NHL: Boston má účasť v playoff už istú, Pánik s Tatarom ešte bojujú

NETKY.SK • 1 Apríl 2019, 13:45 • 2 min
NHL: Boston má účasť v playoff už istú, Pánik s Tatarom ešte bojujú

NEW YORK - Boston Bruins počas dnešnej noci nestačili na hokejistov Detroitu a podľahli im na ich domácom ľade pomerom 3:6. Nebola to ani noc Jaroslava Haláka, ktorý pri prehre svojho tímu stál takmer po celý čas v bráne. Posledný gól zápasu dal Detroit už do prázdnej bránky a spečatil tak svoje víťazstvo.

slovakia

left justify in out

"Máme teraz z našej hry veľkú radosť," vyhlásil po zápase trojgólový strelec Detroitu Red Wings Anthony Mantha, ktorý bodoval v piatom zápase v rade (5+7). Detroit takto ku koncu sezóny ťahá už 5-zápasovú sériu bez prehry.  "Je skvelé, že som dosiahol svoj prvý hetrik. Vždy sú to fantatické pocity, keď sa rozvlní súperova sieť, bez ohľadu na to, či dám gól ja, alebo niekto iný zo spoluhráčov," dodal 24-ročný krídelník pre nhl.com. 

 

 

S blížiacim sa koncom základnej časti sú dvojice pre playoff viacmenej rozdané. Boston sa zrejme stretne v 1. kole s Torontom. Nadupaní Kanaďania sú tohto roku na popredných priečkach. Zásluhou toho je aj prestup pred začiatkom sezóny, keď do tímu pribudol John Tavares z NY Islanders. Bruins by pred vyraďovacou časťou mali trochu pridať, lebo aktuálne to bola ich už tretia prehra v rade a nabúranie psychiky pred playoff si neželá asi nikto. 

 

"Takto nechceme finišovať základnú časť. Chceli sme v jej závere podávať lepšie výkony. Nebol to náš zápas, všetci to vieme. V ďalšom stretnutí musíme podať maximálny výkon," zdôraznil Halák v rozhovore pre televíziu Bruins. Jeho krajan a kapitán "medveďov" Zdeno Chára odohral 19:24 min a zblokoval dve strely súpera.

 

 

Dôležitú výhru vybojoval Columbus, ktorý uspel v Buffale 4:0 a posunul sa na pozíciu s prvou voľnou kartou vo Východnej konferencii. Brankár Columbusu Bobrovsky vychytal už deviatu nulu v sezóne (najviac v lige) a 33. v profiligovej kariére. Navyše sa možno čoskoro bude prepisovať klubový rekord, lebo na rekord Stevena Masona mu chýba už len jeden shotout.

 

 

Východ sa zdá byť tohto roku veľmi vyrovnaný.  Až tri mužstvá bojujú o posledné miestenky do playoff. Blue Jackets majú momentálne náskok jedného bodu pred držiteľom druhej voľnej karty Carolinou a, dvoch pred Montrealom, ktorý je zatiaľ mimo postupovej zóny. Všetky tri tímy čakajú do konca základnej časti ešte tri zápasy.

 

Opačné problémy má zatiaľ isté prvé mužstvo západnej konferencie. Calgary prežíva famóznu sezónu. Ich víťazstvo vytvorilo už istú dvojicu pre playoff, ktorú budú tvoriť San Jose a Las Vegas. 

 

 

Arizona v zostave so slovenským útočníkom Richardom Pánikom zdolala vo veľmi dôležitom zápase Minnesotu 4:0 a ich šanca na playoff tak stále žije. Pre mužstvo, ktoré nie je pravidelným účastníkom vyraďovacích bojov to môže byť výborné zakončenie sezóny, pokiaľ sa dostanú do vyraďovacích bojov. Oporou Coyotes bol brankár Darcy Kuemper, ktorý zlikvidoval všetkých 36 súperových striel a zaknihoval si piaty shutout v sezóne a celkovo 16. v NHL. Dva góly v zápase zaznamenal Josh Archibald. Arizona sa dotiahla na rozdiel jedného bodu na Colorado, ktoré momentálne drží druhú voľnú kartu na západe. "Lavíny" však majú oproti Coyotes zápas k dobru.

 

"Potrebujeme od niekoho pomoc. Potrebujeme, aby Colorado prehralo, cítime však, že ak zvyšné tri zápasy vyhráme my, tak máme dobrú šancu na postup," vyslovil sa hrdina stretnutia brankár Kuemper, ktorý nastúpil v bránke dvadsiaty raz po sebe. Coyotes to šlape ešte lepšie ako Detroitu. Za posledné domáce zápasy majú bilanciu (10-1-1). Richard Pánik v drese Coyotes odohral v noci 16 minút. Nepripísal si počas pobytu na ľade ani bod.

 

 

 

Sumár nočných zápasov NHL:

PHILADELPHIA FLYERS – NEW YORK RANGERS 0:3 (0:2, 0:0, 0:1)

Góly: 17. Bučnevič (Zibanejad, Kreider), 20. Strome (Howden, B. Smith), 48. Skjei (Strome, Howden). Brankári: Hart - Georgiev, strely na bránku: 29:25, 19.437 divákov.

 

ARIZONA COYOTES – MINNESOTA WILD 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)

Góly: 8. Galchenyuk (Ekman-Larsson, Cousins), 40. Archibald (Demers, Stepan), 59. Archibald (Crouse, Stepan), 60. Hinostroza (Archibald). Brankári: Kuemper - Dubnyk, strely na bránku: 23:39, 17.431 divákov.

 

PITTSBURGH PENGUINS – CAROLINA HURRICANES 3:1 (2:0, 0:0, 1:1)

Góly: 11. Wilson (Cullen, A. Johnson), 19. Cullen (A. Johnson, Dumoulin), 41. Hörnqvist (Simon, Bjugstad) – 53. Slavin (Svečnikov, Ferland). Brankári: Murray - McElhinney, strely na bránku: 28:38, 18.616 divákov.

 

BUFFALO SABRES – COLUMBUS BLUE JACKETS 0:4 (0:3, 0:1, 0:0)

Góly: 8. Dubois (S. Jones, Werenski), 14. Bjorkstrand (Dubois, Foligno), 18. Foligno (Dzingel), 36. Anderson (Dubois, Dzingel). Brankári: Ullmark - Bobrovskij, strely na bránku: 38:36, 17.990 divákov.

 

DETROIT RED WINGS – BOSTON BRUINS 6:3 (2:0, 0:3, 4:0)

Góly: 11. Mantha (Larkin, Bertuzzi), 20. Mantha (Kronwall, Bertuzzi), 42. Mantha (Bertuzzi, Athanasiou), 42. Hirose (Athanasiou, Kronwall), 53. Hronek (Mantha), 60. Larkin (Mantha, Hronek) – 23. DeBrusk (Krejčí, McAvoy), 30. Marchand (Bergeron, Carlo), 39. Backes (Miller, Krejčí). Brankári: Howard - HALÁK, strely na bránku: 28:34, 19.515 divákov.

 

SAN JOSE SHARKS – CALGARY FLAMES 3:5 (1:3, 0:1, 2:1)

Góly: 13. Meier (Donskoi, Couture), 46. Couture (Meier, Hertl), 57. Labanc (Heed, Ryan) – 15. Monahan (Gaudreau, Andersson), 16. Jankowski (Neal, Czarnik), 17. Prout (Mangiapane, Hathaway), 28. Backlund (Hanifin, Gaudreau), 49. Frolík (Giordano, Tkachuk). Brankári: Dell - M. Smith, strely na bránku: 15:28, 17.313 divákov.

 

 

Zoznam istých účastníkov play off:

Východná konferencia

Atlantická divízia - Tampa Bay, Boston

Metropolitná divízia - Washington, NY Islanders

 

Západná konferencia

Centrálna divízia - Winnipeg, Nashville, St. Louis

Pacifická divízia - Calgary, San Jose, Vegas

 

Isté dvojice play off:

Západná konferencia

San Jose - Vegas

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies