Vo Volksvagene sa začína kolektívne vyjednávanie

NETKY.SK • 3 Apríl 2019, 07:01 • 2 min
Vo Volksvagene sa začína kolektívne vyjednávanie

BRATISLAVA - Vedenia spoločnosti Volkswagen Slovakia a zástupcovia odborovej organizácie Moderné odbory Volkswagen začali spoločné vyjednávanie.

slovakia

left justify in out

Kolektívna zmluva spoločnosti má platnosť do 31. augusta tohto roka, preto je nutné začať vyjednávanie ohľadom novej, takej, na ktorej sa zhodnú tak zamestnanci, ako aj samotná spoločnosť. „Pevne veríme, že spoločne dospejeme čo najskôr k takému zneniu novej kolektívnej zmluvy, ktoré zabezpečí dlhodobú stabilitu a zároveň udrží status Volkswagen Slovakia ako zamestnávateľa s najlepšími podmienkami pre zamestnancov spomedzi automobilových výrobných závodov pôsobiacich na Slovensku. Sme presvedčení, že spolupráca sociálnych partnerov na princípe spoluzodpovednosti za spoločné rozhodnutia ovplyvňujúce budúcnosť spoločnosti vzhľadom na situáciu v automobilovom priemysle nikdy nebola dôležitejšia,“ povedal člen predstavenstva VW SK pre personálnu oblasť Eric Reuting.

 

img

 

Ako uviedol predseda Moderných odborov Volkswagen Zoroslav Smolinský, vedenie Volkswagenu má už momentálne v rukách ich návrh nového znenia kolektívnej zmluvy. Čoskoro by sa o ňom malo rokovať. Dochádza tu však k zmene rámcových podmienok. „Súčasná situácia v závode aj celom koncerne je iná ako v uplynulých rokoch. Preto je pre nás prioritou ochrana pracovných miest a zamestnancov, pričom však musíme zachovať ich súčasné dobré pracovné a mzdové podmienky,“ dodal.

 

img


Volkswagen Slovakia vyrobil na Slovensku od roku 1991 viac ako 5,5 milióna vozidiel. Vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Audi Q8, Porsche Cayenne, Porsche Cayenne Coupé, Volkswagen up!, Volkswagen e-up!, SEAT Mii, ŠKODA Citigo. Okrem vozidiel produkuje prevodovky, komponenty pre prevodovky, podvozky a motory, ako aj zariadenia používané pri výrobe vozidiel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies