Biely dom zmiernil Trumpove vyhrážanie o uzavretí hranice s Mexikom

NETKY.SK • 2 Apríl 2019, 20:33 • 2 min
Biely dom zmiernil Trumpove vyhrážanie o uzavretí hranice s Mexikom

WASHINGTON - Hovorkyňa Bieleho domu Sarah Sandersová zmiernila v utorok hrozbu prezidenta Donalda Trumpa, ktorý avizoval, že už tento týždeň uzavrie hranicu USA s Mexikom.

slovakia

left justify in out

Podľa Sandersovej sa Trumpova administratíva "pozerá na všetky možnosti", čo sa týka uzavretia hranice a súvisiacich dôsledkov, informovala agentúra AP.

 

Trump v piatok minulý týždeň na Twitteri pohrozil, že uzavrie hranice USA s Mexikom. "Ak Mexiko ihneď nezastaví VŠETKU nelegálnu migráciu cez naše južné hranice do USA, na budúci týždeň UZAVRIEM hranice alebo aspoň ich rozsiahle časti," napísal Trump v sérii piatkových tvítov.

Mexiko by podľa neho mohlo prúd nelegálnych migrantov smerujúcich do Spojených štátov ľahko zastaviť, ale namiesto toho mexickí predstavitelia len "rozprávajú" a pripravujú tak USA o veľké množstvo peňazí. Trump pohrozil uzavretím južnej hranice USA už niekoľkokrát.

Agenti americkej pohraničnej stráže minulý týždeň zadržali už vyše 12.000 migrantov a nemajú ich už kam umiestňovať. Najhoršia situácia je v texaskom meste El Paso. Do konca marca by celkový počet prichádzajúcich do USA za jeden mesiac mohol vzrásť na viac ako 100.000, čo by bola najvyššia takáto bilancia za posledné desaťročie, píše agentúra AFP.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies