REPORTÁŽ: Skupina For You má nový vianočný album, Netky boli na nakrúcaní klipu “Zima na saniach“!

NETKY.SK • 5 December 2020, 13:18 • 2 min
REPORTÁŽ: Skupina For You má nový vianočný album, Netky boli na nakrúcaní klipu “Zima na saniach“!

Vokálna skupina For You má nový vianočný album! Na albume „Acapella Christmas” nájdu fanúšikovia 12 domácich a svetových hitov - “Last Christmas”, “Let it snow” alebo “White Christmas”.

slovakia

left justify in out

Do acapella podoby prerobila aj slávny hit Michala Dočolomanského “Zima na saniach” a Netky boli na nakrúcaní klipu! Pozrite si exkluzívnu reportáž a prežite Vianoce s For You.

 

Vokálnu skupinu For You tvoria piati hudobníci s výnimočnými hlasmi. Známi sú aj vďaka spolupráci so Simou Martausovou v hite „Nenahraditeľná“. Nepoužívajú nástroje, iba hlasy a spievajú v zostave - Milan Masiarik – tenor, Emil Esso Smoliga - beatbox/tenor, Nika Barľáková  - alt, Katalin Lantos Borbély – soprán a Andrej Mann – bas. Teraz predstavujú novú podobu megahitu “Zima na saniach”.

 

 

“Zima na saniach je jedna z najkrajších slovenských populárnych piesní s vianočnou tematikou a patrí medzi našich favoritov. Oslovili sme talentovaného Matúša Uhliarika, a ten nám zhotovil aranž, ktorým sme boli úplne ohromení,” vysvetľuje výber piesne speváčka Nika Barľáková.

 

K novej piesni stihli For You nakrútiť aj vianočný klip. Nechýba v ňom vianočná atmosféra, medovníky aj punč. Kameru a strih má na konte Jakub "Točič" Chochula, ktorý vystihol autentické zábery. Režisérom klipu je celá skupina For You.

 

“Tento rok sme si povedali, že všetko čo vieme, spravíme po vlastnej osi. Zvuk sme nahrali v našom novom štúdiu, a rozhodli sme sa využiť tento priestor aj na klip. Vybrali sme si jednoduchý scenár - prípravy na  Vianoce, zdobenie stromčeka, sánkovanie - šaškovanie, punč, teplý čajík. A samozrejme krásne medovníky, ktoré sme počas nahrávania aj zjedli. Zohratá dvojica - za kamerou Jakub a pred kamerou For You - klip sa podaril nad očakávania dobre,” teší sa sopranistka Katalin Lantos Borbély.

 

img

 

Novinku “Zima na saniach” nájdu fanúšikovia na novom vianočnom albume „Acapella Christmas”. Na novom CD je 12 piesní z najznámejších slovenských či českých rozprávok a nechýbajú ani svetové vianočné hity ako “Last Christmas”, “Let it snow” alebo “White Christmas”, ktoré For You prerobili do acapella podoby.

 

“Už dávno sme túžili mať vianočný album, len predošlé roky sme nemali čas na zrealizovanie. Tento rok sme na tom pracovali už od júla. Na začiatku to bolo trošku ťažšie, aranžovanie vianočných piesní pri 40 stupňoch pri bazéne je trošku náročnejšie, ale vedeli sme, že to bude dlhšia cesta. Vianočné koledy a skladby na našom CD sú v úplne novom šate a poslucháči to budú počuť takto po prvýkrát,“ neskrýva radosť Katalin Lantos Borbély.

 

Album obsahuje aj jednu maďarskú vianočnú pieseň a jednu autorskú novinku od For You. Skladba má názov “Vianočné vyznanie” a zložil ju člen skupiny Andrej Mann pre svoju manželku. Celá kapela sa už teší na koncerty, ktoré nevyšli tento rok a všetkým fanúšikom želá krásne Vianoce! 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies