V petrohradskej vojenskej akadémii došlo k explózii

NETKY.SK • 2 Apríl 2019, 15:44 • 2 min
V petrohradskej vojenskej akadémii došlo k explózii

MOSKVA - Vo Vojensko-kozmickej akadémii A. F. Možajského v Petrohrade vybuchla mína. Štyri osoby utrpeli zranenia.

slovakia

left justify in out

S odvolaním sa na zdroje z prostredia záchrannej služby a bezpečnostných zložiek o tom v utorok informovali agentúra Interfax a spravodajský server Lenta.ru.

 

"V Možajského akadémii zaznel výbuch, hospitalizované sú štyri osoby - pravdepodobne poslucháči kurzu," uviedol pre agentúru Interfax zdroj zo záchrannej služby a dodal, že "výbuch zaznel na prvom podlaží učebnej budovy počas prednášky. Možno explodovala munícia."

 

Zdroj z prostredia bezpečnostných zložiek potvrdil, že príčinou výbuchu bola zlá manipulácia s muníciou určenou na učebné účely. Pri jej prevoze padla na zem pyrotechnická mína, ktorá následne explodovala.

 

 

Podľa aktuálnych informácii by sa vo Vojensko-kozmickej akadémii mala nachádzať ešte jedna nevybuchnutá mína. Akadémia v Petrohrade je polytechnickou univerzitou určenou na prípravu budúcich príslušníkov vzdušno-kozmických síl (VKS), síl protivzdušnej a protiraketovej obrany, topografickej služby ozbrojených síl Ruskej federácie, ako aj iných orgánov ozbrojených síl.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies