Nového ministra financií by sme mali spoznať budúci týždeň

NETKY.SK • 3 Apríl 2019, 16:18 • 2 min
Nového ministra financií by sme mali spoznať budúci týždeň

BRATISLAVA - Meno nového ministra financií má byť známe na budúci týždeň. Potvrdil to po rokovaní koaličnej rady predseda poslaneckého klubu Most-Híd Tibor Bastrnák.

slovakia

left justify in out

"Na tom sme sa dohodli," uviedol Bastrnák. Predseda SNS Andrej Danko pred koaličnou radou hovoril, že chce v stredu počuť meno nového ministra. Podľa Bastrnáka na rokovaní meno nezaznelo.

 

Smer-SD má nominovať nového ministra za Petra Kažimíra, ktorý sa 1. júna ujme funkcie guvernéra Národnej banky Slovenska (NBS).

 

Peter Kažimír sa onedlho stane sa prezidentom Národnej banky Slovenska a jeho miesto sa uvoľní. 

 

img

Peter Kažimír. Zdroj: TASR

 

Podpredseda Smeru-SD Richard Raši nedávno hovoril, že v hre o post ministra financií sú mená Františka Imreczeho, Ladislava Kamenického aj iné.

 

Kažimír bol ministrom financií od roku 2012. V NBS strieda Jozefa Makúcha. Ten oznámil v novembri minulého roka Bankovej rade NBS, že chce z tohto postu predčasne odísť. Oficiálne sa pritom malo skončiť jeho funkčné obdobie v roku 2021.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies