V africkom národnom parku bola unesená žena spoločne s vodičom

NETKY.SK • 3 Apríl 2019, 16:51 • 2 min
V africkom národnom parku bola unesená žena spoločne s vodičom

KAMPALA - V africkej Ugande uniesli počas utorkového večera americkú turistku aj spoločne s jej vodičom. Agentúra AFP s odvolaním sa na miestnu políciu navyše verejnosť informovala, že za ich prepustenie požadujú zločinci pol milióna amerických dolárov.

slovakia

left justify in out

"Američanka bola unesená v Národnom parku kráľovnej Alžbety neďaleko hraníc s Konžskou demokratickou republikou", uviedol hovorca vlády Ofwono Opondo. Podľa viacerých zdrojov sú obeťami 35-ročná Kimberley Sue Endecottová a vodič Jean Paul.

 

img

 

Uganda spustila ihneď pátranie po 4 podozrivých. Ozbrojenci sa však medzičasom stihli spojiť s políciou a žiadajú ju o výkupné v celkovej výške pol milióna USD. "Únoscovia použili telefón obete a požiadali o 500.000 dolárov. Domnievame sa, že dôvodom únosu je toto výkupné," vjadrila sahovorkyňa polície Polly Namayeová.

 

img

 

"V tomto bode je našou prioritou ich lokalizovať, zachrániť a priviesť v bezpečí späť," píše sa vo vyhlásení hovorcu vlády. Na záchrannej akcii sa podieľajú policajti spoločne s ugandskými vojakmi a pracovníkmi prírodnej rezervácie.

 

Východnú oblasť KDR pustošia mnohé militantné skupiny a ozbrojené gangy. Vlani pozastavil park Virunga všetky aktivity súvisiace s cestovým ruchom po tom, ako tam ozbrojenci uniesli dvoch britských turistov s vodičom. Všetkých sa po dvoch dňoch podarilo oslobodiť. Aj z tohto dôvodu už návštevníci počas prehliadky môžu požiadať aj o osobné eskorty.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies