Riaditeľ Penty ide do väzby! Rozhodnutie súdu padlo po 12-tich hodinách vypočúvania

NETKY.SK • 4 December 2020, 21:23 • 2 min
Riaditeľ Penty ide do väzby! Rozhodnutie súdu padlo po 12-tich hodinách vypočúvania

Rozhodnutie o väzobnom stíhaní Jaroslava H. prišlo po rozhodnutí sudkyne Špecializovaného trestného súdu Pamely Záleskej. Súhlasila tak s prokurátorom, ktorý požadoval pre obvineného tento postup z dôvodu ovplyvňovania svedkov. Väzobne stíhaná bude aj spolumajiteľka Penty Dana Arpášová.

slovakia

left justify in out

Priamy účastník 

Šéf finančnej skupiny je obvinený z nelegáleho kupovania a následného prevzatia nahrávky z odpočúvania bytu na Vazovovej ulici. Tá neskôr figurovala ako dôkaz v prípade kauzy Gorila. 

 

img

 

Haščák mal byť osobne v tomto byte aj prítomný. Stretával sa s vysokými predstaviteľmi vtedajšej vlády a riešili spolu úplatky v rôznych hodnotách pri obchode medzi Pentou a štátom. 

 

Výpalné 

Z SIS mal nahrávku vyniesť manžel obvinenej Ľubomír Arpáš, ten je už od minulého týždňa vo väzbe. Manželia Arpášovci sú stíhaní obaja, pretože na ich firmu poslal Haščák sumu so 6-miestnym číslom. Čiastka mala byť podľa denníka SME výpalné za to, aby sa nahrávka nikdy nedostala medzi širokú verejnosť. 

 

img

 

"Sudkyňa pre prípravné konanie Špecializovaného trestné súdu rozhodla o vzatí do väzby dvoch osôb, konkrétne J. H. a D. A., ktoré sú obvinené z obzvlášť závažného zločinu legalizácie príjmu z trestnej činnosti a iné. Dôvodom väzby u oboch obvinených je obava z ovplyvňovania svedkov, teda kolúzna väzba," uviedla Kudjáková.

 

Doplnila, že rozhodnutie nie je právoplatné, pretože obvinení podali proti nemu sťažnosti, o ktorých rozhodne Najvyšší súd SR. 

 

Mohlo by vás zaujímať: AKTUALIZÁCIA: V centrále Penty zasahovala polícia! Cieľom boli partneri spoločnosti vrátane šéfa Haščáka

 

Prečo nemal šéf Penty počas včerajšieho zásahu nasadené putá?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies