Archív článkov za December 2020, strana 3

Otvor článok

Milan Krajniak presadzuje právo, aby ťažko pracujúci mohli ísť do dôchodku skôr

4.12 2020 08:34

Minister práce, sociálnych vecí a rodiny mal vo štvrtok zásadný prejav k sociálnym právam na Slovensku. Hovorí o troch nových právach.

Otvor článok

Kto vymýšľa tajné názvy policajných záťahov? Môže sa pridať aj verejnosť?

4.12 2020 09:38

Túto otázku si kladú mnohí ľudia, ktorých pri čítaní článkov zaskočí, akú kreativitu majú tvorcovia krycích názvov akcií.

Otvor článok

Prečo sa spolužiak Handzuša a Országha radšej dlhodobo vyhýba zimnému štadiónu?

4.12 2020 10:34

Pokračujeme v rozhovore s motivátorom a bývalým hokejovým brankárom Jaroslavom Majzelom, ktorý pôsobil najmä v hokejových kluboch z Banskej Bystrice a považuje sa za miestneho patriota.

Otvor článok

Máme pre vás tip, kde si na Slovensku zalyžujete a to aj napriek nevôli konzília odborníkov

4.12 2020 10:55

BRATISLAVA – Jediným otvoreným lyžiarskym strediskom na Slovensku bude Park Snow Donovaly a to aj napriek tomu, že konzílium odborníkov nesúhlasí so zahájením lyžiarskej sezóny.

Otvor článok

Joe Biden sa nechá zaočkovať novou vakcínou proti COVID-19 v priamom prenose

4.12 2020 11:32

WASHINGTON – Budúci prezident Spojených štátov Joe Biden sa nechá verejne zaočkovať proti ochoreniu COVID-19.

Otvor článok

Majk Spirit v súvislosti s koronavírusom varuje pred zabúdaním na tento dôležitý aspekt

4.12 2020 11:42

Reper Majk Spirit si uvedomuje, že súčasná situácia nie je ľahká ani z hľadiska vnútorného prežívania ľudí. Všimol si, že v ľuďoch je nahromadenej veľa agresie a stresu.

Otvor článok

Alena Zsuzová dostala za vraždu primátora Hurbanova 21 rokov za mrežami

4.12 2020 12:10

BANSKÁ BYSTRICA – Zo zločinu úkladnej vraždy bývalého primátora Hurbanova Lászlóa Basternáka odsúdil Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici Alenu Alena Zsuzsovú, Romana Ostružlíka a Štefana Kaluza.

Otvor článok

Marek Krajčí je pripravený nechať sa zaočkovať prvou vakcínou, ktorá na Slovensko dorazí. Urobí to pokojne aj pred zrakom verejnosti

4.12 2020 13:01

BRATISLAVA – Minister zdravotníctva Marek Krajčí sa nechá zaočkovať medzi prvými. Nemá problém to urobiť aj na kameru.

Otvor článok

Takto funguje interaktívny zdravotný semafor, ktorý výrazne pomohol zvládnuť pandémiu v Číne

4.12 2020 13:41

V Čínskej ľudovej republike dokázali zvládnuť pandémiu koronavírusu aj vďaka jednoduchému a dobre premyslenému systému zdravotných QR-kódov, ktoré nazývajú aj zdravotný semafor.

Otvor článok

V tomto meste rozdávajú domy zadarmo alebo za symbolické euro, treba však splniť jednu podmienku

4.12 2020 14:25

V talianskej dedine Castropignano môžu záujemci získať domy úplne zadarmo alebo iba za symbolické jedno euro. Podmienkou je však kompletná rekonštrukcia nehnuteľnosti, ku ktorej sa pri prevode nehnuteľnosti musia zaviazať. Zároveň musia vedenie mesta informovať, či dom budú využívať na vlastné bývanie, ubytovanie na prenájom pre turistov či podnikateľské účely.

Otvor článok

Premiér Matovič ukázal figu borovú svojim kritikom, ktorým sa nepáči prednostné otváranie školy jeho dcér

4.12 2020 15:15

BRATISLAVA – Premiér Igor Matovič vo videu odkázal nahnevanej verejnosti figu borovú. Dôvodom je spustenie pilotného testovania na škole, ktorú navštevujú jeho dve dcéry v Trnave. Po víkendovom testovaní tak už od pondelka zasadnú do školských lavíc.

Otvor článok

REPORTÁŽ: Koaličná SaS predstavila svoj plán obnovy, zamerať sa chce na 5 hlavných oblastí

4.12 2020 15:25

BRATISLAVA - Koaličná strana Sloboda a Solidarita (SaS) predstavila vlastný plán obnovy. Šéf liberálov Richard Sulík ho označil za najlepší a najviac prepracovaný materiál k tejto téme.

Otvor článok

Americké úrady potvrdili, že Rusko nezasahovalo do volieb v roku 2020

4.12 2020 15:52

WASHINGTON - Rusko počas súčasnej kampane nezasahovalo do amerického volebného systému. To v stredu potvrdil Brendon Wales, úradujúci šéf Agentúry pre kybernetickú bezpečnosť a infraštruktúru (CISA) amerického ministerstva vnútornej bezpečnosti, ktorý vystúpil na pojednávaní pred senátnym výborom pre vnútornú bezpečnosť a vládne záležitosti.

Otvor článok

Mária Patakyová nepotešila svojimi správami prezidentku, kompetentné orgány nekonajú pri odstraňovaní envirozáťaží

4.12 2020 16:35

BRATISLAVA – Verejná ochrankyňa práv Mária Patakyová dnes oboznámila prezidentku SR Zuzanu Čaputovú so zisteniami z prieskumu o environmentálnych záťažiach, ktoré zosumarizovala v mimoriadnej správe.

Otvor článok

Situácia v Bielorusku sa zhoršuje! OSN hovorí o možnom mučení demonštrantov v uliciach

4.12 2020 16:36

ŽENEVA - Vysoká komisárka Organizácie Spojených národov (OSN) pre ľudské práva Michelle Bacheletová vyjadrila poľutovanie nad zhoršujúcou sa situáciou v Bielorusku. V piatok vyhlásila, že bitie demonštrantov príslušníkmi bezpečnostných zložiek mohlo v niektorých prípadoch viesť k mučeniu.

Otvor článok

Sulík obnovil nákup antigénových testov, ktoré stopol pre nezrovnalosti v požiadavkách

4.12 2020 16:54

BRATISLAVA - Rezort hospodárstva má zabezpečiť osem miliónov antigénových testov so špecificitou nad 99 %.

Otvor článok

Ako môžeme pomôcť obetiam domáceho násilia?

4.12 2020 17:02

Šestnásťdňová kampaň za odstránenie násilia páchaného na ženách, sa začala 25. novembra Medzinárodným dňom pre odstránenie násilia na ženách a končí sa desiateho decembra Dňom ľudských práv. Odštartovalo ju v roku 1991 Centrum pre globálne vedúce postavenie žien. Odvtedy sa do nej zapojilo viac ako šesťtisíc organizácií v 187 krajinách.

Otvor článok

Putin vystúpil na medzinárodnej konferencii o umelej inteligencii a digitálnej transformácii

4.12 2020 17:29

NOVO-OGAREVO - Ruský prezident Vladimír Putin, ktorý vystúpil na medzinárodnej online konferencii Artificial Intelligence Journey (AI Journey) 4. decembra, hovoril o dôležitosti umelej inteligencie a zároveň spomenul riziká jej používania. Hlavné tézy vystúpenia v materiáli TASS.

Otvor článok

Černák nie je pre Tampu prioritou! Jeho meno sa už spája s dvomi inými klubmi

4.12 2020 17:30

Z trojice obmedzených voľných hráčov Erik Černák, Michail Sergačov a Anthony Cirelli už hokejová Tampa Bay podpísala ruského obrancu Sergačova. Podľa viacerých zámorských médií je pre Lightning väčšia priorita udržanie si Cirelliho ako obrancu Černáka a oboch zrejme len ťažko zaplatia, aby sa udržali pod platovým stropom.

Otvor článok

Čína vyvíja systém, ktorým chce lepšie ovládať počasie

4.12 2020 17:48

BRATISLAVA - V Číne chcú do roku 2025 vyvinúť pokročilý systém ovplyvňovania počasia.

Otvor článok

Warner Bros. to vyriešil po svojom, kinopremiéry pre rok 2021 uvidia Američania aj z pohodlia domova

4.12 2020 18:28

NEW YORK - Filmové štúdiá Warner Bros. Pictures sprístupnia všetky budúcoročné premiérové tituly prostredníctvom streamu na HBO Max v rovnakom čase, ako pôjdu tieto filmy do kín.

Otvor článok

O lyžiarskych strediskách na Slovensku ešte nie je rozhodnuté! Rokovať sa má už budúci týždeň

4.12 2020 20:56

BRATISLAVA - Téma lyžiarskych stredísk ešte nie je uzavretá. Ako po rokovaní Pandemickej komisie vlády SR uviedol hlavný hygienik SR Ján Mikas, pri rozhodovaní treba vychádzať z epidemiologickej situácie.

Otvor článok

Riaditeľ Penty ide do väzby! Rozhodnutie súdu padlo po 12-tich hodinách vypočúvania

4.12 2020 21:23

Rozhodnutie o väzobnom stíhaní Jaroslava H. prišlo po rozhodnutí sudkyne Špecializovaného trestného súdu Pamely Záleskej. Súhlasila tak s prokurátorom, ktorý požadoval pre obvineného tento postup z dôvodu ovplyvňovania svedkov. Väzobne stíhaná bude aj spolumajiteľka Penty Dana Arpášová.

Otvor článok

V nemocniciach stúpa počet nakazených, čoraz viac pacientov potrebuje pľúcnu ventiláciu

4.12 2020 22:17

BRATISLAVA - Situácia v nemocniciach sa mierne zhoršuje, stúpajú počty hospitalizácií a ventilovaných pacientov. Po rokovaní Pandemickej komisie Vlády SR to povedal minister zdravotníctva Marek Krajčí.

Otvor článok

Erdogan opäť vystúpil proti Macronovi, tentoraz je už za jeho odvolanie z postu prezidenta Francúzska

5.12 2020 09:44

ISTANBUL - Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v piatok opäť obnovil slovné útoky na francúzskeho náprotivka Emmanuela Macrona.

Otvor článok

Bývalý rakúsky minister financií putuje za mreže, bol odsúdený za korupciu

5.12 2020 10:11

Niekdajší rakúsky minister financií Karl-Heinz Grasser ide na osem rokov za mreže. V piatok ho uznali vinným zo sprenevery, úplatkárstva a falšovania dôkazov v súvislosti s predajom tisícok bytov vo verejnom vlastníctve.

Otvor článok

Britský boxer obhájil titul v super strednej váhe

5.12 2020 10:34

Billy Joe Sander si udržal titul majstra sveta v super strednej váhe. Stalo sa tak včera, po ťažkom súboji s veteránom Martinom Murraym. Bitka sa odohrala vo Wembley, v aréne SSE. Murtin Murray tak ani na piaty pokus nedokázal získať titul šampióna.

Otvor článok

Pekárik naštartoval Herthu Berlín proti odvekému rivalovi, zaznamenal už tretí gól v sezóne

5.12 2020 10:34

BERLÍN - Slovenský zadák Peter Pekarík a poľský kanonier Krzystof Piatek boli ústrednými postavami Herthy Berlín v mestskom derby proti Unionu, v ktorom "stará dáma" triumfovala 3:1 v rámci 10. kola najvyššej nemeckej futbalovej súťaže I. bundesligy 2020/2021.

Otvor článok

Ministerka Remišová a podpredseda NRSR Šeliga sa vyjadrili na obvinenia šéfa Penty

5.12 2020 11:30

BRATISLAVA - Obvinenia z korupcie a legalizácie príjmov z trestnej činnosti v prípade šéfa Penty súd zjavne pokladal za dostatočne vážne a rozhodol sa pre jeho väzobné stíhanie. Uviedla to v reakcii na rozhodnite o väzobnom stíhaní šéfa finančnej skupiny Penta Jaroslava H. ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR a líderka koaličnej strany Za ľudí Veronika Remišová. Informovalo o tom Tlačové oddelenie strany Za ľudí.

Otvor článok

REPORTÁŽ: Skupina For You má nový vianočný album, Netky boli na nakrúcaní klipu “Zima na saniach“!

5.12 2020 13:18

Vokálna skupina For You má nový vianočný album! Na albume „Acapella Christmas” nájdu fanúšikovia 12 domácich a svetových hitov - “Last Christmas”, “Let it snow” alebo “White Christmas”.

Otvor článok

Príslušníci cudzineckej polície zasahovali proti nelegálnej práci. Koho vyhostili?

5.12 2020 14:38

Ukrajinci v tomto meste pracovali nelegálne, po razii príslušníkov cudzneckej polície ich vyhostili z Európskej únie a zabránili na rok vstupu do ktoréhokoľvek členského štátu.

Otvor článok

Ochranári chcú, aby bol uprednostnený verejný záujem pred ziskami developerov

5.12 2020 15:33

Slovenský ochranársky snem (SOS) vyzval, aby sa vytvoril účinný mechanizmus na ochranu vodného zdroja v Šamoríne.

Otvor článok

Polícia už našla muža, ktorý útočil kvôli upozorneniu na rúško

5.12 2020 16:14

Keď muža upozornili, že si má nasadiť rúško, tak nasledovala jeho tvrdá reakcia. Muža nevyberaným spôsobom zbil.

Otvor článok

Petre Vlhovej zrušili preteky, takto však potešili Žampovci

5.12 2020 17:04

Adam Žampa dosiahol veľký úspech. Na pretekoch obrovského slalomu v Santa Caterine skončil na výbornom 7. mieste.

Otvor článok

V zápase MMA si to rozdali Terminátor s Babou Jagou. Čo povedali tesne po zápase?

6.12 2020 09:22

Karlos “Terminátor“ Vémola v dlho očakávanom zápase potreboval iba dve minúty na porazenie Václava Mikuláška.

Otvor článok

Dvojica ďalších obvinených z kauzy Judáš bude vo väzbe, o ďalšom sa má rozhodnúť v nedeľu

6.12 2020 10:02

Jozef R. spoločne s Danielom Č., ktorí boli obvinení v ostro sledovanej kauze Judáš, by mali byť stíhaní väzobne. Voči rozhodnutiu sudkyne sa odvolali.