Aprílové počasie: V stredu a vo štvrtok bude veterno

NETKY.SK • 2 Apríl 2019, 19:23 • 2 min
Aprílové počasie: V stredu a vo štvrtok bude veterno

BRATISLAVA - Apríl začal príjemným počasím s teplotami do +20 °C. Horšie počasie mali na severe, kde oblo oblačnosti viac a teploty boli taktiež nižšie. V stredu dorazia zrážky.

slovakia

left justify in out

Na juhozápade Slovenska bude v stredu (3. 4.) a vo štvrtok (4. 4.) veterno. V niektorých okresoch Bratislavského, Trenčianskeho, Trnavského a Nitrianskeho kraja vyhlásil Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) výstrahu prvého stupňa pred vetrom, informuje o tom na svojom webe.

 

V týchto lokalitách sa ojedinele očakáva výskyt vetra, ktorý dosiahne v nárazoch 65 – 70 kilometrov za hodinu.

 

"Táto rýchlosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu," uviedli meteorológovia.

 

img

 

V stredu dorazia slabšie zrážky

 

O tom, že vonku prevláda sucho už niet pochýb. Marec bol na Slovensku veľmi suchý. Najviac zrážok napršalo na severe, kde spadlo približne množstvo na úrovni dlhodobého priemeru. Najmenej zrážok spadlo v oblasti Košickej kotliny, kde za celý mesiac napršalo len približne 20% toho, čo býva zvykom.

 

Výdatnejšie zrážky, ktoré ale mali doraziť v  strede týždňa sa momentálne neočakávajú. Od juhozápadu k nám v druhej polovici týždňa začne prúdiť vlhký vzduch, v ktorom sa budú vyskytovať prehánky.

 

Výstraha platí od stredy od 7.00 h.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies