Ďalší novorodenec zomrel na následky obriezky urobenej doma

NETKY.SK • 3 Apríl 2019, 17:42 • 2 min
Ďalší novorodenec zomrel na následky obriezky urobenej doma

RÍM - Podľa informácií, zomrel na obriezku vykonanú doma, už druhý malý chlapček. V stredu o tom informovala talianska tlačová agentúra ANSA.

slovakia

left justify in out

Podľa správy novonarodenec zomrel v noci na stredu neďaleko mesta Janov po tom, čo jeho nigérijská matka a stará matka privolali záchrannú zdravotnú službu.

 

Minulý mesiac zomrel v Bologni na severe krajiny iba päťmesačný chlapec, keď jeho rodičia urobili doma obriezku, a dvojročný chlapec zomrel vlani v decembri v Ríme po závažnej strate krvi pri skazenej obriezke, pripomenula tlačová agentúra AP.

 

Chlapček zomrel po domácej obriezke

 

V prevahe rímskokatolíckom Taliansku sa obriezka nepraktizuje. Mnohí prisťahovalci v krajine sú však moslimovia a obriezku vykonávajú z kultúrnych a náboženských dôvodov.

 

img

 

Obriezka alebo je chirurgické odstránenie predkožky. U novorodencov sa vykonáva hlavne z náboženských dôvodov. Obriezka je jedným z najdôležitejších prikázaní judaizmu. Biblický základ tohto prikázania tvorí rozprávanie o Abrahámovi, ktorý obrezal seba aj všetko svoje potomstvo a služobníctvo na znak večnej zmluvy s bohom.

 

Niekedy majú problém dostať sa k tomuto zákroku v nemocniciach - buď pre finančné náklady, alebo preto, že niektorí lekári odmietajú robiť obriezky, kým chlapci nemajú aspoň štyri roky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies