Majk Spirit v súvislosti s koronavírusom varuje pred zabúdaním na tento dôležitý aspekt

NETKY.SK • 4 December 2020, 11:42 • 2 min
Majk Spirit v súvislosti s koronavírusom varuje pred zabúdaním na tento dôležitý aspekt

Reper Majk Spirit si uvedomuje, že súčasná situácia nie je ľahká ani z hľadiska vnútorného prežívania ľudí. Všimol si, že v ľuďoch je nahromadenej veľa agresie a stresu.

slovakia

left justify in out

„Tento stres a taká tá zloba, čo sa hromadí v ľuďoch, pod tým tlakom, samozrejme, ktorému ešte pridala tá korona a tá kríza a všetky tie lockdowny,“ prezradil v relácii TOPKAST #1 - Kľúče k duševnej rovnováhe. „A ľudia vlastne prišli o spôsob, ako sa ventilovať.“

 

Cíti, že dnes sa ľudia utiekajú k barličkám, akými je anonymita na sociálnej sieti či možnosť zakričať si na niekoho. "A preto ten internet, tie sociálne médiá, presne v tých komentároch to vidíš, že ako keby sa všetci cítili povolaní. Keď niekto náhodou vyjadrí nejaký názor, s ktorým dajme tomu nesúhlasí, tak normálne ľudia ako keby sa cítili, že majú povinnosť ho za to zosmiešniť, potrestať, zahanbiť,“ povedal Majk Spirit s tým, že akoby sa z tohto stal celosvetový šport kde všetci musia byť odborníci na všetko.

 

 

Nazdáva sa, že dnes už sa každý k niečomu vyjadruje, aj tí, ktorí nikdy nič netvorili či nešli do rizika so svojou tvorbou a nápadmi. „Sa to tak vypolarizovalo celé. Že sú presne dva tábory – chrípkari, panikári," povedal s tým, že spoločnosť je zväčša rozdelená na dva extrémy. Jedni, čo naschvál robia zle, a nedajú si rúška nikde, „ani v lekárni, lebo proste on verí tomu, že to je vymyslené“.

 

No vidí negatívne aj ten druhý tábor. „A druhý extrém úplná panika, že zase ani nevyjdeš z domu, ani nejdeš na slnko, ani sa prejsť a proste len pozeráš správy dookola 12 hodín,“ zasmial sa nad oboma extrémnymi prístupmi tento známy reper s tým, že nie je dobré ani to, ak sa príliš šíria zlá energiu a reči, že všetci pomrieme.

 

Polarizáciu dnes vníma ako veľký problém, ktorý sa, žiaľ, neustále vyhrocuje. „Už sa ani neargumentuje o tom, že čo je pravda, už je to proste môj názor, versus všetky ostatné názory. Akonáhle nesúhlasíš s mojím názorom, tak proste si zaslúžiš odo mňa úplný hate a vôbec to nie je o tom, že sa vôbec nejako bavíme o tom, že kde je naozaj tá pravda, alebo aká je naozaj skutočnosť,“ označil niekdajší člen H16 za veľký problém.

 

 

„Je z toho dopletené celé ľudstvo,“ nazdáva sa reper s občianskym menom Michal Dušička. „A málokto sa stará o to, aby sa to riešilo na úrovni mentálnej,“ zdôraznil s dôvetkom, že aj toto je oblasť, ktorá sa tiež nevyhnutne musí vyriešiť, aby sme krízou prešli. Nazdáva sa totiž, že sa robí málo pre to, aby ľudia dokázali napriek zlým správam zostať v mentálnej pohode.

 

„Mentálne silní, ako si zachovávať tú dobrú silnú psychiku, ktorá vlastne potom je najlepší štít proti tej negativite, čo sa šíri, proti tomu tlaku, proti tým rôznym situáciám, tým vypätým a stresovým,“ dvihol varovný prst s tým, že to má za následok aj nárast depresií či závislosti od liekov. Dokonca to môže viesť až k samovraždám. Zdôrazňuje, že aj toto je epidémia, dokonca tie čísla ani nevidíme. „Tieto problémy a tieto čísla, táto krivka tých depresií stúpa už posledné desaťročia,“ prezradil s tým, že koronavírus to iba posilnil to, čo dnes už vidíme, že „ľudia začínajú blázniť, sú k sebe nepríjemní, podrážajú si nohy“.

 

Na shop.netky.sk nájdete aj dezinfekčné gély a rúška.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies