Americké úrady potvrdili, že Rusko nezasahovalo do volieb v roku 2020

NETKY.SK • 4 December 2020, 15:52 • 2 min
Americké úrady potvrdili, že Rusko nezasahovalo do volieb v roku 2020

WASHINGTON - Rusko počas súčasnej kampane nezasahovalo do amerického volebného systému. To v stredu potvrdil Brendon Wales, úradujúci šéf Agentúry pre kybernetickú bezpečnosť a infraštruktúru (CISA) amerického ministerstva vnútornej bezpečnosti, ktorý vystúpil na pojednávaní pred senátnym výborom pre vnútornú bezpečnosť a vládne záležitosti.

slovakia

left justify in out

Agentúra pre kybernetickú bezpečnosť a infraštruktúru amerického ministerstva pre vnútornú bezpečnosť zároveň uviedla, že došlo k prípadu hacknutia siete jedného z okresov, odkiaľ "boli stiahnuté niektoré informácie týkajúce sa volieb", čo sa však netýkalo sčítania hlasov.

 

img

 

"Rusko zahájilo rozsiahlu kampaň proti miestnym úradom, štátu, súkromnému sektoru a federálnym sieťam využívaním zraniteľných miest. Monitorujú zraniteľné miesta a snažia sa preniknúť do sietí. Zistili sme to“, povedal Brendon Wales.

 

Na otázku republikánskeho senátora Randa Paula z Kentucky o tom, či ide o volebný systém, odpovedal Wales záporne. "Nie, mám na mysli všeobecné siete, siete súkromného sektoru, niečo, čo nemá nič spoločné s voľbami", poznamenal úradujúci šéf agentúry.

 

img

 

Tvrdil však, že v sieti jedného z volebných obvodov došlo k hacknutiu, odkiaľ sa stiahli "niektoré informácie týkajúce sa volieb". Paul upresnil, či sa to týkalo sčítania hlasov. "Rozhodne nie", odpovedal Wales.

 

"Irán posielal listy zamerané na zastrašovanie voličov", povedal. "Nemáme žiadne údaje o zmenách hlasov zo strany vonkajších hráčov. Nepozorovali sme, že by niekto z oponentov mohol nabúrať volebné systémy".

 

Zdroj: https://go.tass.ru/aaZU

  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies