Príslušníci cudzineckej polície zasahovali proti nelegálnej práci. Koho vyhostili?

NETKY.SK • 5 December 2020, 14:38 • 2 min
Príslušníci cudzineckej polície zasahovali proti nelegálnej práci. Koho vyhostili?

Ukrajinci v tomto meste pracovali nelegálne, po razii príslušníkov cudzneckej polície ich vyhostili z Európskej únie a zabránili na rok vstupu do ktoréhokoľvek členského štátu.

slovakia

left justify in out

Po tom, ako zasiahla cudzinecká polícia, prišlo o nelegálnu prácu päť osôb, ktoré boli následne vyhostené z územia Slovenskej republiky. „Cudzinecká polícia vykonala v jednej z bratislavských spoločností kontrolu oprávnenosti pobytu, dodržiavania povinností cudzincov a kontrolu oprávnenosti práce,“ vysvetlila polícia na sociálnej sieti.

 

 

Skontrolovali pri tom aj viacerých zahraničných pracovníkov pôsobiacich na Slovensku. „Počas akcie bolo kontrolovaných 24 Ukrajincov, 1 štátny príslušník Turkmenistanu, 3 štátni príslušníci Maďarska a 21 štátnych príslušníkov Slovenskej republiky,“ doplnili strážcovia zákona a poriadku.

 

Šesť Ukrajincov však pracovalo bez povolenia. „Za nelegálnu prácu boli piatim cudzincom vydané rozhodnutia o administratívnom vyhostení so zákazom vstupu na územie Slovenska a na územie všetkých členských štátov EÚ na jeden rok,“ uzavreli policajti.

 

Ďalší zo šestice Ukrajincov však mal papiere v poriadku a bol prepustený.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona