V nemocniciach stúpa počet nakazených, čoraz viac pacientov potrebuje pľúcnu ventiláciu

NETKY.SK • 4 December 2020, 22:17 • 2 min
V nemocniciach stúpa počet nakazených, čoraz viac pacientov potrebuje pľúcnu ventiláciu

BRATISLAVA - Situácia v nemocniciach sa mierne zhoršuje, stúpajú počty hospitalizácií a ventilovaných pacientov. Po rokovaní Pandemickej komisie Vlády SR to povedal minister zdravotníctva Marek Krajčí.

slovakia

left justify in out

"Vývoj hospitácií v nemocniciach a ventilovaných pacientov je z dlhodobého hľadiska stabilizovaný, avšak musím povedať, že som čakal, že to bude viac klesať. Neklesá to, začína to postupne stúpať, čo je veľmi znepokojivé," konštatoval šéf rezortu zdravotníctva.

 

img

 

Problém so zdravotníkmi 

V poslednom období podľa Krajčího stúpajú aj počty zdravotníckeho personálu na karanténnej PN, aktuálne je v karanténe 2 221 zdravotníckych pracovníkov. Neklesajú ani úmrtia na COVID-19, na Slovensku evidujeme približne 30 úmrtí denne.

 

Nový semafor 
Pandemická komisia vlády taktiež navrhla semafor v siedmich farbách od zelenej po čiernu. Čierna farba by znamenala veľmi tvrdý lockdown. V druhom stupni varovania je aktuálne 74 okresov. V treťom stupni je ich päť, kde by sa podľa odborníkov mali pretestovať obyvatelia a zaviesť by sa mali prísnejšie opatrenia.

 

img

 

Navrhovaným semaforom sa má ešte zaoberať Ústredný krízový štáb, následne by o ňom mala rokovať vláda a potom bude predstavený verejnosti.

 

Európa 

Minister tiež informoval, že situácia v Európe je aktuálne najhoršia v Chorvátsku, Slovinsku a Litve. Krivky počtov pozitívnych prípadov sa v Česku, Rakúsku a Poľsku zlomili a klesajú.

 

img

 

Situácia je na Slovensku spomedzi našich susedov najlepšia, čo sa týka počtu pozitívnych prípadov, vývoj sa však začína zhoršovať. Najvýraznejšie sa situácia zhoršila v Bratislavskom kraji, kde oproti minulému týždňu počty nových prípadov stúpli o 71 %.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies