Deviataci a žiaci osemročných gymnázií sa dnes potrápia, otestujú ich vedomosti

NETKY.SK • 3 Apríl 2019, 08:30 • 2 min
Deviataci a žiaci osemročných gymnázií  sa dnes potrápia, otestujú ich vedomosti

BRATISLAVA - Dnešný a zajtrajší deň bude na základných školách a osemročných gymnáziách patriť Testovaniu 9, ktorého sa tento rok zúčastní viac ako 41 700 žiakov.

slovakia

left justify in out

Matematika a slovenčina (resp. maďarčina alebo ukrajinčina) budú predmetmi celoslovenského testovania, ktorému sa dnes a zajtra podrobia žiaci. Tento rok je v rámci Testovania 9 výnimočný, pretože okrem základných škôl sa pripoja aj kvarty z osemročných gymnázií.

 

"Z celkového počtu žiakov prihlásených do Testovania 9 je 38.466 žiakov deviateho ročníka základných škôl a 3254 žiakov štvrtého ročníka (kvarty) osemročných gymnázií. Z celkového počtu testovaných žiakov je 39.136 žiakov zo škôl s vyučovacím jazykom slovenským, 2562 žiakov zo škôl s vyučovacím jazykom maďarským a 22 žiakov z jednej školy s vyučovacím jazykom ukrajinským," uviedol odbor komunikácie a protokolu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR. On-line sa otestuje viac ako 1430 žiakov.

 

img

 

V porovnaní s minulými rokmi je rozdiel aj v tom, že sa bude testovať dva dni, nie jeden ako tomu bolo v minulosti. "V stredu budú všetci žiaci písať testy z matematiky a zo slovenského, respektíve maďarského jazyka (žiaci so škôl s vyučovacím jazykom maďarským)," uviedol rezort školstva.

 

Testy zo všetkých predmetov budú mať po 30 úloh. Test zo slovenského a maďarského jazyka bude obsahovať popri 20 úlohách s výberom odpovede aj po desať úloh s krátkou otvorenou odpoveďou. Test z matematiky bude zostavený z 15 úloh s výberom odpovede a z 15 úloh s krátkou číselnou odpoveďou. Žiaci budú mať na riešenie testu zo slovenčiny a maďarčiny k dispozícii 70 minút a na matematiku 90 minút.

 

img

 

Zajtra prebehnú testy na školách s vyučovacím jazykom maďarským, kde sa žiaci preskúšajú zo slovenského jazyka a literatúry. Súčasťou skúšky bude aj počúvanie s porozumením. Test potrvá 70 minút. Žiaci z ukrajinskej školy píšu v ten istý deň test z ich vyučovacieho jazyka – ukrajinčiny.

 

Testy budú vyhodnocované elektronicky, výsledky budú známe 30. apríla.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies