Toto by vám dnes mal v práci povoliť šéf, tvrdí doktorka

NETKY.SK • 1 Apríl 2019, 11:08 • 2 min
Toto by vám dnes mal v práci povoliť šéf, tvrdí doktorka

K bežným pracovným benefitom by sa počas dnešného dňa podľa doktorky Neriny Ramlakhanovej z Univerzity v Leedse malo pridružiť ešte niečo navyše.

slovakia

left justify in out

V noci zo soboty na nedeľu sme si pospali o hodinu kratšie, než obvykle. Došlo totiž k zmene času a o 2:00 sme si v nedeľu hodiny presunuli na 3:00. Ako vnímate zmenu času zo zimného na letný vy? Patríte, k tým, ktorí to nijako nepociťujú alebo naopak, dnes v práci neviete, čo so sebou, aby ste nezaspali?

 

img

 

Zmena času je v poslednom období veľmi diskutovanou témou a vyzerá to, že sa v budúcnosti bude rušiť. Hlas verejnosti totiž silnie, ľudia sa sťažujú, že takýto posun im „rozhodí“ biorytmus často aj na niekoľko týždňov. Najväčší problém pritom majú ľudia, ktorí trpia spánkovými ťažkosťami. "Strata čo i len hodiny spánku je pre ľudí, ktorí majú problémy so spánkom, mimoriadne škodlivá," poznamenala doktorka Ramlakhanová. Pokiaľ sa k tomu pridružujú aj ďalšie negatívne faktory ako napríklad stres či žiarenie elektroniky, spánkový deficit môže organizmus znášať skutočne ťažko.

 

img

 

V tejto súvislosti sa doktorka vyjadrila, že by bolo vhodné, pokiaľ by v priebehu prvého pracovného dňa po zmene času dopriali šéfovia svojim zamestnancom možnosť pospať si medzi 14. a 16. hodinu poobede.  Hodinový „šlofík“ by vraj mal byť postačujúci. Zároveň však zdôrazňuje, že „extra“ spánok po 16:00 by už mohol mať negatívny dopad na nočný odpočinok, preto po tejto hodine rozhodne neodporúča, aby sme sa pokúšali dobehnúť víkendovú stratu. Optimálnejšie by mohlo byť ľahnúť si na noc o niečo skôr.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies