NRSR bude hlasovať o odvolaní ministra dopravy Érseka

NETKY.SK • 2 Apríl 2019, 10:32 • 2 min
NRSR bude hlasovať o odvolaní ministra dopravy Érseka

BRATISLAVA - Minister dopravy Árpád Érsek z Most-Híd bude zrejme počas tohto týždňa zo svojho postu odvolaný. Vo štvrtok (4. 4.) dopoludnia o tom bude prebiehať hlasovanie v NRSR. Predseda strany SNS Andrej Danko zvolal mimoriadnu schôdzu, na ktorej sa bude prerokovávať len jeden bod. Podnet podali poslanci SaS, Sme rodina a nezávislí.

slovakia

left justify in out

Návrh na mimoriadnu parlamentnú schôdzu podali poslanci už v piatok (29. 3.). "Dôvodom predloženia tohto návrhu na vyslovenie nedôvery sú viaceré skutočnosti, pre ktoré sme nadobudli presvedčenie, že minister dopravy a výstavby Slovenskej republiky Árpád Érsek by nemal zotrvať vo svojej funkcii, pretože ako minister je politicky zodpovedný za to, v akom stave máme v SR cestnú a železničnú infraštruktúru," odôvodnili podpísaní poslanci. 

 

img

 

Spomenuli tiež omeškanie výstavby diaľničných úsekov, ktoré by mal mať ako minister dopravy pod kontrolou. Za najproblematickejší úsek poslanci považujú úsek D1 Lietavská Lúčka – Višňové – Dubná Skala.

 

img

 

Ministerstvo na celú záležitosť reagovalo slovami, že "SaS vnáša do odborných tém politiku a takto chce na seba upozorniť."

 

Stavba na danom úseku sa navyše nezabrzdí a bude pokračovať v čo najkratšom možnom čase."Vďaka tomu sa budú môcť zachrániť aj peniaze z eurofondov, navyše sa postaral aj o to, aby tu znova nevznikol problém s nevyplatenými živnostníkmi a subdodávateľmi", uviedla hovorkyňa ministerstva dopravy Karolína Ducká.

 

Ku koncu sa ešte vyjadrila, že je podľa nej až zarážajúce, keď proti tomu protestuje strana, ktorá je na strane podnikateľov.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies