Islamský štát je oficiálne porazený, no boje v Sýrii naďalej pokračujú

NETKY.SK • 2 Apríl 2019, 16:34 • 2 min
Islamský štát je oficiálne porazený, no boje v Sýrii naďalej pokračujú

BEJRÚT - Boje proti teroristickej skupine Islamský štát (IS) naďalej pokračujú na východe krajiny. Počas dnešných hodín o tom informoval Mustafá Balí, hovorca Kurdmi vedených Sýrskych demokratických síl (SDF). Práve tie majú plnú podporu Spojených štátov. Aj napriek oficiálnej porážke kalifátu IS boje naďalej pokračujú v jaskynných systémoch pri dedine Baghúz a blízkom okolí.

slovakia

left justify in out

Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Británii hlási, že Američania naďalej podnikajú letecké útoky na miesta, kde by sa členovia IS mali nachádzať. V jaskyniach na východnom brehu rieky Eufrat sa podľa neoverených informácií ukrývajú velitelia IS a ďalší militanti, ktorí tam zadržiavajú zajatcov. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#travelholic #easternturkey #eufratriver #lumix

Príspevok, ktorý zdieľa @ juwicz,

 

Americký prezident Donald Trump dňa 23. marca vyhlásil, že kalifát skončil. Trump tak urobil po tom, ako SDF definitívne dobyli poslednú baštu IS, ktorou bola dedina Bághúz na východe Sýrie.

 

 

"Mám to potešenie oznámiť, že Spojené štáty spoločne so svojimi partnermi... oslobodili všetky územia v Sýrii a Iraku, ktoré kontroloval IS, teda 100 percent (územia) 'kalifátu'," uviedol vo vyhlásení, z ktorého citoval americký spravodajský server The Hill.

 

"Spojené štáty neprestanú byť ostražité a budú spoločne s partnermi pokračovať v boji proti IS, kdekoľvek bude operovať, až do konečnej porážky radikálnych islamských teroristov," vyjadril sa prezident USA.

 

img

 

Dedina Bághúz leží neďaleko hranice Sýrie a Iraku. V poslednom období je toto miesto v provincii Dajr az-Zaur dejiskom kľúčovej bitky medzi militantmi IS a oddielmi SDF.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Боевики Исламского Государства опубликовали фото столкновений с ВС США и им поддерживаемым курдской группировкой СДФ в населенном пункте Багуз на восточном берегу Фурата. На второй фотке мы можем увидеть мальчика лет 11-12 который тоже воююет. #игил #сириявойна #сирия #дагестан #чечня #ингушетия #осетия #муфтий #уарабей #террористы #террор #боевики #фсб #мвд #baghuz #ypg #sdf #navi #usa

Príspevok, ktorý zdieľa Вестник Конфликтов (@vestnik_konfliktov),

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies