Deti nedostanú zákaz používať mobily počas vyučovania

NETKY.SK • 3 Apríl 2019, 18:45 • 2 min
Deti nedostanú zákaz používať mobily počas vyučovania

BRATISLAVA - Deti nedostanú zákonný zákaz používať počas vyučovania mobily či tablety. Parlament totiž odmietol novelu zákona o výchove a vzdelávaní, ktorou chcelo hnutie OĽaNO zakázať používanie elektronických zariadení žiakmi v školách počas vyučovania. Právna norma mala umožniť aj výnimky.

slovakia

left justify in out

Meniť sa nebudú ani pravidlá zberu odpadu. Parlament totiž odmietol novelu zákona o odpadoch z dielne Viery Dubačovej (nezaradená).

 

Poslankyňa chcela právnou normou "napomôcť k efektívnejšiemu zberu a výkupu vyhradených prúdov odpadu a triedeného zberu komunálnych odpadov pre zložku papier a lepenka".

 

img

 

Otovi Žarnayovi (nezaradený) zas neprešla novela zákona o štátnej správe v školstve a školskej samospráve, ktorá mala zmeniť spôsob výberu riaditeľa školy.

 

Právna norma hovorí o výberovom konaní, zaručení rovnakých práv, rovnakého zaobchádzania a rovnakého prístupu všetkých prihlásených uchádzačov na funkciu riaditeľa školy. Novela mala tiež zaviesť princíp verejnosti do vypočutia jednotlivých kandidátov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies