Warner Bros. to vyriešil po svojom, kinopremiéry pre rok 2021 uvidia Američania aj z pohodlia domova

NETKY.SK • 4 December 2020, 18:28 • 2 min
Warner Bros. to vyriešil po svojom, kinopremiéry pre rok 2021 uvidia Američania aj z pohodlia domova

NEW YORK - Filmové štúdiá Warner Bros. Pictures sprístupnia všetky budúcoročné premiérové tituly prostredníctvom streamu na HBO Max v rovnakom čase, ako pôjdu tieto filmy do kín.

slovakia

left justify in out

Plánoavané novinky 
HBO Max je však dostupné len v Spojených štátoch a na medzinárodný trh by sa tak malo 17 plánovaných titulov z dielne Warner Bros. dostať len prostredníctvom kín.

K americkým divákom a diváčkam by sa touto cestou mali dostať napríklad nový Matrix, Godzilla vs. Kong alebo filmová adaptácia muzikálu In the Heights Lin-Manuela Mirandu.

 

 

Ako prvá filmová spoločnosť 
Popri množstve zmien, ktoré v distribučných plánoch filmových spoločností spôsobila pandémia koronavírusu, dosiaľ žiadne štúdio naplno nepristúpilo k streamovaniu ako záchrannému lanu. Warner Bros. sa však po neuspokojivých tržbách sci-fi Tenet (2020) Christophera Nolana na domácom trhu a v súvislosti so skutočnosťou, že väčšina amerických kín je stále zatvorená, rozhodli pomôcť si v budúcom roku hybridnou distribúciou.
 

img

 

Mesiac na streamoch 
Filmy budú v USA premiérovať zároveň v kinách a na HBO Max a po mesiaci ich prestanú streamovať a budú pokračovať len v premietaní v kinách. Krok nasleduje po rozhodnutí spoločnosti sprístupniť očakávanú komiksovku Wonder Woman 1984 v decembri na HBO Max, zároveň s premietaním v kinách.

Plán na jeden rok 

"Vzhľadom na nevídanú situáciu, v ktorej sa nachádzame, sme potrebovali kreatívne riešenia pre našich fanúšikov, filmárov a majiteľov kín," skonštatovala výkonná riaditeľka WarnerMedia Studios Ann Sarnoff. Riešenie je pritom podľa nej len dočasné a predstavuje plán na jeden rok.

 

img

 

Plné kiná nie sú ešte vhodnou voľbou

Iné možnosti, ako uvedenie veľkorozpočtových filmov v kinách s obmedzenou kapacitou alebo ich odklad o ďalší rok, podľa nej neboli lákavé. "Raz budeme musieť ľudí naplno dostať naspäť do kín, ale ak čítate, čo hovoria zdravotnícki experti, ešte nejaký čas to potrvá," doplnila Sarnoff s tým, že ak by mali pocit, že je koniec pandémie na dohľad, zvolili by inú stratégiu, no v tejto chvíli to tak nevidia.

Medzi premiérovými titulmi Warner Bros. na rok 2021 sú napríklad aj Duna, The Suicide Squad: Samovražedná misia, Tom a Jerry, V zajatí démonov 3: Prinútil ma k tomu diabol, King Richard alebo Judas and the Black Messiah.

 

 

Konfrontácia s AMC 
S rozhodnutím Warner Bros. však nesúhlasí spoločnosť AMC, ktorá prevádzkuje najväčšiu sieť kín na svete. S plánom uviesť hybridne Wonder Woman podľa výkonného riaditeľa Adama Arona súhlasili pre veľký nárast prípadov nákazy, no proti podobnému postupu počas celého roka 2021 sa plánujú postaviť, keďže v tom čase už môže podľa nich zotavovanie urýchliť vakcína.

Tento krok by mohol znamenať koniec aj pre tradičné 90-dňové okno vyhradené na uvádzanie v kinách.

 

img

 

Postavenie konkurentov k situácii
Universal Pictures sa napríklad minulý mesiac dohodli s AMC Theatres a Cinemark na možnosti presunúť filmy po 17 dňoch v kinách do ponuky pre domácnosti. Disney zase väčšinu svojich premiér odložili, s výnimkou muzikálu Hamilton, hraného spracovania Mulan a pripravovanej pixarovky Duša, ktoré zaradili do ponuky svojej streamovacej služby Disney+.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies