Archív článkov za Apríl 2019, strana 3

Otvor článok

Theresa Mayová sa pokúsi o ďalší odklad brexitu

3.4 2019 06:20

LONDÝN - Británia bude Európsku úniu žiadať o ďalší odklad termínu brexitu.

Otvor článok

Šampiňóny plnené bryndzou a medvedím cesnakom

3.4 2019 07:00

BRATISLAVA - Plnené šampiňóny s bryndzou a medvedím cesnakom sú rýchlym receptom, vhodným ako predjedlo, ale ak ho skombinujete s hriankami, poslúži aj ako hlavný a veľmi chutný chod.

Otvor článok

Vo Volksvagene sa začína kolektívne vyjednávanie

3.4 2019 07:01

BRATISLAVA - Vedenia spoločnosti Volkswagen Slovakia a zástupcovia odborovej organizácie Moderné odbory Volkswagen začali spoločné vyjednávanie.

Otvor článok

V Paríži sa bude dražiť kontroverzný predmet patriaci van Goghovi

3.4 2019 07:24

PARÍŽ - Parížsky aukčný dom Auction Art verejne informoval, že sa chystá dražiť istú veľmi kontroverznú vec, ktorá bola doteraz uschovaná vo Van Goghovom múzeu v Amsterdame

Otvor článok

Deviataci a žiaci osemročných gymnázií sa dnes potrápia, otestujú ich vedomosti

3.4 2019 08:30

BRATISLAVA - Dnešný a zajtrajší deň bude na základných školách a osemročných gymnáziách patriť Testovaniu 9, ktorého sa tento rok zúčastní viac ako 41 700 žiakov.

Otvor článok

Rusko chráni Severnú námornú cestu, tu je prvá reakcia Washingtonu

3.4 2019 09:07

Rusko pripravilo nový, alebo skôr jediný, súbor pravidiel pre vojenské lode zahraničných štátov, ktoré sa rozhodnú využiť Severnú námornú cestu.

Otvor článok

Nenechajte sa pri nákupe cez internet oklamať, všímajte si toto

3.4 2019 09:12

BRATISLAVA - Vždy pred tým, ako zaplatíte na internete za nejaký tovar, mali by ste sa ubezpečiť, že ide o overeného predajcu.

Otvor článok

VIDEO: Je to oficiálne, dosluhujúci prezident SR Andrej Kiska zakladá politickú stranu

3.4 2019 09:15

BRATISLAVA - Súčasná hlava štátu Andrej Kiska na svojom Facebooku publikoval video, ktorým prelomil mlčanie a oficiálne oznamuje, že sa vo veľkom púšťa do politiky.

Otvor článok

Tatar stále v hre o playoff, Boston sa dozvedel komu bude čeliť v prvom kole

3.4 2019 10:36

NEW YORK - Montreal získal v noci veľmi dôležité víťazstvo, keď aj vďaka slovenskému útočníkovi Tomášovi Tatarovi dokázal poraziť lídra východnej konferencie Tampu Bay 4:2. Tatar si v tomto ťažkom zápase pripísal aj jednu asistenciu. V drese Lightning takisto jednu nahrávku zaznamenal jeho krajan Erik Černák.

Otvor článok

Prítomnosť metánu na Marse je potvrdená, produkujú ho živé organizmy?

3.4 2019 11:10

Planéte Mars sa v poslednom období venuje zvýšená pozornosť, pretože vedci sa snažia preveriť možnosti jej kolonizácie. Definitívne tam potvrdili prítomnosť metánu. Otázkou ostáva, odkiaľ plyn pochádza.

Otvor článok

Tottenham dnes odohrá premiérový súťažný zápas na novom štadióne!

3.4 2019 11:38

LONDÝN - Konečne je to tu. Tottenham sa už dnes predstaví na svojom novom štadióne, ktorého otvorenie sa muselo predlžovať až o jednu celú sezónu. Tréner Mauricio Pochettino má však s klubom veľké plány, a svoje vízie predostrel aj majiteľovi klubu.

Otvor článok

Oblečenie s príbehom: Netreba sa ho báť!

3.4 2019 11:38

BRATISLAVA-Ľudia s estetickým cítením pre módu, často považujú nákupovanie v bežných obchodoch za nudné . Second Hand im v tomto prípade slúži, ako studnicu nápadov a zdroj inšpirácie. Na svoje si v nich prídu vyznávači azda všetkých módnych štýlov. Hľadanie toho správneho kúsku oblečenia za rozumnú cenu pomáha ľudom objavovať ich módnu identitu.

Otvor článok

VIDEO: Africkým ženám ubližovali muži, založili si vlastnú dedinu a zakázali im vstup

3.4 2019 12:20

Aj v tradičných častiach Afriky sa nachádzajú ženy - revolucionárky, ktoré sa nebáli postaviť krutosti.

Otvor článok

Obchodná vojna medzi USA a Čínou sa už možno čoskoro skončí

3.4 2019 12:28

WASHINGTON - USA sa aj naďalej snaží obnoviť rokovania s Čínou v oblasti ukončenia obchodnej vojny, ktorá sa už ťahá istý čas a poškodzuje vyhliadky firiem vo svetovom hospodárstve.

Otvor článok

Scéna ako z Pirátov Karibiku, takto Rusi prekvapili pirátov

3.4 2019 13:04

RIA Novosti - Po druhej svetovej vojne sa pirátstvo stalo pohromou námorníctva. Vláda Taiwanu, ktorá využila záštitu Spojených štátov, len za obdobie päť rokov okradla 43 britských, 14 panamských, 2 poľské a 2 grécke plavidlá. Celkovo sa jednalo zhruba o 110 obchodných a nákladných lodí.

Otvor článok

FOTO + VIDEO: Bioinžinier vyrába vegánske steaky, tlačí ich na 3D tlačiarni

3.4 2019 13:35

Jedlo z tlačiarne? Také niečo ste ešte nevideli...

Otvor článok

FOTO: Vlhovú čaká v Jasnej bujará rozlúčka s najlepšou sezónou, bude to adrenalín aj pre fanúšikov

3.4 2019 14:21

JASNÁ - Prvá aprílová nedeľa v Jasnej bude patriť nielen skvelej jarnej lyžovačke, ale aj Petre Vlhovej a jej fanúšikom. Druhá najlepšia lyžiarka Svetového pohára 2018/2019 a držiteľka medailového kompletu z majstrovstiev sveta v Aare sa predstaví v divácky atraktívnom exhibičnom paralelnom slalome so zaujímavými hosťami.

Otvor článok

Dve európske mocnosti sa snažia o založenie novej aliancie

3.4 2019 14:32

NEW YORK - Nemecko s Francúzskom spoločne počas dnešného dňa oznámili, že plánujú založiť Alianciu pre multilateralizmus. Jej cieľom má byť podpora globálnej spolupráce. Mala by taktiež zabrániť narastajúcemu nacionalizmu v Európe či Spojených štátoch. Počas dnešnej noci o tom informovala agentúra AP.

Otvor článok

Mladíka vypískali a vybučali, tréner Juventusu označil fanúšikov za idiotov

3.4 2019 15:09

Turín - Úradujúci taliansky futbalový majster Juventus Turín potvrdil pozíciu favorita a v utorkovom stretnutí 30. kola Serie A triumfoval na pôde Cagliari 2:0. Viac ako o víťazstve "starej dámy" sa však po zápase hovorilo o rasistických pokrikoch, ktorých terčom sa stal autor druhého gólu hostí Moise Kean.

Otvor článok

V Poľsku pálili kňazi knihy o Harrym Potterovi: Jeden z nich sa ospravedlnil

3.4 2019 15:16

VARŠAVA - Kňaz z farnosti v prístavnom meste Gdansk na severe Poľska, ktorý sa cez víkend "preslávil" verejným pálením kníh a iných predmetov, sa v stredu za svoje konanie ospravedlnil.

Otvor článok

Na Novom Zélande sa už onedlho nebudú môcť používať určité druhy zbraní

3.4 2019 15:40

WELLINGTON - Parlament Nového Zélandu schválil počas dnešnej noci vládny návrh zákona už v prvom čítaní. Zákon sa má týkať zákazu predaja a používania takých zbraní, ktoré boli použité počas útoku na dve mešity v meste Christchurch.

Otvor článok

Slováci odštartujú prípravu na MS so Švédmi, Nagy očakáva ostrý duel

3.4 2019 16:08

Piešťany - Slovenská hokejová reprezentácia odštartuje záverečnú prípravu na domáce majstrovstvá sveta štvrtkovým duelom so Švédskom (17.00 h) v Topoľčanoch. Tréner Craig Ramsay verí, že súboj so severanmi bude dobrý štart do mesačnej šnúry prípravných stretnutí a realizačnému tímu ukáže, ako na tom tím je.

Otvor článok

Nového ministra financií by sme mali spoznať budúci týždeň

3.4 2019 16:18

BRATISLAVA - Meno nového ministra financií má byť známe na budúci týždeň. Potvrdil to po rokovaní koaličnej rady predseda poslaneckého klubu Most-Híd Tibor Bastrnák.

Otvor článok

Na západnom pobreží USA bol zastrelený nádejný rapper

3.4 2019 16:29

LOS ANGELES - Muža podozrivého zo zabitia rappera Nipseyho Husslea už kalifornská polícia chytila. Eric Holder bol zatknutý po takmer dvojdňovom pátraní v meste Bellflower, ktoré leží len niekoľko kilometrov od miesta, kde sa celá situácia odohrala.

Otvor článok

V rezorte zdravotníctva vraj chýba 100 miliónov eur

3.4 2019 16:47

BRATISLAVA - V rezorte zdravotníctva chýba 100 miliónov eur. Upozornil na to na stredajšej tlačovej besede prezident Asociácie nemocníc Slovenska Marián Petko. Podľa neho ešte v októbri 2018 upozorňovali, že navrhovaný rozpočet na rok 2019 nebude dostatočný.

Otvor článok

V africkom národnom parku bola unesená žena spoločne s vodičom

3.4 2019 16:51

KAMPALA - V africkej Ugande uniesli počas utorkového večera americkú turistku aj spoločne s jej vodičom. Agentúra AFP s odvolaním sa na miestnu políciu navyše verejnosť informovala, že za ich prepustenie požadujú zločinci pol milióna amerických dolárov.

Otvor článok

V Bratislave sa bude konať súťažná konferencie bezpečnosti na internete

3.4 2019 17:27

BRATISLAVA - V priestoroch Slovenskej technickej univerzity (STU) v Bratislave bude 5. a 6. apríla súťažná konferencia JUNIOR INTERNET AMAVET 2019, ktorú organizuje Asociácia pre mládež, vedu a techniku (AMAVET). Súťažná konferencia bude určená žiakom základných a stredných škôl do 20 rokov.

Otvor článok

Ďalší novorodenec zomrel na následky obriezky urobenej doma

3.4 2019 17:42

RÍM - Podľa informácií, zomrel na obriezku vykonanú doma, už druhý malý chlapček. V stredu o tom informovala talianska tlačová agentúra ANSA.

Otvor článok

Rakúsko chce zaviesť digitálnu daň pre veľké internetové koncerny

3.4 2019 17:58

VIEDEŇ - V Rakúsku chcú zaviesť novú daň na veľké internetové koncerny, ako sú Google a Facebook, uviedla v stredu rakúska vláda. Plán zavedenia jednotnej digitálnej dane v celej Európskej únii (EÚ) totiž stroskotal.

Otvor článok

Merkelová zdôraznila dôležitosť odvrátiť odchod Británie bez dohody

3.4 2019 18:05

BERLÍN - Nemecká kancelárka Angela Merkelová potvrdila v stredu svoj záväzok, že na zaistení riadeného, usporiadaného brexitu bude pracovať "až do poslednej hodiny".

Otvor článok

Rakúšania sú naštvaní na nové jadrové bloky v Mochovciach

3.4 2019 18:16

BRATISLAVA - Rakúšania znova útočia na dostavbu tretieho a štvrtého bloku Atómovej elektrárne v Mochovciah (EMO).

Otvor článok

Rozhodlo sa: Vybralo sa 6 ústavných sudcov

3.4 2019 18:25

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady (NR) SR volili v tajnej voľbe kandidátov na ústavných sudcov. V tajnej voľbe vyberali z 29 uchádzačov. Ak by nezvolili potrebný počet kandidátov, bolo by druhé kolo.

Otvor článok

Pri Vrútkach sa prevrátil kamión

3.4 2019 18:37

BRATISLAVA - Hasiči z Martina momentálne zasahujú pri dopravnej nehode na štátnej ceste č. I/18 v katastri mesta Vrútky pod Dubnou Skalou.

Otvor článok

Deti nedostanú zákaz používať mobily počas vyučovania

3.4 2019 18:45

BRATISLAVA - Deti nedostanú zákonný zákaz používať počas vyučovania mobily či tablety. Parlament totiž odmietol novelu zákona o výchove a vzdelávaní, ktorou chcelo hnutie OĽaNO zakázať používanie elektronických zariadení žiakmi v školách počas vyučovania. Právna norma mala umožniť aj výnimky.

Otvor článok

Ľudia tu žijú v odpadkoch: Vitajte na ostrove Borneo

3.4 2019 19:09

KOTA KINABALU - Tretí najväčší ostrov sveta Borneo sa môže pýšiť mnohým, trebárs vzácnymi pralesmi plnými prírodného bohatstva. Aj keď sa ale naoko jedná o dovolenkový raj, pri bližšom pohľade návštevníka nemilo prekvapia všadeprítomné hromady odpadkov. Zhruba 11 000 ľudí na nich doslova žije v takzvaných plávajúcich dedinách priamo nad morom.

Otvor článok

Holandskí záchranári prišli pri Frízskych ostrovoch na náhodný, ale cenný objav

3.4 2019 19:13

AMSTERDAM - Holanďanom sa podaril prekvapivý objav. Pôvodne boli do tejto oblasti vyslaní záchranári za účelom pátrania po nedávno stratených lodných kontajneroch. Na dne Severného mora sa im však podarilo nájsť 500 rokov starú obchodnú loď. Zaujímavosťou je, že tento vrak je najstarší, aký sa kedy podarilo objaviť v holandkých vodách.