálneho obťažovania, nezvládol nápor a včera spáchal samovraždu.

Otvor článok

Ak máte problém s reklamáciou, vybaviť to za vás môže banka

2.4 2019 09:35

BRATISLAVA - Pokiaľ svoje nákupy platíte kartou, získavate v porovnaní s platbou v hotovosti jednu veľkú výhodu. V prípade, že budete tovar reklamovať, vybaviť to za vás môže banka.

Otvor článok

Komplikácia pre Juventus pred úvodným zápasom štvrťfinále Ligy majstrov

2.4 2019 09:48

TURÍN - Tréner futbalistov talianskeho klubu Juventus Turín Massimiliano Allegri uviedol, že hviezdny útočník Cristiano Ronaldo by mohol vynechať úvodnú štvrťfinálovú konfrontáciu v Lige majstrov 2018/2019 proti holandskému Ajaxu Amsterdam.

Otvor článok

UEFA prísne potrestala chorvátsky klub Dinamo Záhreb

2.4 2019 10:29

Nyon - Dinamo Záhreb odohrá najbližší zápas v európskych súťažiach pred prázdnymi tribúnami. Disciplinárna komisia Európskej futbalovej únie (UEFA) potrestala chorvátsky klub za rasistické správanie fanúšikov vo februárovom dueli Európskej ligy proti Benfice Lisabon.

Otvor článok

NRSR bude hlasovať o odvolaní ministra dopravy Érseka

2.4 2019 10:32

BRATISLAVA - Minister dopravy Árpád Érsek z Most-Híd bude zrejme počas tohto týždňa zo svojho postu odvolaný. Vo štvrtok (4. 4.) dopoludnia o tom bude prebiehať hlasovanie v NRSR. Predseda strany SNS Andrej Danko zvolal mimoriadnu schôdzu, na ktorej sa bude prerokovávať len jeden bod. Podnet podali poslanci SaS, Sme rodina a nezávislí.

Otvor článok

REPORTÁŽ: Gábor Boráros veľkolepo otvoril predajňu so značkou Twinzz!

2.4 2019 12:00

DUNAJSKÁ STREDA - Značka Twinzz je úspešná nie len po celom svete, ale aj u nás. Fanúšikmi tejto značky sú viacerí úspešní zápasníci. Jedným z nich je aj Gábor Boráros, ktorý si v Dunajskej Strede otvoril svoju kamennú predajňu. Pri otvorení nechýbalo šampanské ani luxusné autá.

Otvor článok

Preslávil sa ikonickou penaltou, Panenka si vyslúžil poctu za celoživotný postoj

2.4 2019 14:04

PRAHA - Niekdajší československý futbalový reprezentant Antonín Panenka dostal za svoj celoživotný postoj poctu v podobe hlavnej ceny fair play. Už 70-ročného rodáka z Prahy, ktorého meno sa vďaka "vršovickému dloubáku" z víťazného finále ME 1976 v Belehrade stalo synonymom lišiackej realizácie pokutového kopu, považovali za jedného z najslušnejších futbalistov jeho éry.

Otvor článok

Jarné upratovanie potrebujú aj vzťahy, ako na to?

2.4 2019 14:09

Je jar, čas „detoxov“ a nových začiatkov. Ak chcete tento rok prežiť plný energie a podľa svojich predstáv, zrejme je načase zamyslieť sa nad tým, čo vás v živote brzdí či vyčerpáva. A nemusí to byť zákonite vždy len práca...

Otvor článok

Na svete je alkohol, z ktorého vám nebude zle: Kedy sa dostane na trh?

2.4 2019 14:15

Alkohol nás dokáže príjemne naladiť a uvoľniť, no pokiaľ to s jeho konzumáciou preženieme, rána bývajú ťažké. S novým druhom „drinku“ však na povestnú opicu môžete zabudnúť.

Otvor článok

Talianska ekonomika, ako tretia najväčšia v EÚ, sa dostala do recesie

2.4 2019 14:20

RÍM - Talianska ekonomika už nejakú dobu desí celú EÚ. Predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker sa počas dnešného dňa vyjadril, že vláda v Taliansku by mala v takejto situácii podniknúť ráznejšie kroky k obnove.

Otvor článok

Čínske úrady opäť šokujú svet, toto budú cenzurovať!

2.4 2019 14:20

Jedna z najväčších krajín sveta, ktorá sa snaží presadzovať ideály komunizmu, reguluje životy svojich občanov čoraz bizarnejším spôsobom.

Otvor článok

REPORTÁŽ: Valer Ferko živel od mikrófonu je späť!

2.4 2019 14:25

BRATISLAVA - Valer Ferko sa môže pochváliť bohatými moderátorskými skúsenosťami. Tento ostrieľaný redaktor pracoval v minulosti v tv JOJ a Markíza.

Otvor článok

Šporar má šancu prekonať rekordný strelecký zápis v najvyššej slovenskej súťaži

2.4 2019 14:31

BRATISLAVA - Pre rodáka z Ľubľany to bol už 21. gól v tomto ligovom ročníku, čo je o desať viac, ako má na konte druhý v poradí Róbert Boženík z MŠK Žilina. Do konca sezóny 2018/2019 chýba odohrať ešte osem zápasov a Šporar má reálnu šancu prekonať rekordný strelecký zápis v najvyššej slovenskej súťaži po rozdelení Československa (od sezóny 1993/1994), keď Róbert Semeník v ročníku 1995/1996 nastrieľal v drese 1. FC Košice 29 gólov.

Otvor článok

To tu ešte nebolo! Rozhodnutia VAR počas semifinále FA Cupu uvidia aj fanúšikovia

2.4 2019 14:57

LONDÝN - V minulosti sa často stávalo, že niektoré rozhodnutia po intervencii VAR ostali pre prítomných fanúšikov nejasné. Rozhodnutia videoasistenta rozhodcu (VAR) budú po novom počas semifinálových stretnutí anglického futbalového FC Cupu prezentované na veľkoplošných obrazovkách. Dôjde k tomu v prípade, ak VAR zmení rozhodnutie hlavného arbitra na ihrisku.

Otvor článok

Pápež František podporil rovnosť žien v katolíckej cirkvi

2.4 2019 15:17

VATIKÁN - Na posilnenie rovnoprávneho a spravodlivého postavenia žien v katolíckej cirkvi vyjadril pápež František svoju podporu v rámci pápežského dokumentu, ktorý bol zverejnený počas dnešných hodín. Informáciu priniesla agentúra DPA.

Otvor článok

Vzdelávanie v rámci trvalo udržateľného rozvoja je veľmi dôležité. Práve preto vznikol nápad na Svedomito fest

2.4 2019 15:19

SLOVENSKO- Každý z nás si v dnešnej dobe uvedomuje dopad klimatických zmien na našu Zem, prírodu a taktiež bezprostredne na naše životy. Aj napriek rastúcemu trendu, že ľudia chcú žiť ekologickejšie a tvoriť menej odpadu sa neustále stretávame s odpadkami vyhodenými v uliciach, nespoľahlivým separovaním odpadu, zakladaním nelegálnych skládok a mnohokrát aj aroganciou a nevšímavosťou.

Otvor článok

Šéf Nemeckého futbalového zväzu odsúpil

2.4 2019 15:24

BERLÍN - Prezident Nemeckého futbalového zväzu (DFB) Reinhard Grindel v utorok odstúpil z funkcie a ospravedlnil sa za to, že prijal luxusné hodinky od ukrajinského oligarchu.

Otvor článok

V petrohradskej vojenskej akadémii došlo k explózii

2.4 2019 15:44

MOSKVA - Vo Vojensko-kozmickej akadémii A. F. Možajského v Petrohrade vybuchla mína. Štyri osoby utrpeli zranenia.

Otvor článok

Tesla zorganizovala netradičnú súťaž, kde víťaz získal nové auto

2.4 2019 15:49

BRATISLAVA - V kanadskom Vancouveri sa konala zaujímavá súťaž s názvom Pwn2Own. Hackeri z celého sveta tak mohli ukázať svoju šikovnosť a umenie nabúrať sa do rôznych elektronických systémov. Pre víťaza bola navyše pripravená nová Tesla Model 3. Motivácia bola teda viac ako veľká.

Otvor článok

Čo si myslí premožiteľ McGregora o nečakanom ukončení jeho kariéry?

2.4 2019 16:11

BRATISLAVA - Ruská hviezda miešaných bojových umení (MMA) Chabib Nurmagomedov neverí tomu, že jeho írsky rival Connor McGregor definitívne ukončil kariéru.

Otvor článok

Mark Zuckerberg rozprával v diskusii o Kuciakovi aj Čaputovej

2.4 2019 16:17

Mark Zuckerberg príjemne prekvapil. Neušla mu totiž situácia na Slovensku. Vražda investigatívneho novinára a jeho snúbenice, nás vo svete jednoznačne zviditeľnila. Najnovšie i o nedávnej výhre rozpráva práve zakladateľ sociálnej siete Facebook vo svojom videu. Zhovára sa v ňom s Mathiasom Döpfnerom, šéfom vydavateľstva Axel Springer.

Otvor článok

Islamský štát je oficiálne porazený, no boje v Sýrii naďalej pokračujú

2.4 2019 16:34

BEJRÚT - Boje proti teroristickej skupine Islamský štát (IS) naďalej pokračujú na východe krajiny. Počas dnešných hodín o tom informoval Mustafá Balí, hovorca Kurdmi vedených Sýrskych demokratických síl (SDF). Práve tie majú plnú podporu Spojených štátov. Aj napriek oficiálnej porážke kalifátu IS boje naďalej pokračujú v jaskynných systémoch pri dedine Baghúz a blízkom okolí.

Otvor článok

Ako bojovať s komármi? Pustite si hudobný žáner Dubstep

2.4 2019 16:46

BRATISLAVA - Dubstep nie je len jedným z populárnych smerov súčasnej elektronickej hudby, ale má aj jedno nečakané a vyslovene praktické využitie. Informuje BBC.

Otvor článok

Počas prezidentských volieb na Ukrajine sa v obytnej zóne spustila streľba

2.4 2019 16:59

TASS - Podľa výsledkov z dnešnej tlačovej konferencie oficiálneho zástupcu Donetskej Ľudovej republiky Daniela Bezsonova, porušil nepriateľ celkovo až 18 krát prímerie len v priebehu jedného dňa. Ukrajinské ozbrojené sily reagovali na situáciu následným ostreľovaním deviatich osád republiky.

Otvor článok

Hodnota bitcoinu sa na istý čas prudko navýšila

2.4 2019 17:23

NEW YORK - Od novembra minulého roku sa kurz Bitcoinu dostal na najvyššiu úroveň. Zatiaľ nie je celkom isté, čo spôsobilo rapídny obrat kryptomeny v tak krátkom časovom slede. Niektorí obchodníci sa domnievajú, že po prekročení hranice 4200 USD sa opäť zvýšil záujem o bitcoin.

Otvor článok

Ryanair otvoril linku Košice – Londýn Southend

2.4 2019 17:24

KOŠICE – Na východe Slovenska v Košiciach majú od utorka už dve pravidelné letecké spojenia s Londýnom. Letecká spoločnosť Ryanair spustila linku Košice a Londýn Southend. Lietať sa bude pravidelne trikrát týždenne - v utorok, štvrtok a sobotu.

Otvor článok

Denisa Saková: Bezpečnosť nie je samozrejmosť, dôležité je pokračovať v práci

2.4 2019 17:53

BRATISLAVA - Bezpečnosť v žiadnej krajine nie je samozrejmosťou a je preto dôležité prijímať nové opatrenia a nepoľavovať v práci. Uviedla na konferencii ministerka vnútra.

Otvor článok

Vyučovanie matematiky má reflektovať súčasné trendy

2.4 2019 17:55

BRATISLAVA - Na základných a stredných školách v našej krajine je kvalita vzdelávania v oblasti matematiky na žalostnej úrovni. Vysoké školy a zamestnávatelia v posledných rokoch registrujú klesajúcu úroveň matematickej gramotnosti absolventov stredných škôl, najmä po školskej reforme z roku 2008.

Otvor článok

REPORTÁŽ: Andrej Danko: Pripravím návrh zákona na zrušenie osobitného odvodu pre reťazce

2.4 2019 19:02

BRATISLAVA - Andrej Danko (predseda Národnej rady (NR) SR a SNS) pripraví návrh zákona na zrušenie osobitného odvodu pre obchodné reťazce. Požiada o to nového ministra financií o sprísnené daňové kontroly v týchto reťazcoch. Uviedol to v utorok na tlačovej konferencii.

Otvor článok

Aprílové počasie: V stredu a vo štvrtok bude veterno

2.4 2019 19:23

BRATISLAVA - Apríl začal príjemným počasím s teplotami do +20 °C. Horšie počasie mali na severe, kde oblo oblačnosti viac a teploty boli taktiež nižšie. V stredu dorazia zrážky.

Otvor článok

Ostrov žien je na predaj

2.4 2019 19:40

Snívali ste niekedy o tom, že budete mať vlastný ostrov? Jeden sa zrovna predáva pri Sicílii, pričom jeho cena je 1 milión eur.

Otvor článok

Mercedes-Benz v stredu otvorí svoj prvý závod v Rusku

2.4 2019 20:14

MOSKVA- Ruský prezident Vladimir Putin a nemecký minister hospodárstva Peter Altmaier v stredu (3. 4.) otvoria prvý ruský závod automobilky Mercedes-Benz.

Otvor článok

Ochranári obnovili značenie prírodnej rezervácie Grúnik v Poloninách

2.4 2019 20:20

STAKČÍN – Ochranári obnovili značenie prírodnej rezervácie Grúnik v Národnom parku (NP) Poloniny. Urobili tak v rámci pracovného harmonogramu údržby dobrého stavu označenia maloplošných chránených území v parku.

Otvor článok

Polícia prekazila Slovákom nelegálny biznis

2.4 2019 20:24

BRATISLAVA - Slováci robili v Srbsku nábor a doma ich nelegálne zamestnávali. V druhom prípade boli dvaja Slováci a tri spoločnosti obvinení zo zločinu prevádzačstvo spáchaného formou nelegálnej práce.

Otvor článok

Biely dom zmiernil Trumpove vyhrážanie o uzavretí hranice s Mexikom

2.4 2019 20:33

WASHINGTON - Hovorkyňa Bieleho domu Sarah Sandersová zmiernila v utorok hrozbu prezidenta Donalda Trumpa, ktorý avizoval, že už tento týždeň uzavrie hranicu USA s Mexikom.