Slováci odštartujú prípravu na MS so Švédmi, Nagy očakáva ostrý duel

NETKY.SK • 3 Apríl 2019, 16:08 • 2 min
Slováci odštartujú prípravu na MS so Švédmi, Nagy očakáva ostrý duel

Piešťany - Slovenská hokejová reprezentácia odštartuje záverečnú prípravu na domáce majstrovstvá sveta štvrtkovým duelom so Švédskom (17.00 h) v Topoľčanoch. Tréner Craig Ramsay verí, že súboj so severanmi bude dobrý štart do mesačnej šnúry prípravných stretnutí a realizačnému tímu ukáže, ako na tom tím je.

slovakia

left justify in out

Slováci si pred duelom rozložili kemp na zimnom štadióne v Piešťanoch, kde absolvovali sériu tréningov a prebehne tam aj štvrtkové predzápasové rozkorčuľovanie. Topoľčiansky ľad okúsia hráči až priamo v zápase. Švédi prišli na Slovensko s 20-tkou hráčov, z ktorých je päť legionárov. Tréner Rikard Grönborg okrem hokejistov z domácej SHL povolal aj štyroch hráčov z KHL (Philip Holm, Viktor Svedberg, Anton Lander a Dennis Rasmussen) a Malteho Strömwalla z fínskeho KooKoo.

 

"Švédi sú na úvod prípravy ťažký súper. Neprišli sem síce v plnom zložení, ale aj tak majú kvalitný káder. Keď sme s nimi vlani hrali na šampionáte, potvrdili svoju obrovskú silu. Očakávame náročný duel, Švédi budú hrať rýchly a tvrdý hokej, musíme sa im v tom vyrovnať. Nie je však zlé hneď v úvode prípravy vedieť, ako na tom sme," tvrdí Ramsay.

 

 

Slovensko odohralo so Švédskom dokopy 37 zápasov, z toho sa desaťkrát tešilo z víťazstva, trikrát remizovalo a až 24 duelov prehralo. Skóre hovorí jasne v prospech úradujúcich majstrov sveta 123:84. Posledný vzájomný zápas odohrali Slováci so Švédmi vlani na MS v Kodani a po tesnom boji prehrali 3:4 po predĺžení. Predtým sa im v príprave na šampionát darilo podstatne menej, v Norrköpingu najprv podľahli "Tre Kronor" 3:6 a v Oskarshamne dokonca 1:7.

 

"Bude to ťažký zápas. Minulý rok sme boli vo Švédsku a prehrali sme 1:7. Sem prišli mladí chlapci, ako im dali šancu aj vlani. Bude to náročné, budú dobre korčuľovať, budú technickí a musíme sa na nich poriadne pripraviť," povedal jeden z najskúsenejších hráčov v slovenskom kádri Ladislav Nagy. Slováci sa z výhry nad týmto súperom tešili naposledy v apríli 2015 v Bratislave, kde triumfovali 3:1. "Švédi sem prišli s mladším tímom, ktorý sa bude o dosť líšiť oproti tomu, ktorý sa predstaví na MS. To ale platí aj o nás. Určite to bude cenná skúsenosť, silný test na začiatku prípravy," povedal Šatan.

 

 

Generálneho manažéra potešilo, že reprezentácia zavíta do jeho rodného mesta. "Nepamätám si, že by sa v Topoľčanoch hral medzinárodný zápas. Myslím si, že pre mesto to bude zaujímavé. Škoda, že štadión nemá dvojnásobnú kapacitu, určite by bolo aj v tom prípade vypredané. Všetci hráči sa na to tešia, tým, že je to malý štadión a tribúny sú relatívne blízko, tak atmosféru bude na ľade cítiť," uviedol Šatan.

 

V slovenskom kádri figuruje najviac hráčov z KHL, z deviatich až šiesti prišli zo Slovana Bratislava. V nominácii nie sú žiadni nováčikovia, no prvýkrát v tejto sezóne sa v národnom tíme predstavia napríklad obranca Peter Trška či útočníci Tomáš Mikúš a Dávid Gríger. 

 

Štvrtkovým duelom so Švédskom odštartujú Slováci mesačnú šnúru prípravných stretnutí. Následne ich preveria Nemci v dvojzápase v Garmisch-Partenkirchene a Kaufbeurene (11. a 13. apríla), Rakúšania v dvojzápase v Salzburgu a Innsbrucku (19. a 20. apríla), Česi v dvojzápase v Trenčíne a Nitre (26. a 27. apríla) a Veľká Británia v Poprade (4. mája). Generálkou na domáce MS bude súboj s Nórmi v Michalovciach (7. mája).

 

Káder SR pred prípravným zápasom so Švédskom:

 

Brankári: Andrej Košarišťan (HC Nové Zámky, štarty v reprezentácii/góly: 3/0), Július Hudáček (Spartak Moskva, Rus./KHL, 42/0), Denis Godla (Kalpa Kuopio/Fín., 7/0)

obrancovia: Michal Čajkovský (Dinamo Moskva, Rus./KHL, 48/5), Mário Grman (Slovan Bratislava, KHL, 16/0), Martin Chovan (HC 07 Detva, 7/1), Adam Jánošík (Slovan Bratislava, KHL, 61/3), Mislav Rosandič (Mountfield HK, ČR, 11/0), Michal Sersen (Slovan Bratislava, KHL, 114/9), Martin Štajnoch (Red Bull Salzburg, Rak/EBEL, 22/0), Peter Trška (Vítkovice, ČR, 19/0)

útočníci: Martin Bakoš (HK Soči, Rus./KHL, 59/12), Dávid Buc (Slovan Bratislava, KHL, 26/2), Lukáš Cingel (Mountfield HK, ČR, 51/4), Dávid Gríger (Karlovy Vary, ČR, 1/1), Andrej Kudrna (Sparta Praha, ČR, 52/12), Adam Liška (Slovan Bratislava, KHL, 2/0), Tomáš Mikúš (Karlovy Vary, ČR, 1/0), Ladislav Nagy (HC Košice, 108/33), Matej Paulovič (Mountfield HK, ČR, 18/3), Radovan Puliš (HC 07 Detva, 10/4), Matúš Sukeľ (Slovan Bratislava, KHL, 14/0), Radoslav Tybor (Vítkovice, ČR, 41/4)

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies