Tatar stále v hre o playoff, Boston sa dozvedel komu bude čeliť v prvom kole

NETKY.SK • 3 Apríl 2019, 10:36 • 2 min
Tatar stále v hre o playoff, Boston sa dozvedel komu bude čeliť v prvom kole

NEW YORK - Montreal získal v noci veľmi dôležité víťazstvo, keď aj vďaka slovenskému útočníkovi Tomášovi Tatarovi dokázal poraziť lídra východnej konferencie Tampu Bay 4:2. Tatar si v tomto ťažkom zápase pripísal aj jednu asistenciu. V drese Lightning takisto jednu nahrávku zaznamenal jeho krajan Erik Černák.

slovakia

left justify in out

Montreal síce inkasoval v úvode nešťastný gól, keď si Max Domi zrazil do vlastnej bránky nahodenie Stevena Stamkosa a prehrával aj 1:2 po zásahu Cedrica Paquettea, no napokon sa mu zápas podarilo otočiť. Na vyrovnávajúcom zásahu Joela Armiu z 28. minúty prispel svojou 33. asistenciou v sezóne Tomáš Tatar a vylepšil si svoje osobné maximum na 58 bodov. Slovenský útočník sa stal druhou hviezdou zápasu. Erik Čenák v drese Tampy strávil na ľade takmer 19 minút. Za tento čas stihol jedenkrát asistovať a bola to už jeho 11. asistencia v sezóne. Montreal aj napriek dôležitej nočnej výhre nemá ešte nič isté, a o poslednú miestenku do playoff na východe naďalej bojuje.

 

 

Chárovci mu v tom tak trochu nepriamo pomohli, keď v noci porazili Blue Jackets a  zaistili si druhé miesto v Atlantickej divízii. Boston sa v prvom kole play off stretne s Torontom a vďaka istému druhému miestu v divízii bude mať domácu výhodu. "O to bojujeme celú sezóne. Je veľká výhoda začínať sériu v domácom prostredí," povedal útočník Bruins Brad Marchand, ktorý mal bilanciu 1+1 a ako desiaty hráč v histórii klubu sa dostal na métu 100 bodov v sezóne (36+64).

 

 

"Cans" sa tak na nich bodovo dotiahli a spolu s Columbusom okupujú pozíciu druhej voľnej karty vo Východnej konferencii. Oba tímy majú pred sebou ešte dva zápasy v základnej časti, ale Columbus má miernu výhodu v tom, že dosiahol o tri víťazstvá v riadnom čase, alebo v predĺžení viac. Montreal odohrá ešte zápasy vo Washingtone a základnú časť ukončí doma proti Torontu, Columbus sa predstaví na ľade NY Rangers a v Ottawe.

 

Prvú voľnú kartu drží aktuálne v rukách Carolina, ktorá vyhrala v Toronte 4:1. Dvomi gólmi sa zaskvel obranca Dougie Hamilton. Hurricanes otvorili skóre kurióznym zásahom kapitána, a takmer už veterána Justina Williamsa, ktorý nahodil puk z veľkého uhla, ten prešiel pomedzi nohy slovenského obranca Martina Marinčina a zaskočil aj brankára Garreta Sparksa. "Martin Marinčin len kontroloval situáciu, ale puk prešiel pod jeho korčuľami a zrazu sa zjavil pri mne. Bola to zvláštna situácia," povedal zámorským médiám Sparks. Marinčin sa vrátil do zostavy Maple Leafs a nastúpil na svoj jubilejný 200. zápas v NHL. V bránke Caroliny žiaril Petr Mrázek, ktorého prekonal len John Tavares. Český brankár zaznamenal 23 zásahov a tešil sa zo 100. víťazstva v NHL.

 

 

Istý postup do play off ešte nemá ani Pittsburgh, ktorý prehral v Detroite 1:4 a nevyužil šancu zaistiť si miestenku vo vyraďovacej časti. "Tučniaci" majú o dva body viac ako Carolina a o tri viac ako Columbus a Montreal. V drese Red Wings žiaril Tyler Bertuzzi, ktorý strelil dva góly, pridal asistenciu a stal sa prvým hráčom v 93-ročnej histórii klubu, ktorý nazbieral tri a viac bodov v štyroch zápasoch za sebou. "Keď si predstavíte, aké osobnosti hrali za Detroit v rôznych érach a koľko gólov strelili, je to niečo neuveriteľné," okomentoval historický zápis 24-ročného útočníka tréner Detroitu Jeff Blashill. Bertuzzi strelil 21 gólov, čo znamená, že Detroit má prvýkrát od sezóny 2014-15 štyroch 20-gólových strelcov. Vtedy to boli Tomáš Tatar, Gustav Nyquist, Pavel Dacjuk a Justin Abdelkader. Veterán Pittsburghu Matt Cullen odohral 1514. zápas v základnej časti a vyrovnal zápis Stevea Yzermana, s ktorým teraz okupuje 19. miesto historických tabuliek.

 

 

Už len malú nádej na postup do play off má Arizona so slovenským útočníkom Richardom Pánikom. Coyotes prehrali doma s najhorším tímom západu Los Angeles 1:3 a dva zápasy pred koncom základnej časti strácajú na Colorado štyri body. 

 

To zaváhanie Arizony využilo a zdolalo Edmonton 6:2, keď otočilo duel z 0:2. Šesťgólovú lavínu Avalanche spustil v 25. minúte Nathan MacKinnon, ktorý strelil 40. gól v sezóne a zároveň dosiahol 400. bod v kariére. Stal sa prvým hráčom klubu od sezóny 2002-03, ktorý sa dostal na métu minimálne 40 presných zásahov. Bývalý český útočník Milan Hejduk vtedy strelil až 50 gólov. Slovenský obranca Andrej Sekera odohral v drese "olejárov" 16:46 minúty, mal mínusový body a raz vystrelil.

 

 

Minnesota síce zdolala Winnipeg 5:1, ale víťazstvo Colorada znamená, že je von z hry o postup do play off. Vo vyraďovacích bojoch budú hokejisti Wild chýbať prvýkrát of sezóny 2011-12. 

 

Zato Dallas si v tohtoročnom playoff chýbať určite nebude. V noci sa mu postup podarilo spečatiť výhrou nad Flyers vysoko 6:2. Do vyraďovacej časti sa "hviezdy" dostali po 3 rokoch.

 

Sumáre spomínaných nočných zápasov v NHL:

COLUMBUS BLUE JACKETS - BOSTON BRUINS 2:6 (0:2, 0:2, 2:2)

Góly: 46. Bjorkstrand (Jones, Anderson), 50. Duchene (Panarin, Atkinson) - 2. DeBrusk (Krejčí, Krug), 18. Johansson (Coyle, Wagner), 36. Marchand, 36. DeBrusk (Kuhlman, Krejčí), 41. Pastrňák (Bergeron, Marchand), 51. Kuhlman (DeBrusk, Krug). 

 

DETROIT RED WINGS - PITTSBURGH PENGUINS 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)

Góly: 11. Bertuzzi (Athanasiou, Larkin), 31. Bertuzzi (Helm, Larkin), 52. Mantha (Larkin, Hronek), 59. Mantha (Bertuzzi, Kronwall) - 20. Kessel (Crosby, Guentzel). 

 

MONTREAL CANADIENS - TAMPA BAY LIGHTNING 4:2 (1:1, 1:1, 2:0)

Góly: 13. Thompson (Byron, Benn), 28. Armia (TATAR, Danault), 48. Lehkonen (Mete, Shaw), 51. Domi (Lehkonen, Benn) - 3. Stamkos, 25. Paquette (Erne, ČERNÁK). 

 

TORONTO MAPLE LEAFS - CAROLINA HURRICANES 1:4 (0:1, 1:1, 0:2)

Góly: 31. Tavares (Kadri, Rielly) - 19. Williams, 23. Hamilton (Ferland, Staal), 50. Staal (Niederreiter), 60. Hamilton (Teräväinen).

 

MINNESOTA WILD - WINNIPEG JETS 5:1 (3:0, 1:1, 1:0)

Góly: 10. Parise (Pateryn, Zucker), 13. Parise (Suter), 19. Rask (Brodin), 31. Eriksson Ek (Kunin, Greenway), 56. Foligno (Brown) - 37. Trouba (Wheeler). 

 

DALLAS STARS - PHILADELPHIA FLYERS 6:2 (2:0, 2:2, 2:0)

Góly: 2. Dickinson (Seguin, Radulov), 5. Lindell (Zuccarello, Radulov), 37. Radulov (Seguin, Klingberg), 39. Pitlick (Hintz, Lindell), 50. Comeau (Faksa, Klingberg), 50. Radulov (Dickinson) - 22. Lindblom (Patrick, Konecny), 32. Gostisbehere (Giroux, Voráček).

 

COLORADO AVALANCHE - EDMONTON OILERS 6:2 (0:2, 4:0, 2:0)

Góly: 25. MacKinnon (Landeskog, Barrie), 26. Barrie (Zadorov), 28. Kerfoot (Nieto, Johnson), 33. Wilson (Calvert, Cole), 48. Kerfoot (Landeskog, Barrie), 56. Andrighetto (Jost, Bourque) - 10. Lucic (Benning, Nugent-Hopkins), 14. Nurse (Gagner, Nugent-Hopkins). 

 

ARIZONA COYOTES - LOS ANGELES KINGS 1:3 (0:0, 1:1, 0:2)

Góly: 37. Richardson (Hinostroza) - 40. Clifford (Toffoli, Kempe), 44. Lewis (Clifford), 60. Doughty. Brankári: Kuemper (44. Pickard) - Campbell.

 

Zoznam istých účastníkov play off:

Východná konferencia

Atlantická divízia - Tampa Bay (prezidentská trofej), Boston, Toronto

Metropolitná divízia - Washington, NY Islanders

 

Západná konferencia

Centrálna divízia - Winnipeg, Nashville, St. Louis, Dallas

Pacifická divízia - Calgary (víťaz západnej konferencie), San Jose, Vegas

 

Isté dvojice play off:

Západná konferencia

San Jose - Vegas

 

Východná konferencia

Boston - Toronto

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies