Tesla zorganizovala netradičnú súťaž, kde víťaz získal nové auto

NETKY.SK • 2 Apríl 2019, 15:49 • 2 min
Tesla zorganizovala netradičnú súťaž, kde víťaz získal nové auto

BRATISLAVA - V kanadskom Vancouveri sa konala zaujímavá súťaž s názvom Pwn2Own. Hackeri z celého sveta tak mohli ukázať svoju šikovnosť a umenie nabúrať sa do rôznych elektronických systémov. Pre víťaza bola navyše pripravená nová Tesla Model 3. Motivácia bola teda viac ako veľká.

slovakia

left justify in out

Víťazom netradičnej súťaže sa mal stať ten tím, ktorý ako prvý odhalí chybu v infotainmente. Cez tento systém sa potom mali súťažiaci dostať cez bug (chybu v systéme) až k získaniu kontroly nad celým vozidlom. V posledný deň súťaže sa to nakoniec podarilo Dvojici Amat Cama a Richard Zhu. Okrem toho, že dvojica dostala sľúbený nový Model 3, zinkasovali aj odmenu vo výške 330 00 eur.

 

 

Tesla takúto súťaž spravila z určitého dôvodu. Automobilka je charakteristická výrobou elektromobilov, no a tie sú neustále pripojené k sieti. Cez softvér sa dá riadiť navyše úplne všetko, preto musí byť zabezpečený na maximálnej možnej úrovni. Aj z tohto dôvodu majú už piaty rok spustený program na vyhľadávanie a nahlasovanie podobných systémových chýb vozidiel.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

It’s a Tesla computer! On a desk! #tesla #teslamodel3 #hacking #pwn2own #very #targeted #hashtags #today

Príspevok, ktorý zdieľa George Hotz (@georgehotz),

 

Pokiaľ niekto náhodou nájde a následne aj nahlási chybu v systéme, čaká ho finančná odmena až do výšky 13 000 eur. Navyše majiteľom áut, ktorí by si pri cielenom hľadaní nejakého "bugu" poškodili svoje vozidlo, nepadne záruka a Tesla im tak zadarmo dá celý softvér dokopy. Spoločnosť už v dnešnej dobe spolupracuje s viacerými firmami, ktoré sa starajú o bezpečnosť a hľadajú prípadné chyby v systéme.

 

Dvaja mladí muži teda vyhrali tento krásny model.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies