Pekárik naštartoval Herthu Berlín proti odvekému rivalovi, zaznamenal už tretí gól v sezóne

NETKY.SK • 5 December 2020, 10:34 • 2 min
Pekárik naštartoval Herthu Berlín proti odvekému rivalovi, zaznamenal už tretí gól v sezóne

BERLÍN - Slovenský zadák Peter Pekarík a poľský kanonier Krzystof Piatek boli ústrednými postavami Herthy Berlín v mestskom derby proti Unionu, v ktorom "stará dáma" triumfovala 3:1 v rámci 10. kola najvyššej nemeckej futbalovej súťaže I. bundesligy 2020/2021.

slovakia

left justify in out

Vyrovnal počas zápasu
34-ročný Pekarík zažíva vydarené obdobie kariéry. Pod vedením trénera Bruna Labbadiu pravidelne nastupuje a v tomto ročníku zaznamenal už tri presné zásahy. V piatkovom dueli v 51. min vyrovnal na priebežných 1:1, keď loptu bez prípravy "upratal do siete" do vyrazenej strele Matheusa Cunhu.

 

img

 

Pekarík dosiaľ nastúpil vo všetkých tohtosezónnych bundesligových dueloch a v stretnutí proti Unionu sa okrem gólu prezentoval najlepšou presnosťou prihrávok spomedzi hráčov, ktorí na trávniku strávili aspoň desať minút.

Hrdinom večera na Olympijskom štadióne bol však spomenutý Piatek, ktorý počas krátkeho časového úseku medzi 74. a 77. min dvakrát skóroval a rozhodol o treťom víťazstve Herthy v sezóne.

 

 

"Ukázali sme, že sme lepšie mužstvo ako Union, a to bolo veľmi dôležité. Cítim sa úžasne. Pre útočníka je vždy dôležité strieľať góly, takže som veľmi šťastný, že som nimi mohol pomôcť nášmu tímu," vyhlásil 25-ročný Piatek, ktorý víťazstvo venoval fanúšikom.

 

Bez fanúšikov na tribúnach 
Priaznivci oboch strán síce na tribúnach pre pandemické opatrenia chýbali, podporovatelia Herthy sa však stihli ukázať ešte pred zápasom. V pondelok pod rúškom tmy rozmiestnili v 12 berlínskych obvodoch približne 60-tisíc klubových vlajok.

 

img


Kapitána Unionu Christophera Trimmela po berlínskom derby mrzelo, že jeho mužstvo muselo hrať väčšinu stretnutia v oslabení, keďže už v 23. min dostal červenú kartu stredopoliar Robert Andrich. "Keby sme hrali s jedenástimi mužmi, výsledok by bol iný," poznamenal Trimmel.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies