Šampiňóny plnené bryndzou a medvedím cesnakom
BRATISLAVA - Plnené šampiňóny s bryndzou a medvedím cesnakom sú rýchlym receptom, vhodným ako predjedlo, ale ak ho skombinujete s hriankami, poslúži aj ako hlavný a veľmi chutný chod.
Suroviny:
60 g bryndze, 60 g smotanovej nátierky, kurkumu, väčšie šampiňóny, paradajky, mmedvedí cesnak, ¼ cibule, chlebík
Postup:
Zo šampiňónov vyberieme nožičky a hlavičky opláchneme. Je lepšie kúpiť hríbiky so širšími a väčšími hlavičkami, lepšie sa prepečú. Umyjeme si zeleninu. Pokrájame si štvrťku paradajky a cibuľe na drobučké kocky, podobne aj medvedí cesnak. Zmiešame bryndzu so smotanovou nátierkou, primešame zeleninku a pridáme štipku kurkumy. My sme pridali aj štipku korenia na tofu. Soľ sme vynechali, keďže bryndza je slaná, ale, samozrejme, záleží, ako veľmi ste zvyknutí soliť. Postupne naplníme jednotlivé šampiňóny a ozdobíme ich plátkom paradajky. Pečieme ich asi 15 / 20 min na plechu alebo v zapekacej mise, rátajte s tým, že hríbiky pustia šťavu.
Prajeme dobrú chuť!
Kríza, ktorú priniesol koronavírus, nás silno zasiahla. Vopred ďakujeme každému, kto zašle hoci len niekoľko centov na náš
účet SK30 7500 0000 0040 2698 9329 Pomôžete tak ľudom, ktorí už roky pracujú pre vás, našich čitateľov, a to aj napriek nižšiemu platu či predĺženému pracovnému času.
Zdroj: netky KŠ
Foto: internet
Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk