Oblečenie s príbehom: Netreba sa ho báť!

NETKY.SK • 3 Apríl 2019, 11:38 • 2 min
Oblečenie s príbehom: Netreba sa ho báť!

BRATISLAVA-Ľudia s estetickým cítením pre módu, často považujú nákupovanie v bežných obchodoch za nudné . Second Hand im v tomto prípade slúži, ako studnicu nápadov a zdroj inšpirácie. Na svoje si v nich prídu vyznávači azda všetkých módnych štýlov. Hľadanie toho správneho kúsku oblečenia za rozumnú cenu pomáha ľudom objavovať ich módnu identitu.

slovakia

left justify in out

Základom pre nákup v second hande je  nebáť sa experimentovať a byť kreatívny.V dnešnej dobe nakupovanie použitého šatstva nie je iba o finančných možnostiach. Je to spôsob, akým môžeme získať originálny kúsok, ktorý by sme v bežných obchodných reťazcoch nenašli. Okrem iného nákup šatstva s príbehom je ekologický spôsob, ako si môžeme zaopatriť nové oblečenie .

 

img

 

Nákupom v second handoch môžete aj pomáhať. Projekty Humana pomáhajú chudobným z krajín tretieho sveta. Ich programy sú zamerané na zdravie, vzdelávanie či rozvoj. Sieť neziskových organizácií poskytuje pomoc v Európe, Severnej Amerike, Afrike, Ázii alebo Latinskej Amerike.

 

img

 

Veľa ľudí odrádza nákup použitého šatstva mýtus, že nové oblečenie je čistejšie, no opak je pravdou. Nosené oblečenie je čistejšie (je viackrát opraté – čiže chemické látky, ktoré v oblečení boli sú v menšom meradle oproti novým veciam.) Ďalší mýtus ohľadom použitého oblečenia je, že oblečenie zo sekáčov je iba pre chudobných ľudí. Opäť raz opak je pravdou oblečenie s príbehom je pre všetkých ľudí, ktorí hľadajú jedinečný a originálny kúsok, ktorí nekúpia inde. Dôkazom toho sú aj rôzni štylisti a fashion ikony, ktoré sa neboja nakupovať práve v Second Handoch. Hlavná štylistka seriálu a filmu Sex v meste Patricia Field vyhľadávala všetky zaujímavé kúsky  do seriálu práve v Second Handoch.

 

 img

 

Žijeme v dobe, kde sa snažíme myslieť ekologickejšie. Toto treba mať  na pamäti aj pri výbere oblečenia.„Slow fashion“ predstavuje akýsi nový fenomén, priam revolúciu vo vnímaní módy. Vyznávači slow fashion bojkotujú masovú produkciu, medzinárodné reťazce a sezónne módne kúsky, ktoré môžu o rok vyhodiť do koša. V second handoch môžeme nájsť  mnohé kúsky  ktoré sú nadčasové. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Petra new
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies