Na svete je alkohol, z ktorého vám nebude zle: Kedy sa dostane na trh?

NETKY.SK • 2 Apríl 2019, 14:15 • 2 min
Na svete je alkohol, z ktorého vám nebude zle: Kedy sa dostane na trh?

Alkohol nás dokáže príjemne naladiť a uvoľniť, no pokiaľ to s jeho konzumáciou preženieme, rána bývajú ťažké. S novým druhom „drinku“ však na povestnú opicu môžete zabudnúť.

slovakia

left justify in out

„Už nepijem!“ Túto vetu si sám pre seba určite aspoň raz v živote povedal každý plnoletý človek. Či už sa nočné „mulatovanie“ trochu vymklo z pod kontroly alebo vám pitie skrátka nesadlo, alkoholová opica vonkoncom nie je príjemnou záležitosťou. Veda ale našla riešenie aj na tento chúlostivý problém!

 

img

 

Alkohol vo väčšom množstve má na ľudský organizmus toxické účinky. Od pocitu sucha v ústach, cez bolesti hlavy, až po poriadnu nevoľnosť. Každému je jasné aj to, že ľahké to nemá ani pečeň, cez ktorú každý jeden pohárik musí prejsť. A rozhodne sa necítime komfortne, keď nám na druhý deň priatelia v telefónoch ukazujú videá a fotografie zo situácií, o ktorých by sme skutočne radšej ani nevedeli. Zdá sa, že všetkým týmto problémom čoskoro odzvoní, na svete je totiž Alcarelle.

 

Alcarelle by sme mohli zjednodušene charakterizovať ako látku, ktorá síce spôsobuje podobné pocity ako pri požití klasického alkoholu, no pre telo nie je toxický. To znamená, že nespôsobuje žiadnu opicu ani výpadky pamäte. Jeho účinok odznie do 45 minút a my môžeme pokračovať v bežnom fungovaní. Obsahuje tzv. alcosynth, teda molekulu, ktorá nášmu mozgu nedovolí stratiť kontrolu nad správaním.

 

img

 

Tento vynález má na svedomí profesor David Nutt. Venoval sa pozorovaniu toho, na ktoré konkrétne receptory v mozgu má alkohol vplyv a následne vytvoril takú látku, ktorá určitým spôsobom zasiahne len do niektorých z nich. Spôsobí pocit „opitosti“, ale bez vedľajších účinkov.

 

Tento špeciálny „elixír“ by sa mal k bežným spotrebiteľom dostať v horizonte piatich rokov. Vedci sa totiž chcú viacerými sériami testov presvedčiť o tom, že jeho pitie (hoci aj vo väčšom množstve) nebude mať na človeka žiaden negatívny vplyv.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies