Britský boxer obhájil titul v super strednej váhe

NETKY.SK • 5 December 2020, 10:34 • 2 min
Britský boxer obhájil titul v super strednej váhe

Billy Joe Sander si udržal titul majstra sveta v super strednej váhe. Stalo sa tak včera, po ťažkom súboji s veteránom Martinom Murraym. Bitka sa odohrala vo Wembley, v aréne SSE. Murtin Murray tak ani na piaty pokus nedokázal získať titul šampióna.

slovakia

left justify in out

 

4. december 2020

 

Boxeri mali skoro rovnaké výškové parametre. Skúsenosti hrali v prospech Murrayho. Na jeho konte bolo 45 zápasov a 39 výhier. Sandersove štatistiky ťahali za kratší koniec v počte zápasov, absolvoval ich 30, ale mal úžasnú stopercentnú bilanciu víťazstiev.

img

 

Britskí boxeri absolvovali plných 12 kôl. Zápas bol veľmi vyrovnaný. Pästiari predviedli technicky pripravený  box, ktorý bol veľmi ľúbivý. Martin Murray môže byť sklamaný z občasných pasáží, v ktorých zbytočne sa nechával dostávať pod tlak a do rohov. Bolo to spôsobené pasívnou  obranou - stálo ho to zápas. Billy Joe Sanders vynikal v krížení a pohybom v ringu.  

 

 31 ročný Billy Joe Sanders vyhral u rozhodcov pomeroch 120-109, 120-109 a 118-110. Stal sa novým majstrom sveta ale aj dobil Veľkú Britániu, kolísku boxu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Gabriela Nagyova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies