Theresa Mayová sa pokúsi o ďalší odklad brexitu

NETKY.SK • 3 Apríl 2019, 06:20 • 2 min
Theresa Mayová sa pokúsi o ďalší odklad brexitu

LONDÝN - Británia bude Európsku úniu žiadať o ďalší odklad termínu brexitu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Theresa Mayová stále dúfa, že i napriek trojnásobnému odmietnutiu rozvodovej dohody v britskom parlamente sa jej na štvrtýkrát podarí poslancov presvedčiť, aby ju podporili. Okrem toho v snahe dosiahnuť posun sa bude snažiť stretnúť aj s lídrom opozičných labouristov Jeremym Corbynom. Nakoľko Corbyn má záujem vzniknutú situáciu riešiť, vyjadril sa, že je ochotný s Mayovou rokovať.

 

img

 

Politik povedal, že sa na stretnutie s premiérkou úprimne teší, pretože chce, aby Británia EÚ opustila za čo najvyhovujúcejších podmienok. Európa sa totiž začala obávať tvrdého brexitu, ktorý by nastal, pokiaľ by sa do 12. apríla dohoda o odchode neschválila.

 

img

 

Aj hlavný vyjednávač Európskeho parlamentu (EP) pre brexit Guy Verhofstadt v utorok privítal krok britskej premiérky Theresy Mayovej stretnúť sa Corbynom. Ocenil jej snahu stretnúť sa pri rozhovoroch aj s lídrami iných politických strán. Ako uviedol, značí to, že premiérka hľadá kompromis. Hlavný vyjednávač už dlho tvrdí, že efektívna spolupráca medzi politickými stranami v Dolnej snemovni britského parlamentu je najlepší a možno jediný spôsob, ako sa Británia môže dostať z krízy.

 

img

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies