Ladislav Nagy by veľmi rád reprezentoval Slovensko aj na tohtoročných MS v hokeji

NETKY.SK • 1 Apríl 2019, 20:16 • 2 min
Ladislav Nagy by veľmi rád reprezentoval Slovensko aj na tohtoročných MS v hokeji

PIEŠŤANY - Ladislav Nagy, 39-ročný krídelník, ktorý aj v tento sezóne pôsobil v tíme HC Košice, sa musel len pred niekoľkými dňami vysporiadať s vypadnutím svojho mužstva z playoff Tipsportligy proti tímu HK Poprad. od dnešného dňa začína aj preňho posledná príprava pred MS v hokeji 2019.

slovakia

left justify in out

Aj keď má miesto v reprezentačnom tíme ako najskúsenejší hráč relatívne už isté, podľa vlastných slov sa aj napriek tomu bude snažiť bojovať aj v príprave.

 


"Ešte je všetko veľmi ďaleko a všetci budú chcieť zabojovať o miesto v tíme na majstrovstvá sveta. Ani ja nemám nič isté. Nech len zostanem zdravý a uvidíme, ako to dopadne," vyjadril sa Ladislav Nagy slovenským novinárom na piešťanskom zraze počas dnešného popoludnia.

 

img


Napriek jeho veku bol kapitán HC Košice po ukončení základnej časti Tipsport ligy so ziskom 34 gólov jej najlepším strelcom. V play-off to však už bola iná jazda. Po neúspechu hneď v prvom kole oznámil, že táto sezóna bude jeho posledná. Svetový šampionát je však vždy špecifický turnaj a preto verí, že by tam mohol preniesť formu zo základnej časti. "Chcel by som odohrať čo najviac zápasov a ako sa vraví - dostať sa do toho. Som zdravotne v poriadku, keby som nebol, nešiel by som zabojovať o svetový šampionát. Dlhší čas som však nebol na ľade, ale verím, že sa to zlepší. Sústredím sa na seba a na to, aby som čo najviac pomohol mužstvu," vyjadril sa s dávkou odhodlania Nagy.

 

img


Pred necelým rokom na MS v Dánsku sa stal Nagy so ziskom 10 bodov najproduktívnejším Slovákom šampionátu. "Vlani bolo vlani a teraz to môže byť úplne iné. Je jedno, kto dáva góly a získava body. O cieľoch je ešte skoro rozprávať, ale všetci budeme chcieť hrať dobre a pomáhať si k dobrým výsledkom," povedal zlatý medailista z MS 2002 v Göteborgu a bronzový z Helsínk 2003.

 

img


Už o pár dní, vo štvrtok, privítajú naši hokejisti od 17.00 h v Topoľčanoch Švédsko. "Minulý roky sme boli v príprave vo Švédsku a prehrali sme tam 1:7. To hovorí za všetko. Určite sem prídu mladí hráči, ktorí sa budú chcieť chopiť šance. Budú dobre korčuľovať a budú technickí, takže nás čaká kvalitná previerka," dodal na záver slovenský reprezentant.

 

Nabudiť sa ale môžme pripomenutím nášho posledného vzájomného stretnutia s "tromi korunkami." Bolo to počas minuloročných majstrovstiev a týmto zápasom sme ukázali, že vieme hrať aj proti najsilnejším. Švédi sa stali minulý rok majstrami sveta.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies