To tu ešte nebolo! Rozhodnutia VAR počas semifinále FA Cupu uvidia aj fanúšikovia

NETKY.SK • 2 Apríl 2019, 14:57 • 2 min
To tu ešte nebolo! Rozhodnutia VAR počas semifinále FA Cupu uvidia aj fanúšikovia

LONDÝN - V minulosti sa často stávalo, že niektoré rozhodnutia po intervencii VAR ostali pre prítomných fanúšikov nejasné. Rozhodnutia videoasistenta rozhodcu (VAR) budú po novom počas semifinálových stretnutí anglického futbalového FC Cupu prezentované na veľkoplošných obrazovkách. Dôjde k tomu v prípade, ak VAR zmení rozhodnutie hlavného arbitra na ihrisku.

slovakia

left justify in out

Fanúšikovia najskôr uvidia znenie verdiktu a následne aj potvrdzujúci videoklip.  Podľa Anglickej Futbalovej asociácie (FA) sa takto dosiahne väčšia transparentnosť a zrozumiteľnosť pre divákov v hľadisku. Obe semifinálové stretnutia tohtosezónnej edície sa tradične odohrajú na legendárnom štadióne Wembley v Londýne. V sobotu 6. apríla odohrá súboj o finále prvá dvojica Manchester City a Brighton, o deň neskôr nastúpia proti sebe Watford a Wolverhampton.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

😆

Príspevok, ktorý zdieľa The Emirates FA Cup (@emiratesfacup),



Vo štvrťfinálovom marcovom stretnutí medzi domácou Swansea a Manchestrom City došlo k dvom kontroverzným momentom. V prvom prípade sa hostia z Manchestru dostali po spornom verdikte k pokutovému kopu, jeho úspešnou exekúciou dokázali vyrovnať skóre. Ich následný víťazný zásah padol po ofsajdovej situácii. VAR do priebehu stretnutia nezasiahol napriek faktu, že štadión mal k dispozícii potrebné vybavenie, keďže Swansea je momentálne druholigovým klubom a VAR sa v aktuálnej edícii FA Cupu používa iba na prvoligových štadiónoch.

Svoju premiéru absolvoval videoasistent rozhodcu v FA Cupe 8. januára 2018 v súboji 3. kola medzi tímami Brighton a Crystal Palace. Od budúcej sezóny 2019/2020 bude VAR súčasťou všetkých zápasov Premier League




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies