Kríza vo Venezuele graduje, skracuje sa pracovný čas a zatvárajú školy

NETKY.SK • 1 Apríl 2019, 07:47 • 2 min
Kríza vo Venezuele graduje, skracuje sa pracovný čas a zatvárajú školy

CARACAS - Venezuela bojuje s výpadkami elektrickej energie, pričom situácia je už natoľko neúnosná, že vláda bola nútená schváliť skrátenie pracovného času a zavrieť školy.

slovakia

left justify in out

"So zámerom dosiahnuť stálosť v poskytovaní elektrickej energie sa bolívarská vláda rozhodla zachovať dočasné zastavenie školských aktivít a ustanoviť pracovný deň do 14.00 h v štátnych i súkromných inštitúciách," vyjadril sa venezuelský minister pre komunikácie Jorge Rodríguez.

 

img

 

Juhoamerickú krajinu trápi masívna hospodárska i politická kríza. V tomto dôsledku tu došlo už k viacerým rozsiahlym výpadkom elektrickej energie, ktoré ochromili množstvo oblastí a ohrozili ľudské životy, nakoľko sa bez elektriny ocitli aj nemocnice. Prezident Maduro, ktorý má stále podporu mnohých armádnych veliteľov, v dôsledku čoho je stále pri moci, sa vyjadril, že ide o sabotáže.

 

img

 

Problémy s dodávkami energie sa pripisujú aj zanedbanej infraštruktúre, kvôli čomu dochádza k jej zlyhávaniu.

 

Počas marca sa Venezuela v tme ocitla celkom trikrát. Posledný výpadok, ktorý obyvateľov postihol v piatok večer, bol azda najrozsiahlejší. Okrem hlavného mesta Caracas bolo bez prúdu aj 20 z celkom 23 venezuelských štátov. Dodávky energie sa v mnohých oblastiach nepodarilo obnoviť ani v priebehu soboty.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona